reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
madzia...mi melkaj odpowiedziała po dwóch dniach.
Jak narazie jestem na liście i czekam:-)
pabla pamiętam że szukałaś fotelika montowanego tyłem do kierunku jazdy. I jak nie kupujesz takiego????
Bo ja zaczynam sie zastanawiać
jak nazrazie znalazłam ten
FOTELIK CHICCO VECTOR 0-18 kg 2 kolory FUEGO+OCEAN (565653124) - Aukcje internetowe Allegro
a to wszystko przez Kiwaczkę która mówiła że to dużo bezpieczniejsze dla kręgów szyjnych maluszka. No i tak dumam i chyba jest w tym duzo racji. Muszę poczytać o tym
A już byłam zdecydowana na maxi:zawstydzona/y:

Pabla dzieki za linki.Juz maile powysyłałam.:tak:
Na którejś ze stron było napisane,że czas realizacji to 2-2,5 m-ca,więc przydałoby się już zamówić tzn wpisać na listę,żeby na maj było:tak:
Post to prawda z tymi fotelikami:tak:jak najdłużej maluch powinien jeździć tyłem do kiierunku jazdy,warto się zastanowić nad kupnem takiego fotelika jeśli jest taka możliwość.

A teraz my sie pochwalimy ciuszkami i butkami:
1kurtka ale troche cienka na ciepla wiosne,2,3,4spodenki i 5buty

Załączniki

• IMG_8968 (Small).jpg
    IMG_8968 (Small).jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_8969 (Small).jpg
    IMG_8969 (Small).jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 23
  • IMG_8971 (Small).jpg
    IMG_8971 (Small).jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 23
  • IMG_8972 (Small).jpg
    IMG_8972 (Small).jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 22
  • IMG_8974 (Small).jpg
    IMG_8974 (Small).jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 32
Post - no właśnie ja na 99 procent kupię tego chicco proxima bo on do 13 kg jest tyłem do kierunku jazdy.
Kupiłabym maxi-cosi gdyby była taka możliwość. Właściwie to jest - jest maxi cosi Mobi ( ale nie w Polsce ) i mozna go sprowadzić z zagranicy, ale koszt tego fotelika to ponad 1000 zł a na tyle mnie nie stać:-( jeszcze z dwa znalazłam montowane tylko tyłem do kierunku jazdy nawet dla dużych dzieci ale one wszystkie z zagranicy i koszty duże.
http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=6704 dyskusja na ten temat jeśli chcesz Post poczytać, ale uprzedzam...tylko ponad 40 stron :-)

Ostatnia edycja:
dzeiwczyny a co o tej firmie fotelikowej słyszałyście, bo widzialam go dzisiaj w sklepie i taaak bardzo mi się spodobał?:zawstydzona/y:
Nowy Romer Roemer King Plus 2009 C&S Wyprzeda (566486140) - Aukcje internetowe Allegro
Madzia dwa m-ce trzeba czekać na MT????/:szok::szok::szok: no to trezba się zbierac do zamówienia albo samemmu szyć:-p
Pabla a możesz w skrócie mi powiedzieć o co biega z tym - tyłem do kierunku jazdy??? dlaczego jest bezpieczniej??

Dorka ciuszki słodziutkie, a bucikow to macie już trochę hmmmm.... chyba muszę wyruszyć na połów butów:sorry2: aczkolwiek my dzisiaj kupiliśmy kapciuszki z pachnącą podeszwą:rofl2:

Tosika super ten fotelik, ja czytalam ze on jest dosc podobny do maxi cosi.
W kanadzie jest tak ze dziecko do skonczenia 1 roku zycia musi jezdzic tylem do kierunku jazdy i tutaj wszystkie foteliki sa do tego przystosowane. nie wiem jak jest w Polsce, myslalam ze tak samo..:baffled:
dorka ale Misie wystroisz:-)spodenki mi sie bardzo podobaja:-)

Tosika - w skrocie lopatologicznie napisze to co zapamietalam z jednej audycji radiowej. W momencie wypadku, zderzenia itp glowa czlowieka leci automatycznie w dol a potem od razu w gore. Kregi szyjne doroslego czlowieka sa na tyle mocne ze mozna z niewielkimi obrazeniami wyjsc z niewielkich stluczek, natomiast dziecka nie. Jak dziecko jedzie tylem do kierunku jazdy to wtedy nie jest narazone na takie gwaltowne ruchy glowy i jest to bezpieczniejsze dla dziecka. Widzialam kiedys w crash testach jak to wyglada ale niestety nie pamietam strony.
zdaje sie ze np w szwecji dzieci przewozi sie tylem do 3 albo do 4 roku zycia.
ten fotelik co wkleilas - czytalam o nim dobre opinie, wydaje mi sie ze jest ok.

pabla zcyli w Polsce nie ma ograniczenia, mozna dzieci wozic przodem od razu?
nie wiecie gdzie mozna znalezc jakies przepisy dotyczace fotelikow itp?

reklama
te foteliki sa montowane tylko tylem do kierunku jazdy i sa dla starszych dzieci
Recaro Polaric
Akta Graco Duologic 2
Maxi Cosi Mobi

Pearl - nie znam sie dok~ł~ądnie na przepisach ale chyba jest tak ze tylem do 9 kg, potem mozna przodem. A to 9 kg tez umowne, bo nikt mi nie będzie dzicka nakontoli wazyl, wazne ze w foteliku.

i takie znalazlam ceny z lutego - Duologic 1 - 1085 PLN
Duologic 2 - 1430 PLN
Maxi Cosi Mobi - 1256 PLN
Britax HiWay - 1170 PLN

a tu ten link co kiedyś ogladalam, nie wiem czy sie wklei
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA"]YouTube - Crash Test - Forward vs. Rear Facing[/ame]

Ostatnia edycja:
Do góry