reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Suzi, o teście pomyslę jak @ nie przyjdzie - nie wcześniej.
Ja byłam na CLo...ale tak na prawdę nie wiem czy i bez tego by się nie udało... Mierzysz tempkę???
Powodzenia:))))

Zjaaczku nie nie mierze,jakos tak nie mam weny na to...Chodze na podglądy i to mi wystarcza!
Od przyszłego cyklu chce kupic testy owulacyjne!bo ciekawa jestem jak to z nimi jest:-D
Robiłyscie?????

reklama
Zjaaczku nie nie mierze,jakos tak nie mam weny na to...Chodze na podglądy i to mi wystarcza!
Od przyszłego cyklu chce kupic testy owulacyjne!bo ciekawa jestem jak to z nimi jest:-D
Robiłyscie?????

no wiec powiem ci jak to ze mna bylo... ja mialam monitorowany cykl i lekarz mi powiedzial kiedy owulka byla w przyblizeniu ale nikt ci nie powie dokladnie kiedy ona nastapi... mierzylam tempke w ostatnim cyklu i wlasnie wtedy sie nam udalo. okazalo sie ze owulka byla pozniej... jesli mierzysz empke wiesz kiedy i czy byla owulka... moj mial slabe nasienie i jego ,,nasionka" :)-)) nie chcialy przetrwac nawet 1 dni... trzeba bylo trafic dokladnie w owulke i stranka codziennie przed wzrostem tempki do 3 dni po wzroscie...
a testy owulacyjne robilam zawsze z clo i niby wychodzily pozytywne ale nie wiadomo jak je interpretowac bo jednego dnia wychodza bardzo blade kreseczki i sama nie wiesz od kiedy to liczyc te jak sie nie myle 24-36h :baffled: wiec jakos mi nie pomogly... zawsze je uzywalam a tylko wtedy kiedy zaczelam mierzyc tepke sie udalo. mozesz je stosowac z mierzeniem tempki... jak wyjda nawet slabe kreski to wiesz ze owulka sie zbliza i np od nastepnego dnia co wieczor przed spankiem mecz meza. pozniej zobaczysz ze tepka wzrosnie i staraj sie jeszce 3 dni z wyzszymi tempkami.wtedy bedziesz miec pewnosc ze trafiliscie w owulke...

Helo helo:-)
ja bylam wczoraj na monoitorinu i pecherzyk mial 17 mm wiec na dniach ma peknac.... i mam nie przychodzic juz bo jest to zbyt stresujace dla mnie... i dla lekarza.... kazal dopiero przyjsc jak bedzie sie cos dzialo.... i wiece, dobrze bo co mi po informacji, ze nie pekl, albo ze pekl.... bedzie mega stres tylko a ja wole uwolnic umysl od takich mysli.... co ma byc to bedzie.....
Martuśka, ty jestes na clo rozumiem. Ale pierwszy cykl czy nie, miałas już wcześniej monitorowane?? Bo jeśli nie to dobrze by było później sprawdzić czy nie stworzyła się torbiel jakaś:-:)-(
WIem że się stresujesz, jak każda z nas...
Robiłyscie?????
Ja robię czasem testy owu, ale tak jak napisała Sandra - dość długi czas jest na owulkę po pozytywnym teście. Na pewno da CI to jakiś obraz, zwłaszcza jak monitoring nie jest często w cyklu:-)
no wiec powiem ci jak to ze mna bylo... ja mialam monitorowany cykl i lekarz mi powiedzial kiedy owulka byla w przyblizeniu ale nikt ci nie powie dokladnie kiedy ona nastapi... mierzylam tempke w ostatnim cyklu i wlasnie wtedy sie nam udalo. okazalo sie ze owulka byla pozniej... jesli mierzysz empke wiesz kiedy i czy byla owulka... moj mial slabe nasienie i jego ,,nasionka" :)-)).. jak wyjda nawet slabe kreski to wiesz ze owulka sie zbliza i np od nastepnego dnia co wieczor przed spankiem mecz meza. pozniej zobaczysz ze tepka wzrosnie i staraj sie jeszce 3 dni z wyzszymi tempkami.wtedy bedziesz miec pewnosc ze trafiliscie w owulke...
Dobrze mówisz:-):-) Poleję CI ....mleka:-D:-D

kobiety trymac mnie bo zaraz sie przejde i normalnie mmm... po tylku wyklepie!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

tempka wysoka jest??!! JEST!!! miesiac temu tyle po owulce juz byla niska wiec jest nadzieja!!!! wiec glowa do gory... trzymam kciuki zeby jutro tez wysoka byla :tak::tak::tak:
słońce ale ja biorę sztuczny progesteron i to pewnie dlatego temp się utrzymuje, a zresztą robiłam już 2 testy i są negatywne

a tak swoją drogą ciekawa jestem ilu dziewczynom Clo pomogło, np ilu się udało na 100 ciekawe czy niema gdzieś takich badań

reklama
hello kobietki
od 9.12 bralam parlodel 2*1 bo mam prolaktyne podwyzszona po obciazeniu i wczoraj robialm badanie prl
prl na czczo 1,56ng/ml (bylo 4ng/ml)
prl po obciazeniu po 1h 1,64ng/ml (bylo 122,2ng/ml)
we wtorek ide do gina zobaczymy co dalej:-)

Do góry