reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Pabla, w aukcji nie ma podanych parametrów, typu ile stopni rozłożenia siedzenia etc. ale pewnie to sobie sprawdziaś już? Jak dla mnei wygląda ok, podoba mi się, że ma litą rączkę, a nie dwie osobne, jedyne co może przeszkadzać, to dostęp do koszyka na zakupy jest chyba trudny? No i kwestia ceny...bo za 500 możesz mieć nowe Chicco np.
a tak w ogóle ku przestrodze namawiam do oglądania wózków przed zakupem; moja siostra kupiła na allegro w ciemno, wizualnie wózek był ok, ale dopiero po 2 miesiącach użytkowania wyszło, że technicznie był w kiepskim stanie, bo wszystko hurtem zaczęło odpadać:baffled:

reklama
a tak w ogóle ku przestrodze namawiam do oglądania wózków przed zakupem; moja siostra kupiła na allegro w ciemno, wizualnie wózek był ok, ale dopiero po 2 miesiącach użytkowania wyszło, że technicznie był w kiepskim stanie, bo wszystko hurtem zaczęło odpadać:baffled:
własnie tego sie obawiam.....
co do parametrów to posprawdzałam w necie i jest ok, rozkłada się na płasko, podnózek regulowany itp....chce jeszcze lecieć do sklepu jak M wróci z pracy i obejrzeć na żywo.
chciałam ten zobaczyć na żywo, bo ludzie są w wawy z pragi południe, ale wózek mają w magazynie i nie dadzą rady przed końcem aukcji go stamtąd ściągnąć. chyba dam sobie spokój i nie będę na wiariata kupować. Może jutro pojedziemy do świata dziecka, obejrzę sobie wózki, zapiszę te, które są ok dla mnie i wtedy będę sie rozglądać.
ja jetem taka właśnie w gorącej wodzie kąpana:zawstydzona/y::baffled:

Pabla ja też:baffled: wczoraj na Allegro znalazłam spacerówkę i tak się na nią napaliłam, że już miałam dzwonić do Siostry, żeby mi kasy natychmiast (była godz 23:szok:) pożyczyła bo ja muszę mieć ten wózek:zawstydzona/y:;-) na szczęście mi przeszło, ale u mnie to chwila moment i już bym coś chciała:dry:

Kate - to jesteśmy takie same:tak::-D ja w ciągu ostatnich dwóch tyg już miałam tak ze 3 wózki kupowac:sorry2::zawstydzona/y:
i znow sobie tłumacze, że na spokojnie zobaczę na zywo i około marca będę szukac, bo na Wielkanoc już chce tą moją kolumbrynę oddać i mieć swoją spacerówkę.

Pabla dobrze,ze sprawdzilas parametry, w aukcji rzeczywiscie malo napisane.Wozek wizualnie ok,z tego co pisalas,ze sie rozklada to chyba najwazniejsze,ale najlepiej bedzie jak skoczysz do sklepu i wybierzesz te co ci sie podobaja,a pozniej to juz je mozna licytowac.Ja kupilam naszego Speedziaka tez na aukcji uzywanego,ale sprawuje sie swietnie,poza tym mialam mozliwosc go najpierw obejrzec,zaplacilismy odrazu babce,zabralismy,a ona zakonczyla aukcje. Z tym,ze on byl uzywany (spacerowka) przez 5 m-cy,a czasami spacerowki sa uzywane nawet 2 lata i wtedy nie ma co zbierac.Ludzie pisza,ze w dobym stanie,a moze ci sie rozsypac.Ja chyba jednak teraz parasolke kupie w sklepie,juz sobie upatrzylam tego Coneco Solar lub Saturn,chociaz jak ci sie trafi wozio w naprawde swietnym stanie to warto na allegro. Trzeba to jeszcze dobrze na spokojnie obmyslec,chociaz jea tez w goracej wodzie kapana,to cie w pelni rozumiem.

chciałam ten zobaczyć na żywo, bo ludzie są w wawy z pragi południe, ale wózek mają w magazynie i nie dadzą rady przed końcem aukcji go stamtąd ściągnąć. chyba dam sobie spokój i nie będę na wiariata kupować. Może jutro pojedziemy do świata dziecka, obejrzę sobie wózki, zapiszę te, które są ok dla mnie i wtedy będę sie rozglądać.
Pabla mam do Ciebie kochana prośbę wielką, jak bedziesz w świecie dziecka, czy mogłabyś zerknąż na spacerówkę Emmaljunga Cerox?? Bo strasznie mi się podoba a na żywca nie widziałam, niby obiecali do naszego Kiddie sprowadzić, ale na razie ani widu ani słychu:-( i tak jak bym mogła do bólu Ciebie jeszcze wykorzystać:-p to zerknęłabyś kochana, i porównała z Teutonią Mistral ?? :-):-):-)pliski wielkie:tak:

widze, że szał zakupów wózkowych:-)
my bujamy sie w gondoli o oby tak do marca zostało;-) zwłaszcza jak sniegiem po oczach, to bynajmniej młodemu przytulnie
my mamy niekapek TT, nie ma on przedziałki ale jest oki (bynajmniej dla mnie)
póki co nie umie syn z niego pić, ale jak pisze Madzia, pogryzie to poleci więc w sumie o to chodzi:tak:

Renia - my też jeszcze w gondoli, ale ostatnie 3 dni to był koszmar, co młoda położyłam do wózka to darła sie niesamowicie:confused: jeszzce tak sie nie zachowywała. Sprawdzę jeszcze moze przy lepszej pogodzie jak sie będzie zachowywać, jak z powrotem normalnie to ja też bym chciała jeszcze w marcu gondolką pojeździć, a jak nie to przekształcamy wózek w spacerówkę i tyle.
a swoją spacerówkę muszę mieć na Wielkanoc.
Tosika - nie ma problemu, jutro jednak nie damy rady, ale w niedzielę sie wybiorę na pewno i oblukam Ci Teutonię i Emmaljungę.

Adaś jakoś pije z niekapka ( mamy Aventu ) ale ten niekapek jest kapkiem. Pani w sklepie mnie poinstruowała że białe miękkie ustniki Aventu to są takie od 4-6 m-ca a zielone od 12m-ca . Także ja też się wstrzymuję na razie z niekapkiem i chyba też kupię tą butelkę co KasiaDe polecała tylko że nie pamiętam doładnie jaka to :zawstydzona/y:

reklama
Pabla mnie się wózek bardzo podoba, widziałam go na żywo w sklepie i gdybym wiedziała że wózio jest w dobrym stanie to bym kupiła:tak:
Niekapek mamy z TT ale Kuba z niego nie chce pić:dry:

Do góry