reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Ja na pewno ma do sprzedazy dziewczece ciuszki od 0 do2latek.
Jak kogos interesuje cos konkretnego to piszcie a ja porobie zdjecia tych ciuszków to bede przesyłac na meila bo tu kiepsko ze zdjeciami.Ale to jest jeszcze czas a jak co to w przyszłym m-cu na allegro wystawie to podam link.

Ja jak ostatnio wpadlam na dzial niemowlecy to dostalam zawrotu glowy.Wszystko takie sliczniutkie,stwierdzilam ,ze jeszcze nie bede szalec z dzidziusiowymi zakupami,ale chociaz jedna rzecz musze kupic :zawstydzona/y: Stalam i sie z 20 min zastanawialam jaki kolor spiochow,a z tym zdecydowaniem to u mnie ciezko ,zwlaszcza w ciazy.Chcialam kupic takie ocieplane spiochy,bo chyba maluszkowi w takich zwyklych bedzie zimno na dworze.Juz mialam 2 pary w rece.W koncu kupilam body 6 szt,po czym przyszlam do domu i stwierdzilam,ze i tak za duze,niby rozm 0-3 mc ale jakies takie dwielkie sie wydaja.I tak sie przydadza :tak:
A dzisiaj moja mama mnie poinformowala,ze juz pokupila dla wnuka spiochy,koszulki i kaftaniki.:-)
A wiec dzidziusiowe zakupy oficjalnie rozpoczete:-D

ja jeszcze nie wiem czy będzie dziwczynka czy chłopczyk, ale zakupy też zaczte:-D Mimo że to mój pierwszy dzidziuś to mam całą szafę ubranek po koleżankach także w sumie nie wiem co jeszcze dokupić bo już wszystko praktycznie dostałam;-) Ale mimo to kupiłam kilka nowych body i dres, bo jak się oprzeć jak takie śliczności wiszą na wieszakach:-D

Teraz zastanawiam się na wyborem wózka i koloru do pojoku - może coś podpowiecie:-) jakie wy wybrałyście?

Gdybym mogła urządzić osobny pokój dla dziecka, to decydowałabym się na żywe wiosenne kolory: żółcie, zielenie może z pomarańczowymi akcentami :) Zielenie u nas i tak bedą, bo mamy zieloną sypialnię, niestety z dekoracji czysto dziecięcych (typu tapety w kaczuszki, czy fresk ze słoneczkiem na suficie) raczej zrezygnujemy, bo obawiam się, że góra po miesiącu zacznie nas szlag trafiać, jak bedziemy sypiać w typowo niemowlęcym otoczeniu:)
Jeśli jednak przeprowadzka dojdzie do skutku, to tak chciałabym urządzić pokój Młodej:)

Czesc dziewczyny. Zaczynam kompletować garderobę dla chłopca, myślę że może być duży tak więc gdzies od 62. Rodzi sie latem ( lipiec oczywiście) tak więc na początek lekkie ciuszki. Jak macie coś na zbyciu dajcie znac. Moj mail: zaba9@poczta.onet.eu

ja czekam na czwartkowe usg, wtedy bede myslec co kupic ;-)

wozek mam, musze dokupic tylko gondole, wymarzyla mi sie czerwona :sorry2:
pokoik moich dzieci jest niebieski z granatowo-zoltymi akcentami
ale poki co jest typowo chlopaczarski ;-)
czekam na lozko zeby zlikwidowac w dziecio-pokoju kanape :-D
jeszcze jakas posciel i gra muzyka :happy2:

reklama
Ja tez czekam na USG. Mam nadzieje ze sie dowiemy czy chlopak czy dziewczynaka.
Potem zaczne zakupy.Wlasciwie to bede miala ciuszki i dla chlopca i dla dziewczynki.
Wozek mam upatrzony Basco Coneco. Lozeczko tez jest. Wiec tylko czekac na dzidzie.:-):-):-)

Do góry