reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Roni - nie chce spacerówki z wielofunkcyjnego bo wydaje mi sie bez sensu teraz taki wielofunkcyjny kupować....pewnie za jakieś 2 mce zrobimy z aktualnego głębokiego spacerówkę, ale w kweitniu będziemy ten wózek oddawać szwagierce i chce kupić samą spacerówkę. Mała już będzie miała 10 mcy to chyba nie warto kupować z gondolą wozka. Nasz aktualny waży z 16 kg:szok: więc jak spacerówka będzie ważyła z 10 kg to dla mnie ok, zawsze 6 kg mniej....
Jestem wdzięczna Kochana za wszelkie sugestie...
a moze masz jakieś zdanie o fotelikach?? myślę żeby kupić teraz chicco proxima 0-18 kg....nasz fotlik jest jakiś malutki, młoda jest z tych drobniejszych i w kombinezonie sie nie mieści:szok: a chce żeby jak najdłuzej pojeździła tyłem do kierunku jazdy...
te od 9-18 kg są tylko montowane przodem a narazie nie chce żeby ona tak jeździła....

reklama
pabla, ja mowie, o spacerowce samej, bez gondoli ale z wozka wielofunkcyjnego
wiele producentow ma taka opcje ze kupujesz sama spacerowke
bez gondoli, a w razie drugiego dzidzia dokupujesz tylko gondole (bez stelaza) i nie musisz sie martwic (tak przyszlosciowo)
ja na Twoim miejscu bym wlasnie tak zrobila
kupila jedna spacerowke (przecietnie spacerowki z wozka wielofunkcyjnego waza kolo 12 kg, a chicco ct04 10 wiec roznica naprawde niewielka), taka fest nie parasolke ale i nie obrzydliwie ciezka, a potem ct05 np

a czemu tak bardzo Ci zalezy na jezdzeniu tylem?
dla dzieci juz takich 7 mc lepsza jest zdecydowanie pozycja przodem :confused:

Roni - a jaką spacerówkę tego typu ( czyli z wózka wielofunkcyjnego )byś poleciła??? xlandery mi sie podobają np......
co do pozycji przodem do mnie w wózku - pamietam jak moja siostrzenica przeniesiona do spacerówki przodem do kierunku jazdy pierwsze 2 mce przepłakała na spacerach :-(
ale jak nie znajdę nic takiego w rozsądnej cenie to kupię spacerówkę przodem do kierunku jazdy i jakos to będzie....dlatego myślałam o tym pp pliko switch bo on ma przekładane siedzisko.....dlatego się też rozglądam za normalnymi spacerówkami..
jeśli pytasz o fotelik - jeżdżenie tyłem do kierunku jazdy jest znacznie bezpieczniejsze dla dziecka niż jeżdżenie przodem. Czytałam na ten temat parę artykułów i dlatego chciałabym żeby młoda jak najdłuzej tak jeździła.

hmmm akurat x-landery nie maja spacerowek bez calego kompletu
ale np z lzejszych spacerowek jest buzz
coprawda trzykolowy ale ja sobie bardzo chwale bo super sie prowadzi, jest lekki jak na taki wozek, ma piankowe kolko z przodu, dwa pompowane z tylu, super wygodne siedzisko z gabeczka mieciutka i na tyle "elastyczne" ze w pozycji lezacej dziecko nie jest jak w normalnej kubelkowej spacerowce
no i jest montowana przodem i tylem, teleskopowa raczka
starsze dziecko moze wygodnie samo wsiasc, generalnie dla mnie superjedyne co moze sie nie podobac to wyglad ktory nie wszystkim pasuje
Quinny BUZZ 3 Sulphur + koszyk - 849zł od G-7 :) (528161927) - Aukcje internetowe Allegro
daje rade i po wertepach i na naszych drogach
jeszcze potem poprzegladam co mozna kupic osobno

ja przesadzilam Jaska do coneco fotelika odrazu wiec nie pomoge chyba
ze swojego jestem zadowolona
a do jakiej kwoty?

Roni - dziękuje bardzo, jak coś jeszcze znajdziesz to wrzuc - buzz fajny, wezmę pod uwagę, szczególnie że można przodem i tyłem jeździć a to dla mnie MEGA PLUS!!! I cena lepsza niż za pp pliko....
co do fotelika to tak do 500 zł myślę wydać max....narazie jedynie ten chicco proxima mi wpadł w oko...
ten Espiro i jane fajne....
musze sobie zrobić liste i pooglądać je w sklepie.....
Roni - Dzięki za rady.....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry