reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

liwus powiedz moja droga jak to jest z tymi pieluchami wielorazowymi? drogie sa i wogole jak sie tego uzywa, pierze itp? ja chcailabym zmienic w lecie na takkie pieluchy bo wydaje mi sie ze szybciej Maly nauczylby sie korzystac z ubikatora

Jesli chodzi o ceny to są uzależnione czy kupujesz w sklepie czy u osoby która cos takie szyje. Ja zamowiłam u dziewczyny z forum www.chusty.pl : http://yetta.pcpoint.pl/babyetta/index.html - to jej strona.
Jako że mnei intersowała pielucha kieszonka PUL i AIO to ceny są takie :
Pieluszka Kieszonka PUL nieprzemakalna (jednokolorowa) - 40,33 PLN
Pieluszka Kieszonka PUL nieprzemakalna (wzorki) - 43,33 PLN
Pieluszka Kieszonka PUL nieprzemakalna z nadszytą bawełną - 43,33 PLN
Pieluszka Kieszonka PUL nieprzemakalna BABY SWEET ICE PINQUINI (wewnątrz welur w pingwinki lub krówki) - 48,33 PLN

PIELUSZKI KIESZONKI BEZ WKŁADU CHŁONNEGO !!!
--------------------------------------------
--------------------------------------------
Wkład Chłonny Mikrofibra lub Bambus powleczone flanelą lub bawełną - 8,33 PLN

Pieluszka AIO PUL jednokolorowy-polar - 48,33 zł
Pieluszka AIO PUL jednokolorowy-welur (w pingwinki lub krówki) - 53,33 zł

Pielucha wyglada tak :
1.kieszonka PUL

2.Pielucha AIO

A korzysta się z niej tak samo jak z pampersa ( tylko ze ta zdrowsza i ekologiczna) zakładasz ją , dziecko ma ją ok.3-4 h a nawet i calą noc. a potem pach do praliki , schnie ok. 4 h podobno .A na wkacje jak znalazł na plażę czy gdzieś ...
Ja na razie czekam na przesylkę..

reklama
liwus to jak wyprobujesz to prosze napisz swoja opinie...ja jakos nie moge sobie kupy w tych slicznych majteczkach wyobrazic...:baffled:no i trzeba by sie zaopatrzyc chyba w kilka

liwus swietne te pieluchy
tez poczekam na opinie
chyba Ewa-Krystyna używa właśnie takich wielorazówek
my dziś po zakupkach Tymi na wiosnę kurtałkę ma, spodenki do kompletu i czapeczke i bodziaki - oj zaszalała mama;-)
chciałąm jeszcze te trampki w cocodrillo ale juz oczywiście nie było
no i ze ja w gorącej wodzie kąpana to zakupiłam dzis kolejna butelkę - chicco tym razem - do kaszki, a w sumie chciałąm tylko smoczka do kaszki TT
chyba normalnie musze starać się o kolejną pociechę bo już arsenał butelek jak na trójkę;-)

Pabla, wóz naprawdę jest fajny:tak: Myślę że nie będziesz żałować zakupu. :tak:

Renia, fajnie że zakupki się udały:tak: Cóż, nie można się oprzeć tym wszystkim cudom;-)

liwus to jak wyprobujesz to prosze napisz swoja opinie...ja jakos nie moge sobie kupy w tych slicznych majteczkach wyobrazic...:baffled:no i trzeba by sie zaopatrzyc chyba w kilka

Pearl powtórzyłas słowa mojego M:-p tylko on zaznaczył 'ciekawe kto te kupy będzie prał??" Bo ja tez sie napaliłam na te pieluszki:tak: i masz rację przynajmniej dwie trzeba mieć:confused: Ale ja się im nie moge oprzeć, oprócz tego mojego Kornelka chowałam 11 lat temu na pieluszkach tetrowych (tylko na spacery mial pampersa) i powiem wam, że pupa zawsze bez odparzeń była i zdrowiutka:tak:

pabla..ten wózek naprawdę spoko wygląda i jak Sylcia zdjęcia wklejała to tez wydawał sie fajny:tak::tak::tak:.a cięzki??
pabla......tłumaczę mu że faceci lubią MT i że Twój facet też lubi a on na to że kibice Barcy są zakręceni:tak::tak:, popatrz na L.(he he każda wymówka dobra i tu musze wytłumaczyć bo to chodzi o to że mamy takiego przyjaciela który kocha Barcę jak Matkę prawie:-):-) a koleś jest naprawdę zakręcony w stylu 100 reczy na minute a jak mecz oglada to skacze krzyczy itp ot takie adhd,) no ale mój małż też piłkę kocha wiec mam nadzieję że jednak się przekona
mamabartka.............hmmmm....no ja przestałam już tłumaczyć tylko oświadczyłam że i tak MT zakupię a On i tak zobaczy ze go zamotam w to kimono i że mu się spodoba:-):-):-)

Ostrożnie zapytam czy chce jakąś aplikację?? bo raczej nie ma swojej ukochanej drużyny:-):-) no może Wisła no ale nie będziemy paradować po Kraku z Wisłą na MT bo Ika mogłaby z liścia dostać od jakiegoś nerwowego kibica Krakowi (boschh nawet nie wiem jak to się pisze :)

Kasiu, jakiś taki mało solidny mi się wydaje ten chicco:dry: Ale może w rzeczywistości rzeczywiście fajny:confused: Nie wiem, na żywo nie widziałam.
Gdybym wybierała dla siebie to napewno nie taki, bo ja po doświadczeniach z "parasolką" nie cierpię podwójnych raczek do prowadzenia wózka. Tym bardziej teraz by mi to nie pasowało kiedy trzeba wózek pchać i starszaka czasem za rękę prowadzić:blink: A poza tym dostęp do kosza na zakupy kiepski co dla mnie odpada bo ja zawsze muszę się taszczyć z zakupami a taki wózek wyjątkowo się do tego nie nadaje.
No i tyle moich osobistych spostrzeżeń.
Wiadomo, idealny wózek nie istnieje niestety ale każda z nas ma w głowie jakiś spis rzeczy które wózek powinien mieć żeby był jak najbliższy naszego ideału... i tym się trzeba kierować:tak:
Moje kryteria np. spełnia taki:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=570875320 w rzeczywistości duuużo ładniejszy, lekki i wygodny dla dziecka.
A jeśli chicco to ewentualnie taki: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=569773937

Post, a to mnie rozbawiłaś tym liściem od kibiców:-D:-D:-D:-D
Aplikacja zdecydowanie musi być neutralna w tym temacie:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia, ja tego akurat Chicco na żywo nie oglądałam, bo szukałam czegoś solidniejszego. Wizualnie na zdjęciu nie wygląda źle, ale te kółeczka dość malutkie ma, no i na 99% tak jak i w innych Chicco przy rozłożonym oparciu nie ma dostępu do kosza na zakupy.

Do góry