reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
o Roni! dobrze, że jesteś, bo nam ekspert potrzebny:-) Ja szukam wózka, ktory w razie potrzeby sama podniosę, ale który nei bedzie mi wylatywał w górę na każdej nierówności chodnika i nie zakopie się na polnej drodze czy w błocie, więc chyba taka ciężka spacerówka będzie jednak lepsza? Myslałam też, żeby jakby były nadwyżki finansowe kupić dwie: drugą leciutką na krótkie, samodzielne wypady, ale nie wiem, czy to ma sens?

Roni , ten chicco CT 05 ekstra wózek , bardzo mi się podoba i ma bardzo przystępną cenę. Chyba będę musiała zobaczyć w sklepie. No i ma koła odpowiednie na nasze polskie chodniki oraz waga też mnie satysfakcjonuje. CT 04 i multiway trochę mniej mi się podobają.. zresztą nie chcę wydawać 500zl na wózek bo to ma być wózek doraźny.

Surv, mysle ze jak najbardziej ma sens (dwie spacerowki)
ct04 jest rewelacyjny na rozne wyboje itp, za to jest ciezki dosc
a spacerowki sa dosc dlugo dystansowym towarem
do prawie 3 roku zycia czasem sluza wiec mysle ze warto wydac pieniazki
jak chcesz lekka do ct04, i w miare nie drogie to wlasnie ct05 lub jakis espiro, ale one sa juz z tych drozszych (magic 4 np, ja mam magic 3 i wbrew panujacym opinia daja rade na podiazdach wszystkich ;) )

No ja biorę pod uwagę cięższe spacerówki i drozsze też, bo to będzie nasz jedyny wózek.....ten co mamy aktualnie oddajemy ( bo był pożyczony ) i musimy kupić taki który będzie się sprawdzał na dłużej..
a pomyślałam tak jak Surv - jak potem wpadnie troszkę kasy to kupiłabym jeszcze jakąś typowo lekką parasolkę....
a ten ct04 naprawdę fajny, w sklepie widziałam i wpadł mi w oko.
Roni - wypowiadaj sie Kochana, Ty nasz ekspercie wózkowy....ja jeszcze myślę o Peg Perego Pliko Switch i Maclaren MX3 .....to jakbym miała dużo większą gotówkę...
a ten magic3 to jak wygląda???
już chyba znalazłam - http://www.allegro.pl/item522379868_nowosc_wozek_spacer_magic_3_2008_baby_design_w.html
fajny, tylko ma takie małe kółeczka.....czy to nie przeszkadza na nierównych chodnikach itp...?

Ostatnia edycja:
maclareny sa super, dziewczyny wszystkie zadowolone no i maja ciuchutenkie kolka (ja akurat na to zwracam uwage) jak sie jedzie po kostce to nie ma efektu pociagu ;-)
ale tak naprawde placi sie za samo "maclaren"
a na temat peg pegrow sie nie wypowiadam bo ich szczerze nie trawie ;-)
Pabla mozesz jeszcze pomyslec o samych spacerowkach z wozkow wielofunkcyjnych jesli nie przeszkadza Ci waga

Roni , ale czy polecasz firmę Chicco czy lepiej w jakąś inną firmę zainwestować?
Ja bym chciała taki lekki , składany do jak najmniejszych rozmiarów wózek i oczywiście tani taki do 300-400zł. Podoba mi się ten CT05 więc jeśli go polecasz to tego kupię.

powiem tak, wozki wielofunkcyjne chicco sa dla mnie nie do przyjecia
ale spacerowki jak najbardziej polecam
ct05 jest identiko jak ct04 tylko ma mniejsze kola
aaaa i nie wiem jak z dostepnoscia ich w sklepach

ja bym wybierala miedzy jakims espiro, lub chicco
z drozszych maclaren

zaraz jeszcze przejze allegro moze cos mi sie przypomni

My mamy taki tylko w innych kolorach... i powiem szczerze, że to był najpeszy wydatek! Teutonia Mistral P... miałam cały zestaw, głęboki wózek, nosidło i spacerówka...

1533_0.jpg

reklama
JuliaK , ja mam spacerówkę z wózka wielofunkcyjnego CONECO TOLEDO i tej spacerówki używamy teraz i będzie w zimę używać i inne okoliczne wyprawy. Natomiast spacerówka typu parasolka potrzeba mi do wypadów poza miasto czy na wakacje żebym nie musiała przyczepy wynajmować żeby zabrać się na wakacje. Już nie mówiąc o tym że czasem jak będę musiała się sama przedostać przez miasto komunikacją miejską to żeby wózek był lekki i żebym mogła bezproblemu wnieść do autobusu, bo ta spacerówka od coneco waży ok.13 kg + dziecko.
Także Roni dzięki za opinie odnośnie wózka. Kupię ten chiocco CT 05 jak nie w sklepie to na allegro :-)

Do góry