reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Jeden dzień nie whodziłam na BB a Wy tyle stron na klikałyście :-)

Ja też mam nosidelko ale tak sie napaliłam na te MT (które wczoraj Pabla pokazała, ze szok) szczególnie te w zeberkę (bo tak ładnie będzie mi się komponowało do mieszkanka - ja prawie wszędzie mam zebrę:rofl2:)
a nosidełko mamy takie (i chyba też go sprzedam:-p)
Nosidełko Cybex I.Go Nowy Hit na Rynku / Kurier (568887920) - Aukcje internetowe Allegro

No Tosika nie wierzę. Ty przeciwniczka tego typu"urządzeń". Jeszcze z 2 tygodnie temu byłaś przeciwna a tu proszę jaka zmiana ( wg mnie na lepsze :-p )

Ale powiem Wam w tajemnicy że ja też miałam zwykłe nosidło twarde jak Mlody miał z 2-3 miesiące , włozyłam go do nigo 1 raz a nastęonei sprzedałam.
Teraz mam chustę na MT czekam i nie wyobrażam sobie życia bez chusty. Dzisiaj moja chusta schnie po praniu no i trochę mi wszystko koliduje bo mi potzrebna..Chyba będzie trzeba drugą kupić :-)

Liwus będzie miała chyba z bawełny ( tak Liwka?? ), takie jest super na ciepłą pogodę.

Tak będę mieć z bawełny i z melkaj umowiłam się na początek kwietnia. Także na pierwsze dni wiosny będzie jak znalazł.

U nas Adaś w samochodzie jeździ bardzo spokojnie , ale zabaweczkę ma samochodową , taką : Playgro Przywieszka z dzwoneczkami. BabyTop.pl - sklep internetowy dla dzieci. Wszystko dla dziecka. Rodzice - zapraszamy!
Zabawka do łóżka, wózka lub fotelika. Zwierzaki po wstrząśnięciu wydają zabawne dzwięki.
Te wiszące stworki to dzwoneczki które przy jeździe wydają bardzo przyjmnie dźwięki dla ucha ktore nie wkurzają pasażerów :-)

A odnosnie butów to poza trampkami które kupiliśmy ostatnio w cocodrillo to przeszukałam szafę z butami ktore dostaliśmy w spadku i oto są.
Także butki na pierwsze kroki dla Adasia mam, kupię jeszcze jedne tej samej firmy .
Mamy takie :

a na pierwsze kroki te :

Kupiliśmy jeszcze sztruksy w cocodrillo i dostalismy bluzeczkę od Babci ale musimy te rzeczy sfotografować i wtedy wstawię.

Ostatnia edycja:
reklama
No Tosika nie wierzę. Ty przeciwniczka tego typu"urządzeń". Jeszcze z 2 tygodnie temu byłaś przeciwna a tu proszę jaka zmiana ( wg mnie na lepsze :-p )
Oj Liwcia nie zrozumiałaś mnie wtedy, ja nie jestem przeciwniczką tego typu "urządzeń" tylko ty najechałaś na nosidełka, ze są beee, a moje zdanie bylo, czy to nosidełko czy to chusta musi być w miarę rozsądkowo użytkowana:tak::tak::tak:

Dzisiaj właśnie dostałam odpowiedzi odnośnie MT i u Melkaj czeka się ok 4 tyg,a w dolienie_blekitnych_kwiatow mogą być uszyte na przełom marzec/kwiecień.Więc nie jest tak źle z oczekiwaniem:tak:
W najbliższych dniach wpiszę się na listę,a w międzyczasie trzeba będzie obmyśleć jakieś aplikacje na MT:-)

ja tez mojego M przekonalam do tego MT, bardzo mi sie to podoba wiec zamierzam kupic jak wroce do Polski. teraz tylko pozostaje wybor wzoru:-)

Dziewczyny, tak sobie jeszcze analizuję te foteliki, tzn. przodem czy tyłem i wychodzi mi jak byk że owszem przy uderzeniu przednią częścią auta o coś, dziecku ta główka leci do przodu tak jak na tym filmiku, ale jak ktoś przywali nas w tył auta a maluch będzie siedział tyłem do kierunku jazdy to będzie z dzieckiem identycznie :dry:
Trochę zagmatwałam chyba:sorry: ale dobrze kombinuję??

Mamabartka też o tym myślałam:dry:ale włąsnie nie umiem sobie wyobraźić zderzenia w przod (na czołowe) i zderzenia w tył (czyli jak ktoś nam w d*** wjedzie) czy to tak samo dziecko leci?:sorry2:
Post ja dalej myslę na tymi fotelikami , to też o kasę chodzi maks mamy przeznaczone 500zł więc załapałabym się na ten maxi cosi, ale... no i tu znowu szereg argumentów:-p:angry::-D
Mnie też się podoba MT ale jakoś nie napaliłam się na to:zawstydzona/y::happy:
Surv ja widziałam w chicco tego multiway i dla mnie porażka:dry:został skreślony z mojej listy:tak:

Mamobartkainatalki masz rację:tak::tak::tak::tak: analogiczna sytuacja:tak: zresztą mój M potwierdził tą tezę, a on w tym akurat zakresie to dla mnie autorytet (bo fachowiec):-p

Mamobartkainatalki masz rację:tak::tak::tak::tak: analogiczna sytuacja:tak: zresztą mój M potwierdził tą tezę, a on w tym akurat zakresie to dla mnie autorytet (bo fachowiec):-p

Czyli jednak:tak:
Rosyjska ruletka poprostu. Zależy z której strony nastąpi ew. uderzenie.
Oby nigdy nikomu z nas się nie przydarzyło (wolę nie sprawdzać).
My jednak nastawiamy się na maxi cosi, choc jeszcze nie kupuję bo kurcacek swobodnie mieści się do obecnego fotela:tak:
Pewnie w okolicach roczku coś się zakupi;-) Będzie kaska z urodzin to kupimy królewnie tron:-)

reklama
Dzieci do czwartego roku życia powinny jeździć tyłem do kierunku jazdy - e-kobiety.pl
fotelik.info :: Fotelik samochodowy tyłem do kierunku jazdy -
do poczytania dla zainteresowanych sprawą :-)
macie rację co do uderzenia w tył samochodu, ale tu raczej chodzi o to, że po analizie wypadków jakie wogóle się zdarzają, eksperci wywnioskowali że dziecko które jedzie tyłem do kierunku jazdy jest bezpieczniejsze niz dziecko przodem do kierunku jazdy. Bezpieczniejsze, a nie całkiem zabezpieczone, czyli nie ma tu gwarancji że nic sie mu nie stanie. Ale bezpieczeństwo na pewno jest większe. Widocznie więcej wypadkó zdarza sie takich, gdzie na większe niebezpieczeństwo narażone jest dziecko przodem do kierunku jazdy.
A najważniejsze jest to, żeby wogóle w foteliku jeździło....bo to też różnie bywa....
ja jestem zdecydowana na to, żeby Lenka jeździła tyłem jak najdłuzej będzie mogła.
a jak już kiedyś wspominałam - każdy rodzic robi według swojego uznania.

Post - co do MT, mąż się przekona jak zobaczy jakie to cudowne uczucie mieć Ikę tak blisko siebie i jaka ona będzie z tego zadowolona. Mój M też był sceptyczny do chust, MT i innych tego typu rzeczy a teraz sam uprasza się o noszenie :-)

Do góry