reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
a ja powiem tak, wlasnie ze szanuje zdanie innych bardzo nie lubie jak ktos wpiera wlasnie swoje zdanie uperajac sie przy swojej racji, nie mowie tu o akurat tym jedynym poscie nt zlobkow
od dluzszego czasu czytam wypowiedzi i staram sie trzymac nerwy na wodzy
jesli ktos jest nieomylny to po co mu forum? po co sie radzic kogos skoro wiem wszystko naj? po co oceniac? i dopieprzac innym w mniej lub bardziej przykamuflowany sposob?
moglabym ciagnac temat w nieskonczonosc, bo i tak nie wierze z zmiane kogos kto przeciez wie wszystko naj, wiec moja irytacja pewnie by wracala i wracala, wiec poprostu w mysl zasady zeby nie ruszac tego czego ruszenie lekki fetor wydaje robie tak zwana wypierdolke :cool2:;-)
z szacunku do Post, Julii, Surv, Silci, Anduli, Kica, Pabli i Magdzika nie ciagne tematu dalej

Julia, nie przejmuj sie nawet
zyj poniedzialkiem hyhy

A moja Andzia ma w nocniku melodyjke Sto Lat Sto Lat:-) To chyba bardziej "stosowne " niz marsz weselny hehe

córka mojej kumpeli miała w nocniku melodyjkę "4 pory roku":tak::tak::tak::tak: strasznie go nie lubiła:-) najlepsze są takie zwykłe nocniczki, coś takiego H**ŚLICZNY NOCNIK DISNEY - NAJTANIEJ - WYPRZEDAŻ (526745177) - Aukcje internetowe Allegro lub z kaczuszką;-)

odnośnie burzliwej dyskusji na temat "żłobków":-p napiszę jedno - ja gdyby u mnie były żłobki z pewnością oddałabym Antosia bo wolałabym posłać go tam niż zostawić z moją Teściową:baffled: ja nie mogę się doczekać kiedy Antoś dorośnie do przedszkola bo uważam, że to najlepsze co może go spotkać w jego wczesnym życiu ( w końcu ile można siedzieć z mamą nawet tą najlepszą:-p) a poza tym ja mam bardzo ciepłe wspomnienia z przedszkola, więc cała ta instytucja jest mi bardzo bliska;-) chyba lepiej jak dogląda dziecko wykwalifikowana kadra pedagogów niż jakaś niedouczona baba:-p a ja sama nawet po skończonych studiach pedagogicznych, nie rozwinę tak dziecka jak rozwinie się ono wśród dzieci - w grupie zawsze jest raźniej;-) no i chyba kiedyś muszę iść do pracy bo jeszcze tym luksusem się nie zhańbiłam:-D:-D:-D

dodam coś od siebie ja z wykształcenia jestem opiekunką dziecięćą miałam praktyki w żłobkach i to w grupie gdzie były maluszki 5-6 miesięczne i nic złego im się nie działo były zadbane zadowolone a w starszych grupach dzieci szybciej się rozwijały....
mój antoś ma teraz 10 tygodni a my już planujemy jego posłanie do żłobka jak tylko będzie dla niego miejsce i jak będzie miał pół roku moje starsze dzieci zaczeły chodzić do przedszkola jak miały 2.5 roku i bardzo je lubiły tak więc w sprawie żłobków i przedszkoli ja jestem za:-)

reklama
Do góry