reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

te wózki świetne:-) już widzę miny mieszkańców mojej wioski gdybym takim wózkiem wyjechała na spacer:-p pewnie by się zastanawiali co to takiego:laugh2: ale ogólnie naprawdę "zajebiaszcze":rofl2:

reklama
surv dzieki za info :-) skozystam
kicrym, ja tam bym kupila, takie bomble naprawde duuuuzo pieluch potrzebuja ;-)
napewno sie nie zmarnuja hehe

liwus koniecznie krem z filtrem, ale ten z niveii chyba za slaby jednak...z reszta nie wiem, ale napewno jakis kupie, szczerze to sie nie zastanawialam jaki

kurcze dziewczyny ja to chyba jakas specjalna liste zrobie co jeszcze kupic bo co rusz to ktoras cos nowego podpowie na tym forum:-D a czasu coraz mniej:tak:

liwus koniecznie krem z filtrem, ale ten z niveii chyba za slaby jednak...z reszta nie wiem, ale napewno jakis kupie, szczerze to sie nie zastanawialam jaki

Dużo osób pytałam czy to dobry krem i wszystkie zgodnie potwierdziły że tak. Nawet się pyatałam mojej siostry która się tym fascynuje i wie jaki powinien być poprawny skład chemiczny kremu żeby faktycznie był przeciwsłoneczny. Powiedziała że takie normy spełania właśnie Nivea i wszystkie kremy które są rozprowadzane przez apteki.Tylko tyle że te aptekowe kremy to ich cena ma wiele do życzenia tzn. np. mustella od 35 zł wzwyż. Bo pozostałe kremy przeciwsłoneczne czyli np.Kolastyna czy Dax Cosmetics to poprostu zwykłe kremy tylko w innej tubce - po prostu nie spełniają roli przeciwsłonecznej.
Najlepiej żeby faktor był jak najwyższy np. 50 lub 69 - tylko niestety o tak dużym filtrze trudno taki krem dostać , ale ten Niveii spełnia swoją rolę także i jest dobry a ma faktor 30.
W końcu nie będziemy dziecka wystawiać specjalnie na słońce żeby się opaliło :happy:
Tak więc ja zakupię krem Nivea tylko poszukuje u mnie w mieście miejsca gdzie najtaniej , bo w Rossmannie taki kremik kosztuje obecnie ok.24 zł.

dziewczyny!kiedys wklejałyscie tu taka liste co zabrac do szpitala dla siebie i dla bobaska oczywiscie nie skopiowalam sobie tego a teraz tego nie umiem znalezc czy moge prosic o powtorne wklejenie:rolleyes: bo chce powoli wykreslac co mam a czego nie

ja kupilam krem Nivea Na Kazda Pogode,ma faktor 4,to troche niski,ale ja tam raczej malego bede chronic przed promieniami slonecznymi.Nie wiem,moze jeszcze dokupie jakis z wyzszym faktorem,chociaz upalow tutaj nie mamy.
Poczytalam dzisiaj troche ksiazeczek na temat pielegnacji malucha i juz po prostu zglupialam,bo co rusz to inaczej pisza.W jednej bylo napisane,zeby noworodka do 1 m-ca myc tylko woda,w innej,ze najlepiej mydelkiem dla noworodkow i bron Boze jakichs zapachowych plynow nie uzywac do 3 m-ca zycia.Inna polecala plyn Johnson's Baby juz od pierwszych dni,z tym,ze ten jest napewno pachnacy,bo juz taki mam,ale sama go uzywam.Wyczytalam jeszcze,zeby dziecku myc glowke codziennie,a po chwili z innej ksizeczki,ze jednak codziennie nie trzeba,starczy 3 razy w tygodniu.
To samo z uzywaniem kremow,oliwek,pudrow itp.Ja kupilam krem i puder Alantan,mam tez oliwke,no i ten krem Nivea do buzki.Ale juz sama nie wiem kiedy pudrowac,kiedy smarowac oliwka,a kiedy tym kremem Alantan:baffled: Myslalam,ze oliwka to na cale cialko,a puder i krem na pupcie,a tu sie dowiaduje,ze zamiast oliwki mozna pudrowac cale cialko,a jak sie uzywa kremu na pupe to juz puder nie.No ta jak z tym pudrem?Zawsze przy zmianie pieluszki,a krem na zaczerwieniona pupe,czy jak?Juz mi sie wszystko pokickalo:-(
Ja juz sama nie wiem co robic.:baffled:
Dziewczyny napiszcie jaka macie strategie co do kapieli i co do pielegnacji pupy!!

Troche postekalam,ale ogolnie dzisiaj caly taki dzien u mnie.Jakiegos dola mam czy co?!juz sama nie wiem czego chce,chyba pojde spac i sie obudze z ta przyjemna mysla,ze juz ostatni tydzien do pracy.

ja nie lubie kremow nivea (inne kosmetyki tk, ale nie kremy) dla mnie sa za malo "miekkie" trudno je rozsmarowac, i krem z penatenem, i krem na kazda pogode, i sloneczny... ale co kto lubi, dla mnie konsystencja gliny odpadabo mi jest nie wygodnie, skladu chemicznego sie nie czepiam bo sie poprostu na tym nie znam, ja prosty uzytkownik, wole jednak doplacic i nie kroic kremu nozem, ale mam w domu normalnu kremik ziaji z duzym filtrem i bylam zadowolona, konsystencja bardziej mi odpowiadala

Madziu, ja mam strategie jedna - jak najmniej w pierwszym miesiacu zycia
woda (w razie odpazen krochmal, lub rumianek, w razie potowek i innych nadmananian) glowke raczej plukalam...
jesli na pupie nie bedzie odpazen nie bede niczym smarowac
jak sie cos pokaze to altek, sudokrem, bepanthen (lub inne tego typu cudo)
ale napewno nie przy kazdej zmianie pieluchy...
ale ja jestem dziwna, dla mnie im mniej tym lepiej
ale ale..
nivea ma bardzo fajna serie dla dzieci od urodzenia (biale opakowania), bardzo fajne jak cos...
zamiast oliwki mysle ze bede uzywac parafinki, ale nie wiem, nie mam pojecia jak bedzie wygladac skora po urodzeniu... to tez duzo potrafi zmienic
poki co u mnie minimalizm, po pierwszym miesiacu bede myslec, ale raczej zostane przy plynie do kapieli niveii

Roni ładne te xlandery:-)
zebym tylko lepiej sie poczula to musze koniecznie poszukac ich w sklepie

kicrym moze mi doradzisz gdzie w katowicach albo w okolicach mozna natknąć sie na sklep pelen akcesoriów, wozkow i tym podobnych:-)
idziesz dzis na szkole? dzwonilas do poloznej?

reklama
Madzia, ja mam trochę inną strategię niż Roni, ale generalnie też przyświeca mi idea, że im mniej tym lepiej ;-)
Kąpać będę w Oilatum (Miki po urodzeniu miał baaardzo suchą skórę na nóżkach), główkę tylko wodą. Potem wycieram, smaruje pupcie sudocremem i voila! (żadnych oliwek i kremów, no chyba, że kremik na tą bardzo suchą skórę, ewentualnie buźkę).
Krem z filtrem miałam Klorane (chyba tak się pisze:sorry2:)

Do góry