reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Hej dziewczyny
ja tak szybko w skrócie
brałam clo przez 3 miesiące z tego dwa były bez owulki i jeden z owulką, ale niestety nie trafiony. Lekarz nie widział podstaw do podania czegoś na pęknięcie pęcholi, które mialy rozmiary pwyżej 30 mm i robily sie torbiele.
Obecnie mam nową lekarkę która dała clo + pregnyl I pytanie dotyczące pregnylu. Czy któras z Was go brała? jak on działa?

Hej dziewczyny
ja tak szybko w skrócie
brałam clo przez 3 miesiące z tego dwa były bez owulki i jeden z owulką, ale niestety nie trafiony. Lekarz nie widział podstaw do podania czegoś na pęknięcie pęcholi, które mialy rozmiary pwyżej 30 mm i robily sie torbiele.
Obecnie mam nową lekarkę która dała clo + pregnyl I pytanie dotyczące pregnylu. Czy któras z Was go brała? jak on działa?

ja go nie bralam ale w sumie przy clo jak pecherzyki nie pekaja to najlepsze wyjscie... po 30mm to troche przerosniete... lepiej dostac zastrzyk i czy sie zaciazy czy nie to nie wazne.... wazne zeby sie torbiele nie robily bo to moze robic problem w zaciazeniu... dobrze ze gina zmienilas...
dostaniesz zastrzyk i podajze w przeciagu 24-48h peknie pecherzyk... tylko staranka i ciaza musi byc :tak::tak: czego ci zycze...

ja go nie bralam ale w sumie przy clo jak pecherzyki nie pekaja to najlepsze wyjscie... po 30mm to troche przerosniete... lepiej dostac zastrzyk i czy sie zaciazy czy nie to nie wazne.... wazne zeby sie torbiele nie robily bo to moze robic problem w zaciazeniu... dobrze ze gina zmienilas...
dostaniesz zastrzyk i podajze w przeciagu 24-48h peknie pecherzyk... tylko staranka i ciaza musi byc :tak::tak: czego ci zycze...

Nie dziekuje ;-)walcze o bliźniaki :-pale jedno też może być :-D żart to taki bo jest od dzisiaj moje motto :-D, zeby siły zbierać na walkę;-)

Nie dziekuje ;-)walcze o bliźniaki :-pale jedno też może być :-D żart to taki bo jest od dzisiaj moje motto :-D, zeby siły zbierać na walkę;-)

ja tez bralam clo i dopiero za 6 razem sie udalo :tak::tak::tak: wiec blizniaki caly czas mialam w glowie... fajnie bo jak nie mozna miec dzieci to sie czlowiek cieszy jak tu 2 na raz sa... mamy jednego bobasa jednak... pierwsze usg mialam w 14tc bo tutaj w uk tak jest wiec moze byla parka tylko jeden drugiego wciagnal bo to sie czesto zdaza... wazne ze jest jeden i zdrowy... tak wiec trzymam kciuki... polecam mierzenie tempki... mi sie wlasnie udalo dzieki temu bo cykle tutaj monitoruja ale tylko 2 razy albo raz... apozniej bierzesz i jak nic z tego nie wyjdzie to wtedy mysla co dalej robbic... u mnie zle owulke wyznaczyli... i w sumie ostatni cykl mierzylam tempke i to zauwazylam... a poza tym moj tz ma slabe nasienie bo nawet dnia widocznie nie przetrwalo... a pozniej meczylam co noc przed spankiem i ,,sukces'' jest w brzuchu :-):tak::tak::tak:

Hej dziewczyny
ja tak szybko w skrócie

kochana ja w sobotę dostałam Pregnyl i dobrze się po nim czuję ;-);-);-)mam drugi cykl z Clo... w pierwszym cyklu pęcherzyk urósł do 25 mm i pekł ale był za duży do zapłodnienia.. W tym cyklu w 9 dc pęcherzyk urósł do 18 mm i gin mi przepisał właśnie Pregnyl... mierze tempkę i od 11 dc mi skoczyła na 37.0. Teraz czas starań:happy::happy::happy::happy::-):-):-):-)

Hej dziewczyny
ja tak szybko w skrócie

Hej Pajkaa:-)
Ja tez czekam na @ a pózniej 11-12 d.c na usg i tez pregnyl, Dzastina pisała ze troche tyłek boli po zastrzyku:szok: oczywiscie biore luteine i clo 2*1
Naprawde dobrze że trafiłaś do innego lekarza :tak:
A Ty kochana kiedy zastrzyk??? Pozdrawiam

Cześć dziewczyny.... Nie było mnie troszkę u was.. bardzo źle się czuję... mam straszne zawroty głowy i to takie że tracę równowagę i się wywracam... nie wiem dlaczego ale boję się że to coś niedobrego... te zawroty trwają już 3 dzień i mam źle przeczucia... Dziś 14 dc i Duphaston... nie wiem jak ja wytrwam... Ogólnie mam też dołka, bo jutro synka urodziny a ja się potwornie czuję... pozdrawiam was..

reklama
Cześć dziewczyny.... Nie było mnie troszkę u was.. bardzo źle się czuję... mam straszne zawroty głowy i to takie że tracę równowagę i się wywracam... nie wiem dlaczego ale boję się że to coś niedobrego... te zawroty trwają już 3 dzień i mam źle przeczucia... Dziś 14 dc i Duphaston... nie wiem jak ja wytrwam... Ogólnie mam też dołka, bo jutro synka urodziny a ja się potwornie czuję... pozdrawiam was..

Kochana jak się dziś czujesz??? Może dzwon do gin, moze to jakieś skutki uboczne po Pregnylu??

Do góry