reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
dupka w tym cyklu jeszcze dwa dni chociaż nie wiem po co bo test jest negatywny., teraz czeka mnie badanie drożności a M badanie nasienia
zajączku to już dlugo, a badałaś hormony poza prolaktyna??
my się staramy od marca 2009 nigdy nie myślałam że starania o dziecko są takie trudne

Ostatnia edycja:
reklama
MMM... ja jestem po badaniach: progesteronu, estradiolu, prolaktyny w dwóch stopniach, lh, fsh, Badaniach ogólnych moczu, HSG, a M. miał badanie nasienia. TO bardzo ważne żeby zbadać M. bo jak pokazują badania trudności w zajściu w ciąże są pi razy drzwi po ok 50% na faceta i 50% na kobitkę.
Facet ma praktycznie jedno badanie, ale nie ukrywam że zaje* trudne jest to dla niego więc wazne jest Twoje wsparcie dla niego:))) ALe zrobi to i jeśli jest ok to przynajmniej wiadomo że nalezy szukac u CIebie. Jeśli nie jest ok to poprawiać, a nadal badac siebie:)
Ty jesteś pod opieka jakiegos lekarza, zlecał CI jakieś badania??

tak, badałam hormony:progesteron, estradiolu, prolaktynę i prolaktynę z obciążeniem, TSH i th4, ptolaktyna podstawowa była w normie ale z obciażeniem wzrosła ponad 8 razy, no i wykryli niedomogę luteinową ( tak to się chyba nazywa)teraz miałam cykl monitorowany z clo pęcherzyk pięknie urósł, już w 9 dc miał 18,6 a w 11 dc był skok.w tym cylku czeka mnie badanie drożności no i badanie M

tak, badałam hormony:progesteron, estradiolu, prolaktynę i prolaktynę z obciążeniem, TSH i th4, ptolaktyna podstawowa była w normie ale z obciażeniem wzrosła ponad 8 razy, no i wykryli niedomogę luteinową ( tak to się chyba nazywa)teraz miałam cykl monitorowany z clo pęcherzyk pięknie urósł, już w 9 dc miał 18,6 a w 11 dc był skok.w tym cylku czeka mnie badanie drożności no i badanie M
O TSH I TH4 też już miałam:))) Wsio oprócz Prl po obciążeniu była 18krotnie większa. U mnie tez po CLo już w 9dc pęcherzyk miał 19mm:) Dzisiaj idę zobaczyć czy sobie pękł czy jeszcze:))))

M. Wymeczyłam przez weekend, dziś na 19 kolejne podglądanko:)

Czesc dziewczynki!!!!!
Ja dzis byłam u gina na podglądzie i pecherzyka juz nie było:-D:tak:Tak sie ciesze!!!Owulka była chyba w czwartek bo strasznie bolał mnie prawy jajnik:tak:Wiec teraz spokojnie czekam:tak:
A jak ta wredota sie pojawi to zaczynam z encortonem i clo!!!!;-)
Jeszcze jedna dobra nowina bo u nas jest strasznie duzy problem z pregnylem i objezdziłam tyle aptek,nigdzie go nie mozna dostac!Zadzwoniłam tam go gabinetu gdzie chodze i pani mi mówi ze obok nich jest apteka i tam go maja:tak::tak::tak::tak:aLE SIE CIESZE!!!!!!!!!!!!!!
A co u was kochane?????

skoro wczoraj test owu był dodatni to już jutro powinnaś mieć skok :)
ęcherzyk rośnie jak szalony :)
Jest skok jest. Dziś 36,7:-) A wczoraj pęcherzyka już nie było:-)
Czesc dziewczynki!!!!!
Ja dzis byłam u gina na podglądzie i pecherzyka juz nie było:-D:tak:Tak sie ciesze!!!Owulka była chyba w czwartek bo strasznie bolał mnie prawy jajnik:tak: Wiec teraz spokojnie czekam:tak:
A co u was kochane?????
Suzi, to czekamy obie:-) U mnie owu chyba wczoraj ewent w niedzielę. Tym razem nic nie czułam. Zazwyczaj bolał mnie jajnik (i to lewy) teraz pęcherzyk był na prawym i nic nie czułam.....
Miłego dnia:-)

Jest skok jest. Dziś 36,7:-) A wczoraj pęcherzyka już nie było:-)

Suzi, to czekamy obie:-) U mnie owu chyba wczoraj ewent w niedzielę. Tym razem nic nie czułam. Zazwyczaj bolał mnie jajnik (i to lewy) teraz pęcherzyk był na prawym i nic nie czułam.....
Miłego dnia:-)

Zajączku razem zawsze razniej:tak::tak::tak:A myslisz o tescie?????Planujesz robic???Bo ja chyba :no:
Jakos podchodze do tego co ma być to będzie!!!!:tak:
Od wczoraj bolą mnie cycorki ,nie jest to ból jakis strasznie mocny,ale da sie czuc:baffled:

Proszę przypomnij mi brałaś CLo czy naturalnie była owulka???:zawstydzona/y:

Suzi, o teście pomyslę jak @ nie przyjdzie - nie wcześniej.
Ja byłam na CLo...ale tak na prawdę nie wiem czy i bez tego by się nie udało... Mierzysz tempkę???
Powodzenia:))))

reklama
ja bylam wczoraj na monoitorinu i pecherzyk mial 17 mm wiec na dniach ma peknac.... i mam nie przychodzic juz bo jest to zbyt stresujace dla mnie... i dla lekarza.... kazal dopiero przyjsc jak bedzie sie cos dzialo.... i wiece, dobrze bo co mi po informacji, ze nie pekl, albo ze pekl.... bedzie mega stres tylko a ja wole uwolnic umysl od takich mysli.... co ma byc to bedzie.....

Do góry