reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja byłam dzisiaj w chicco i dla mnie multiway odpada- bardzo płytkie siedzisko, pani twierdzi że to po to aby dziecko samo umiał wejść do wózka:dry: i simpliticy też- każde drobne elementy w dotyku były jak z wózka do lalek:szok:jak chciałam złożyć budę to myslałam że te zawiasiki mi w ręce zostały, w porónaniu do x landera to tandeckie. Więc do rozpatrzenia zostaje enjoy( ale on mi się jakiś mały wydaje) no i walker i fuzzion:tak:
Co do fotelika to ja się napaliłam na maxi cosi priori
Maxi Cosi Priori XP+Maxi Pilot+Wys GRATIS od VIKI (550035606) - Aukcje internetowe Allegro
ale po długiej dedukcji z M stwierdzilismy że kupimy chicco proxima FOTELIK PROXIMA CHICCO 0 - 18 KG (557408295) - Aukcje internetowe Allegro
albo Key FOTELIK 9-18KG KEY 1 X PLUS CHICCO MIX KOL - G-9 (558672440) - Aukcje internetowe Allegro
:tak:

reklama
Kicrym - ja też ten chicco proxima kupuję.
Dla mnie też ten multiway odpada, nie zaskoczyło między nami :-(
zobaczymy jeszcze ten walker, chicco ct04, enjoy i ten Nurse może uda mi się obejrzeć.

Kicrym, też mi się tak wydaje jeżeli chodzi o chiccowskie wózki:tak:
W porównaniu z nimi taki np. walker to max wygody dla malucha.

A foteliki bardzo fajne:tak: Oba chicco mi się podobają, maxi cosi najbardziej ale ta cena:baffled:

Ja mam jeszcze po Bartku fotelik deltim mały podróżnik i tak się właśnie zastanawiam czy go nie opchnąć na allegro albo w komisie i nie kupić Natusi takiego mięciutkiego nowego fotela:-)
Tamten niby jeszcze dobry jest ale taka franca ciężka i twarda że szkoda słów. Sporo jeździmy i przydałby się kurcackowi jakiś bardziej komfortowy sprzęt:tak:
Młodemu niedawno kupiliśmy Graco bo z deltima głowa mu właśnie wystawała nad oparcie i bardzo jesteśmy zadowoleni :tak:

Dzięki dziewczyny za radę, jak będę pakować małą do auta to teraz zerknę czy nie podginają się jej nóżki:tak:
rzeczywiście maxi cosi jest fajowskie (ale drogie) a chicco też jest bardzo fajne:tak: Kurcze jest tak wielki wybór tych fotelików że szok:szok: powiedzcie mi dziewczyny czym wy się kierujecie przy wyborze (oczywiście oprócz ceny??)

jak Antosia będzie większa to mi się marzy taki fotelik (tylko chyba nie ten kolor):sorry2:
FOTELIK SAMOCHODOWY CYBEX SOLUTION X Pink Princess (553742337) - Aukcje internetowe Allegro

jak dla nas to fotelik przede wszystkim musi pasowac do samochodu, a ze samochodu w Polsce jesczez nie mamy i nie bardzo wiemy jaki bedziemy miec to mamy problem. Poza tym to mi bardzo zalezy zeby fotelik byl wygodny i sie rozkladal do spania. Bardzo podoba mi sie tez funkcja obracania fotelika do drzwi, wtedy nie ma problemu z wkladaniem. no ale najwazniejsze zeby byl jak najbardziej bezpieczny, wiec jestem w stanie wydac nawet duzo pieniedzy jak ma to zagwarantowac bezpieczenistwo mojemu dziecku:-)

surv, podawałaś linka gdzie można sprawdzić dopasowanie fotelika do samochodu, podasz mi go raz jeszcze???
pliiiiis:-):-):-):-):-)

powiedzcie mi dziewczyny czym wy się kierujecie przy wyborze (oczywiście oprócz ceny??)

jak Antosia będzie większa to mi się marzy taki fotelik (tylko chyba nie ten kolor):sorry2:
FOTELIK SAMOCHODOWY CYBEX SOLUTION X Pink Princess (553742337) - Aukcje internetowe Allegro

A czemu nie ten? Przecież jest uziowy:-):-):-)...no dobra, może trochę za jasny ;-)

Według mnie fotelik dla takiego szkrabka musi być:
-z atestem przede wszystkim
-uziowy:-D:-D
-najlepiej wychylany do pozycji półleżącej żeby w czasie dłuższej jazdy śpiącemu maluchowi główka nie zwisała na boki,
-z "poduchami" które chronią główkę właśnie przed bocznym uderzeniem,
-z dobrze osłoniętym po bokach siedziskiem chroniącym miednicę przed urazami,
-fajnie jak ma podłokietniki-starsze dziecko może wygodnie oprzeć łapki,(ale w kategorii wagowej do 18 kg jeszcze takich nie ma)
-dobrze zapinanymi pasami tak aby mała spryciara sama nie mogła ich odpiąć,
-dobrze też żeby materiał był miły dla dziecka (nie jakiś sztuczniak w którym latem się zapoci)
-no i na koniec przydatna rzecz, to to że w niektórych modelach można dla starszaka zdemontować oparcie i pozostaje samo siedzisko.
To chyba tyle moich przemyśleń fotelikowych. Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę.

Nawet takie nie są złe:
http://allegro.pl/item556392747_fotelik_zooty_rider_jupiter_regul_zaglowek_w_wa.html
http://allegro.pl/item556141251_nowy_fotelik_samochodowy_baby_design_mobi_kurier.html
http://allegro.pl/item552718721_nowy_i_wygodny_fotelik_nurse_dakota_0_18kg.html

Fajne też są te chicco które pokazywała Kicrym.

Ten mi się spodobał:
http://allegro.pl/item557804261_fotelik_brevi_grand_prix_silverline_0_18kg.html
i ten chicco Key. chyba nawet lepszy od proximy bo głębszy.
To moi faworyci za przystępną cenę:
http://allegro.pl/item558789115_fotelik_9_18kg_key_1_x_plus_chicco_mix_kol_g_9.html
http://allegro.pl/item562365433_fotelik_coneco_zenith_9_25kg_wys_0zl_kolekcja_2009.html

Ostatnia edycja:
Ja chicco proxima kupuję dlatego że jest od 0-18 kg, więc do 13 kg mogę młodą wozić tyłem do kierunku jazdy - a na tym mi zależy.

reklama
Ja juz zdecydowalam sie na Maxi Cosi ale tylko dlatego ze w Anglii sa sporo tansze mysle ze spokojnie w cenie 500 zl sie zmieszcze spory to wyfatek ale na kilka lat wiec warto!
Buy your Maxi Cosi Priori Fix - Frisbee reviews from Kiddicare 9 Months to 4 Years | Online baby shop | Nursery Equipment
Dziewczyny myslicie ze warto kupic taka baze pod fotelik??Pewnie zwieksza to bezpieczenstwo.

Andula- ja kupilam Maxi Cosi Tobi i ta baza juz jest z fotelikiem. A sprawdzalas juz czy ten fotelik bedzie pasowal do waszego auta. Ja sie tez sie napalilam na Maxi Cosi Priori bo w Mothercare byla niezla promocja, ale na miejscu sie okazalo, ze nie pasuje do mojego auta.:no:

Do góry