reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Kate co do nocniczka to my mamy dla Oli taki z kaczuszką właśnie, zresztą dla Wiki nie będę kupować nowego :-D.Chociaż moja starsza na razie ma okres buntu i nie lubi młodszej siostry to kto wie czy się tym przybytkiem podzieli ;-):-D:-D:-D:-D:-D

reklama
I jeszcze jedno dziewczyny, każda z nas ma i inny charakter i inne temperamenta (co widać po piśmie):-p nie raz może przez to dochodzić do scesji małych, dużych ale w moim mniemaniu jesteśmy "zajefajną bandą", która się rozumie, sobie doradza i przede wszystkim wspiera. Dlatego jak już mamy dyskutować i wymieniać poglądy to konstruktynie i nie bawić sie w jakieś tam popierdułki:-):-):-)

uuuu zaogniło się na forum :szok:
jestem za wyrazaniem swoich poglądów ale z uszanowaniem odbiorcy
bb to świetne miejsce dla mnie (z wielu cennych rad nieraz korzystałam) i niech tak zostanie

..... nocniczek z mendelsonem:-) to dopiero można sobie interpretować;-)

alez sie nam dyskusja wywiazala :-).... nie wiem,sama pracowalam przez cala ciaze w zlobku opiekujac sie grupa 12-18 miesiecznych maluchow i chyba jednak nas -nauczycielki- lubily i chetnie zostawaly z nami -owszem przez pierwsze kilka dni a nawet tygodni rano u niektorych byl placz,ale jak tylko rodzic zniknal z pola widzenia (i podpowiem wam,ze im szybciej rodzic znika tym lepiej :tak:) dzieciak calkowicie o nim zapominal :-).... a czesto te same maluchy po poludniu nie chcialy wracac do domu :tak: ... no i my nie wysadzalysmy maluchow na nocnik,bo w Kanadzie ministerstwo zaleca dopiero po 18 miesiacu nauke korzystania z toalety w zlobkach :-),wiec "praktykowalam" zmienianie jednorazowek ;-):-D.... no i niestety tutaj jest wlasnie bardzo czeste zjawisko,ze dzieci nawet czteroletnie lataja jeszcze w jednorazowkach.... ja nie oddaje Adrianny do zlobka,bo mi sie finansowo nie kalkuluje ( zarobilabym niewiele wiecej niz oplata za zlobek,tutaj cholernie drogi) i postanowilam takowy mini zlobek sama otworzyc- mam zamiar wziac do opieki w domu dwoje dzieci w wieku Adrianny... tez jestem z tych co sie w zlobku i przedszkolu chowaly i z opowiadan mamy wiem,ze uwielbialam zarowno zlobek jak i przedszkole tak,ze nawet w weekendy chcialam chodzic ;-):-D
a jesli chodzi o nocnikowanie to my tez juz zakupilismy nocnik - ikeowski najzwyklejszy za grosze- i teraz sie zastanawiam jak z niego Adrianne korzystac nauczyc.... juz siedzi pewnie i poniewaz nie jest juz tylko na mleku piersiowym to i pieluchy musze prac inaczej,wiec nawet byloby dobrze nauczyc ja korzystac z nocnika,ale jeszcze nie zdecydowalam jak sie do tego zabrac... no i chcialabym zeby w wakacje juz pozegnala sie z pielucha :-) mam takie plany a co z tego wyniknie to zobaczymy;-):-).....

Brawo Olga teraz bedzie wielkie picie;-)
Ja tez popieram Sylcie co do Roni:tak:U mnie jest ten problem ze nie umie nikogo krytykowac szczegolnie tu na forum:tak:Takimi postami jak ma Marcik sie zbytnio nie przejmuje.Ale czesto slucham Waszych rad.

Widzę że na forum się zaogniło. Popieram słowa Tosiki , no i w tej dyskusji wg mnie Roni ma rację. Ja tak samo jak KasiaDe chodziłam do żłobka i przedszkola i wyrosłam na fajną dziewczynkę ;-)No a poza tym uważam że przedszkole nie jest o wiele lepsze od żłobka ..

Co do nocników grających to podobno nie które dzieci są zaabsorbowane tym że te nocniki grają i wcale nie chcą robić na nim siku czy kupy tylko obserwują i się nim po prostu bawią.

A jeśi chodzi o wózki to wyobraźcie sobie że znalazłam wczoraj swoją spacerówkę na strychu u Babci :happy: Także Adaś w niej będzie jeździł jakby byla potzrebna taka . Normalnie spacerówka retro :happy: Tylko zatsanawiam się czy można gdzieś kupić takie obszycie na spacerówkę lub też coś w tym stylu , taki jakby ochraniacz sama nie wiem jak to określić. Bo spacerówka ma obszycie szaro-bure czyli brązowo-szare a chciałabym coś radosnego mimo to że Adaś będzie w niej podróżowała doraźnie. Macie jakiś pomysł:confused:

reklama
Do góry