reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Aga a Ty jak tam staranka co u Ciebie???
Dziewczyny piszcie co tam u was słychac???
Pozdrawiam, buziaki:-)
Asieńko cóż jutro mam wizytę u mojego doktorka jesteśmy w trakcie przygotowań do kolejengo In-vitro do 14 stycznia mam brać tabletki antykoncepcyjne , potem okres i zastrzyki:-(choć nie wiem czy do 14tego będę brała te tabletki zobacze co mi jutro powie bo już mi się zaczynają plamienia przed okresowe wiec myślę że okres dostanę za dzień albo dwa.
Generalnie z ma psychiką bardzo kiepściutko , naprawdę podchodze do tej próby z obojętnością to może za dużo powiedziane ale bez nadzieii,robię to tak troche mechanicznie, chce walczyć ale czuje że sił mi brak coraz bardziej a najbardziej wkurza mnie to że według badań wszystko jest oki i nie powinno byc problemów z zajściem przy inseminacji czy ni-vitro(bo tylko ten wrogi śluz który przy tych metodach według lekarzy nie ma związku)generalnie masakra i dół:-(
Pozdro dziewczynki

Laleczko trzymam za Ciebie moooocnooo kciuki żeby nareszcie tym razem się udało;-)
Wiem że człowiek traci siłe do walki i robi pewne rzeczy mechanicznie ale w serduchu tli się zawsze iskierka nadzieji:tak:
Kochana jestem z Toba i trzymam mocno!!!!!!!!!
Pisz jak tam postępy do in-vitro i na kiedy termin:-)
buziaki

WItam się:))
Mogę do Was dołączyć na tym wątku??:) Na BB jestem już prawie rok. Od ponad roku staramy się o dzidziusia....a od listopada oprócz foliku i wiesiołka biorę bromergon, Luteinę
a od wczoraj CLO. Juz rzygam tymi tabsami ale czego się nie robi dla fasolki:)))
Powiedzcie mi tylko , czy przy braniu CLO każda z Was miała robiony monitoring??
Miłego dnia wszystkim:)

Witaj Zajączku:-)
No pewnie że możesz sie dołączyc:-)
Tak ja miałam robiony monitoring przy CLO zawsze 11-12 d.c byłam u ginekologa czy pęcherzyki dobrze rosną;-)
Hehh widze że Ty też masz niezły arsenał tabletkowy:-D
Ja narazie na czysto przez trzy miesiące mam byc bez zadnych wspomagaczy.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hejka Asieńko cóż jest tak jak mówisz nie inaczej , tu niby wszystko mechanicznie, a w środeczku iskierka nadzieii że się uda i myślenie co wtedy jak zareaguje, jak powiem o tym rodzicom którzy czekają na wnuka ah...ta psychika jest pokręcona;-)
Będę teraz na tzw.długim protokole czyli od dziś co drugi dzień zastrzyczek z Dipehereline:-:)-:)-(te kłócie mnie przeraża , al e czegi sie nie robi dla posiadania skarbeczka:tak: Będac dzisiaj w klinice a trochę czasu tam spędziłam bo wizytę miałam na 14:15 a przyjęta zostałam o 15:40 , widziałam dziewczynę ktorej się udało i pomyśląłm że to dobry znak i nam się uda:tak:
Choć teraz ta procedura wygląda inaczej niz przy wcześniejszych podejściach.teraz zastrzyczki a nastepna wizyta 23ciego i dalsze kłócie :-(
Zajączku witaj w naszym gronie;-)

ja tez ten cykl z CLO i Duphastonem.... dzis dopiero 3 dc wiec clo biore za 2 dni a 12 dc ide na kontrole do gin.... ale zastanawia mnie ze moj G nic nie mowil ze mam przyjsc na monitoring ale tu wyczytalam zeby go robic.... i sama nie wiem juz....
i powiedzcie mi jeszcze czy to prawda ze po clo szybciej przychodzi owu, jak ją mialam to zawsze tak 18 dc.... czy moze byc wczesniej teraz....

ja tez ten cykl z CLO i Duphastonem.... dzis dopiero 3 dc wiec clo biore za 2 dni a 12 dc ide na kontrole do gin.... ale zastanawia mnie ze moj G nic nie mowil ze mam przyjsc na monitoring ale tu wyczytalam zeby go robic.... i sama nie wiem juz....
i powiedzcie mi jeszcze czy to prawda ze po clo szybciej przychodzi owu, jak ją mialam to zawsze tak 18 dc.... czy moze byc wczesniej teraz....

Tak to prawda.. owu przy Clo jest szybciej i są zwiększone szansę na ciażę mnogą.. np. bliźniaki... Koniecznie musisz mieć robioną kontrolę jajeczkowania czyli usg... ja też robiłam.. A wracając do owulacji to ja również miałam 18-19 dc a przy Clo 14-16 raz nawet dostałam Pregnyl na pęknięcie w 9 dc bo pęcherzyk miał 18 mm i Gin mówił że lada chwila przerośnie i zrobi sie torbiel właśnie po to powinien być robiony monitoring... Jeśli mogę ci poradzić to idź do ginka w 10 dc na monitoring.. bo to będzie 5 dzień z Clo a uwierz mi pęcherzyki po Clo rosną piorunująco... bynajmniej tak było w moim przypadku.. Tyle że mi ani Clo ani Duphaston nie pomógł za to po Clo świetnie przytyłam:-D:-D ale mam nadzieję że tobie pomoże....pozdrawiam:tak::tak:

dzieki Dzastina, ale akurat 10 dc przypada mi w sobote wiec moge isc dopiero w 12dc albo w 7dc, ale bede dopiero po 2 tabletce clo wiec to chyba nie ma sensu tak wczesnie....

Czesc dziewczyny:)
Ja od przyszłego cyklu zaczynam clo i własnie tez sie zastanawiam jak to bedzie:)
Co prawda z ta owulka to roznie u mnie bywa ,bo raz jest a raz jej nie ma:wściekła/y:
Dzis np.mam 9dc i pecherzyk 17mm i endo 9mm,wiec nie jest najgorzej!

Ja na usg mam sie wstawic miedzy 9 a 11dniem i zobaczymy jak rosną...Tylkoo zastanawiam sie czy powinnam brac po 1 tabletce czy moze po pól?????

I barałyscie cos na II faze?bo ja nic nie dostałam:baffled:i nie wiem czy to dobrze....
Pozdrawiam was gorąco!!!!:*

Czesc dziewczyny:)
Ja od przyszłego cyklu zaczynam clo i własnie tez sie zastanawiam jak to bedzie:)
Co prawda z ta owulka to roznie u mnie bywa ,bo raz jest a raz jej nie ma:wściekła/y:
Dzis np.mam 9dc i pecherzyk 17mm i endo 9mm,wiec nie jest najgorzej!

Ja na usg mam sie wstawic miedzy 9 a 11dniem i zobaczymy jak rosną...Tylkoo zastanawiam sie czy powinnam brac po 1 tabletce czy moze po pól?????

I barałyscie cos na II faze?bo ja nic nie dostałam:baffled:i nie wiem czy to dobrze....
Pozdrawiam was gorąco!!!!:*

Hejka Suzi:-)
To gdzieś za dwa dni owulacja mam nadzieje że już działasz;-)
Ja brałam clo zawsz po jednej tabletce od 5 do 9 d.c raz miałam tak ze brałam po dwie dziennie. Najlepiej brac tak jak lekarz kazał jedna tab. to standard więc wydaje mi się że nie ma co kombinowac:tak:
a na II faze nigdy nic nie brałam.
Pozdrawiam:-)

reklama
Hejka Suzi:-)
To gdzieś za dwa dni owulacja mam nadzieje że już działasz;-)
Ja brałam clo zawsz po jednej tabletce od 5 do 9 d.c raz miałam tak ze brałam po dwie dziennie. Najlepiej brac tak jak lekarz kazał jedna tab. to standard więc wydaje mi się że nie ma co kombinowac:tak:
a na II faze nigdy nic nie brałam.
Pozdrawiam:-)

Asienko dzieki za odpowiedz!!!A powiedz mi Ty wogóle nie masz owulki????
Bo u mnie raz jest a raz jej nie ma:baffled:
Np. ten cykl wygląda łądnie,a nic nie biorę!!!!!!!:tak:Czyli samoistnie tez ładnie rosnie pecherzyk!
TYlko ze np. w poprzednim cyklu nie miałam owulacji:wściekła/y:

Do góry