reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

no moj mąż nie sprzeciwia sie zakupom raczej woli juz teraz wybierac i kupowac na raty zeby pozniej takiej duzej kasy nie wydac. Ubranka już mam dostałam od koleżanek także dokupuje jak cos mi sie baaaaaaaaaaaardzo podoba:-D

no nie wiem jeszcze co z tym wozkiem bardzo mi sie podoba x lander ale quinny tez:baffled:

reklama
Ja mam TAKO i nie polecam, jest wygodny i praktyczny do 3-mca bo glebokie i duze nosidelko oraz gondola.Mozna nim przejechac wszedzie(lesne druzki i wertepy) ale niestety jako spacerówka to juz porazka i gdy dziecko zaczyna wiecej wazyc plus waga wózka to masakra.Ale niestety bede sie z nim i tym razem męczyc..... bo spodobał mi sie wygląd a o praktycznosci nie miałam pojecia na co patrzec jak kupowalam.....

ano właśnie. co osoba to opinie:-):-). Mnie to w quinnym nie przeszkadza. zastanawiałam sie też nad Jane ale staneło na quinnym (małżonek zadecydował wkońcu bo mnie oba się podobały) ale nie buzz stylko speedi.
dla mnie najważniejsza jest wygoda i komfort prowadzenia. Mieszkam 10 min od lasu i potrzebuję wózka co się sprawdzi na niepewnym gruncie.
hmm ja myśle o takiej komodzie co można na nią załozyć przewijak po prostu a potem stanie się normalnym meblem. (widziałam takie np. w ikei) Ja z miejscem nie mam problemu bo mieszkam w domku a wanienka będzei w łazience.
Nie chcę kupować jakichś plastikowych komódek z 5 tysiącami półeczek a jak kupię komodę to bedzei potem jak znalazł w pokoju młodej:-)
Ja tam ciuszkowe zakupy już zaczęłam i tatuś się przygląda jak narazie:-):-) ale nie protestuje:-D

post ptaszyna no włąśnie też myśle że taka drewniana komoda bedzie najlepsz ale ja mieszkam w 2 pokojowym mieszkaniu takze o miejsce musze się też martwic, bo do łazienki to juz nic nie wstawie:-D no ale pełen optymizm zobaczymy jak wyrzuce stare meble z małego pokoju ile będzie miejsca.:laugh2:

Kicrym: to tym bardziej bierz komodę drewnianą; widziałam nawet gdzieś takie z szeroką i głęboką półką pod blatem, akurat na schowanie wanienki, jak nie jest potrzebna. My musimy młodą zmieścić wraz z nami w 15-metrowej sypialni, z której wielkiego łóżka i szafy już nie wyrzucimy, więc planuję maksymalne skompaktowanie wyposażenia - znalazłam między innymi takie wieszadło na łóżko z kieszeniami, gdzie można poupychać wszystkie drobiazgi kąpielowo pielęgnacyjne, no i już myślę nad konstruktywnym wykorzystaniem powierzchni pod łóżeczkiem :)

Czesc dziewczyny,
szukam wózka głębokiego( bo stwierdziłam, że kupie oddzielnie
głęboki i spacerówkę), który ma następujące cechy:
- gondola jest duża ( np. na długość 80 cm)
- jest dostosowany do osoby wysokiej tzn. najlepiej jak nie
tylko rączka jest dostosowana, ale żeby również do wózeczka nie
trzeba się było bardzo schylać
- ma duże pompowane koła z czego przednie są skętne z możliwością
blokady
- można podnieść oparcie w wózeczku, by dzidziuś mógł również
siedzieć.
Czy macie jakieś sugestie??

Zastanawiam się na Roan Marita ze względu na wielkość, ale
przeszkadza mi to, że nie ma skrętnych kółek a także nie potrzebuję
w tym spacerówki, bo i tak pewnie kupię inną.

survivor no właśnie chyba kupie taka drewnianą, wydaje mi się ze poźniej też sie przyda na jakies zabawki;-) a taka plastikowa to chyba długo nie posłuży także zbędna rzecz. Taka zawieszka na to łóżko to fajna rzecz gdzie to widziałaś?

figa nie wiem czy dobrze podpowiem ale z tego co czytalam to duże gondole ma emaljunga, ale czy ma skrętne koła to nie wiem.

survivor no właśnie chyba kupie taka drewnianą, wydaje mi się ze poźniej też sie przyda na jakies zabawki;-) a taka plastikowa to chyba długo nie posłuży także zbędna rzecz. Taka zawieszka na to łóżko to fajna rzecz gdzie to widziałaś?

Na razie to widziałam tylko na forach z wystrojem wnętrz i portalach dla robiących patchworki; ale na pewno takie coś jest do kupienia, tylko trzeba by sklepy przeszukać, co zamierzam zrobić jak leń odpuści. Dziś byłam w firmowym sklepie Glucka: cuda widziałam, gdybyż tylko ceny były o jedno zero mniejsze:-)

reklama
survivor no właśnie jeszcze te ceny:baffled: ja jak bede miec troche czasu to przejade sie do ikei może tam jakieś cuda bedą:-)

Do góry