reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
liwus super sprawa ta miarka:-) sama bym taka chciala i chyba tez poszukam u nas cos takiego:-)
a jesczez chcailam dodac ze zamierzalam kupic dziecku garnuszek na klocuszek ale...nigdzie nie moge go dostac, na ebay kosztuje jakies 19$ plus przesylka 30$ chyba ich pogielo

Sylcia - zauważyłam te xlandery, dlatego zrezygnowałam z zakupu tej używanej za 550zł bo to sie nie opłacało.
Mi sie te xlandery podobają tylko ta waga mnie przeraża:-( ale też biorę je pod uwagę bo są w miarę w rozsądej cenie a to taka całoroczna spacerówka, więc jeszzce pomyślę.

Dziewczyny jesli moge cos doradzic odnosnie wozkow to kupujcie z duzymi, pompowanymi kolami. jak wozek ma plastikowe kolka to moze i jest lzejszy ale fatalnie sie jezdzi, i wy sie nameczycie i dzieciaczki tez.
my mamy bugaboo ktory ma dwa kola pompowane i duze a dwa male, w zimie to nie sposob jechac tymi malymi do przodu. teraz wogole zaluje troche ze nie kupilam wozka z wszystkimi duzymi kolami i np trojkolowca.

O! Ten pierwszy dziś oglądałam na allegro właśnie i też biorę pod uwagę:tak: Kicrym, Ty masz X-landera, prawda? Jak się prowadzi?
Surv ja mam ale X landera XA- ze skrętnymi kółkami z przodu :tak:, jestem z wózka bardzo zadowolona, jedyne co bym zmieniła to żeby spacerówke można też było przodem do mamy montować, a tak super. :tak:Moj się prowadzi rewelacyjnie, spokojnie jedną ręką, sam skręca wystarczy lekko pokierować:tak:Kółka można zablokować np jak go ciągniesz.Na początku trudno mi było przyzwyczaić się do opuszczania i podnoszenia siedziska ale teraz juz mam wprawę. Jeżeli chodzi o model XA to z czystym sumieniem mogę polecić.
Jeżeli chodzi o model 3 kołowy to kiedyś mnie zaczepiła starsza Pani w parku miała włąsnie 3 kołowego i powiedziała ze szkoda ze cóka nie kupiła 4 kołowego bo ten by jej się kilka razy przewrócił:baffled:nie wiem czy to wynikało z jej winy czy z wózka, ja jeździłam speediem też 3 kołowym i dla mnie był super:tak:

jedyne co bym zmieniła to żeby spacerówke można też było przodem do mamy montować, a tak super. :tak:Moj się prowadzi rewelacyjnie, spokojnie jedną ręką, sam skręca wystarczy lekko pokierować:tak:Kółka można zablokować np jak go ciągniesz.

No ja mam takie same obiekcje tylko że do swojego coneco toledo który jest nieco tańszy od x-landera a w wyglądzie teoretycznie bardzo podobny. Ale właśnie żałuję tylko tego że nie ma przekładanej rączki a poza tym to rewelacyjny.
Dziewczyny tak jak Pearl pisze kupujcie z pomopowanymi kołami wózek, bo w taką zimę jak miałyśmy w tym roku to innym wózkiem nie da rady. No i taki wózek nawet latem o wiele łatwiej się prowadzi w polskich realiach niż wózek co ma kółka piankowe czy plastikowe.

A tak w ogóle nosze się z zamiarem kupna miarki wzrostu i powiedzcie co o tej sądzicie MIARKA WZROSTU do pomiaru wzrostu dziecka (551532959) - Aukcje internetowe Allegro

Liwus- miaka fajna bo od 65 cm, wiec moglabys jej uzywac od zaraz. Ja kiedys dostalam miarke jako gratiska do disneyowskich ksiazek ale ma jedna wade - jest od 95 cm:baffled:.

Moja mama nadal u nas jest, oczywiscie caly czas zajmuje sie mala i ja rozpuszcza. Ciekawe, kto bedzie mala nosil caly czas na rekach jak babcia pojedzie. Teraz, jak tylko mala zaplacze to babcia leci na ratunek, podczas, gdy ja reaguje na jej placz po znacznie dluzszym czasie.

Mam nadzieje, ze noc bedzie bezproblemowa bo musze wstac 'skoro swit' i gnac do polskiej sobotniej 'szkolki'. Jutro ucze klase druga i mam bojowe zadanie tj. zrobic im kartkowke i nauczyc zasad stosowania 'u' i 'o':blink::rofl2:.

Zycze spokojnej nocy...

reklama
Liwka to możemy razem zamówić zawsze to koszty przesylki na pół:tak: i te Madziowe miarki fajowe są , bo mozna zdjecia z poszczególnych etapow życia wkładać:-)

Ok. Nie ma sprawy. Tylko że ja bym chciała tak od 60 cm żeby już młodego załapać na miarkę :happy: A te Madziowe od 85cm a Adaś ma teraz 75cm:baffled: więc 85 cm to on będzie miał jak skończy rok :dry: No i żebym nie zbankrutowała na tych miarkach :-) To Ty Tosika wybieraj a ja się dostosuję :-) - przynajmniej się postaram:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry