reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
ja mialam fotelik maxi cosi - bo akurat taki mi pasowal do adapterow do wozka - on za gleboki na dluzsze polegiwanie maluszka - a lezaczek mialam zwykly - malenstwo lezalo prawie na plasko - wiec o wiele bezpieczniejszy i zdrowszy

Ha, ha, hi, ha... ja mam prawie wszystko ale dla jednego tylko wuzek mielismy dokupic bo dostalismy uzywany i juz sie nie nadaje do niczego choc Kuba caly czas w nim jezdzi:-D (wielofunkcyjny- super sprawa, naprawde trzy lata z glowy). No ale co z tego jak teraz trzeba od nowa wszystko!!! Lozeczka x2 bo nie dede Kubie zabierac tego bo on ma duuze lozeczko do 7lat i bylo drogie a chcialabym dwa takie same wiec jakies tansze chyba takie bujane i do tego wuzek (baaaardzo trudny wybor bo nie wiem czy jeden za drugim czy obok siebie?) no i koszty beda takie ze cho cho...

no renek - masz wyzwanie.
Co do wozka - nie pomoge - sama bym miala mieszane uczucie. Rozmawialam kiedys z jedna mama - ma blizniaczki - mowila ze nei zdecydowala by sie na jeden za drugim - bo dzieci traca ten swietny kontakt...ze juz kilkumiesieczne maluszki lezac sprawdzaja raczka czy brat/siostra jest obok...na spacerkach tez sie soba zajmuja - ma to znaczenie zwlaszcza gdy dziecko jest takie jak moja Jago - nudzila sie po 3 minutach i robila cyrk..jakby miala obok kogos...moze by bylo inaczej ;-)
z drugiej strony - jak widze jak sie niewygodnie prowadzi taki szeroki wozek - bylabym za waskim dlugaskiem...
Moze poszukaj na forum wypowiedzi innych mam blizniakow - w koncu taka teoria na sucho nie ma porownnia z praktyka

Ladny ten wózek Mamusiasynusia, ale ja raczej kupię 4 kołowy, wydaje się stabilniejszy, no i ja mieszkam na takim terenie, że chodniki krzywe, dóżo górek, więc 4 kółka, duże, a spacerówkę mam po Olce
i jestem bardzo zadowolona. wózek Walker
Ten co mi się podoba to wyglada jakby mał trzy koła, ale tak naprawde są w nim cztery tylko te z przodu mały rozstaw mają.
Fajna ta spacerówka Sylciu, a dla noworoka dokupisz jakąś wkładke? Szkoda, że nie mam zdjęcia, bo w piwnicy stoi po Matim ABC Design spacerówy, full wypas, ale wiecie co - ne polecam - chyba go wywale na śmetnik tyle. Ma pompowane koła i to podwójne, popowane to super sprawa, ale nie podwójne, bo wystarczy, że z jedengo koła troszke zejdzie powietrze i wózek skręca na boki. Wogóle jest wielki po złożeniu i nie meści mi sie w samochodzie. Teraz to musze kupić taki zgrabniejszy, abym do bagażnika go wsadziła.
Łeżaczka nie miałam przy Matim, ale wem, że to super sprawa i napewno kupie, porozglądam się za używanym na allegro.

Mamusiasynusia myślę o kupieniu wózka wielofunkcyjnego, ale nie za drogiego z dobrą gondolą, i wkładką taką do noszenia, a po roku przejdę dopiero na spacerówkę, uważam że maluszek w gondoli ma dużo wygodniej

Co do leżaczka to też nie miałam, i zobaczę może się skuszę:-)

Sylciu jak u kuzynki wdziałm leżaczek, jak mój Mati był już starszy i ona sobie bardzo chwaliła i rzeczywście miała przez to ułatwienie. Ja napewno jeszcze kupie mate edukacyjną, tylko nieweim od jakiego wieku dzieco ja uzywa.Też nie miałam, ale to zawsze jakies zajęcie dla dziecka i można mieć chwile dla siebie.

Co do maty też nie miałam i także poważnie nad tym myślę, i wydaje mi się że ok 3,4 miesiąc można maluszka już na czymś takim położyć :-).A leżaczek, hmmm, pewnie pomyślę, ale jeszcze dochodzi sprawa finansowa, zobaczymy ;-)

reklama
Do góry