reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Dziewczyny noszę się zamiarem kupna butelki dla Małego i powiedzcie bardziej opłaca mi się kupić jakiegoś niekapka ( jeśli tak to jakiego?) czy zwykłą butelkę?
Używam Canpola , mam parę aventu ale nie podeszły mi i nie używam. Jaką butelkę byście poleciły. Myślałam albo o LOVI samosterylizującą ( Andula chyba Ty masz taką , fajna?) lub o Tommee Tippee , ale tu z kolei brak sklepów w których sprzedawane są akcesoria tej firmy. Jest też nowa firmą "MY BABY: http://www.interkobo.pl/main.php?produkt=790&page=prod "

Ostatnia edycja:
reklama
Liwus- ja polecam Tommee Tippee, wedlug mnie sa super! Na poczatku kupilam pare butelek Aventu ale sie nie sprawdzily, mleko z nich wyciekalo. Moze kup na Allegro?
Tydzien temu kupilam malej kubek niekapek 6+ ale chyba jeszcze jest na to zbyt mala bo jakos picie z niego jej nie wychodzi.

Ostatnia edycja:
Liwus, a ta butelka do czego Ci potrzebna: do kaszek czy do herbatek? Bo jeśli do płynów to chyba lepiej już niekapek, są specjalne dla młodszych dzieci. Jeśli chodzi o butelki to ja używałam (teoretycznie, Młoda raczyła ze 3 razy użyć:-p) TT i mi się bardzo podobały. Teraz mamy niekapek z Canpola chyba, ale na razie Florka też go ignoruje:baffled:

Jeżeli chodzi o butelki to ja jak tylko małej podałam mieszankę to używałam LOVI i bardzo sobie ją chwalę. Jak mam dać kaszkę to wymieniam tylko smoka na cross.

A jeżeli chodzi o wyciekanie to zauważyłam, że dzieje się to w momencie kiedy jest nie odpowiedni smok z za małą dziurką... na poczatku były smoki "mini" ale zaczęła je przeciągać... teraz mam już "fast" od 6 miesiąca i nic się nie dzieje...

A mała nawet nie chce z innych smoków pić :-( kupiłam dwie butle TT i stoją nie używane bo jak tylko je widzi to się krzywi ;-)

a do picia używam Butelka z dziurką ~ CANPOL ~ 125ml (504885435) - Aukcje internetowe Allegro jest świetna i małą sama próbuje ją trzymać :-) naprawdę polecam :-D

Ja mam TT (zresztą pamietam jak je zamawiałysmy hurtem na BB:-D)i jestem bardzo zadowolona, mam jedna Aventu (do laktatora) i mały pił z niej ostatnio kaszkę, ale zdecydowanie na plus dla TT,a i smoka mam 1 także wolno leci ale karmie piersia wiec nie chce Kubulka rozleniwiać:-)

ja używam TT i są naprawdę super. smoka nie chcę zmieniać bo chcę żeby Ika piła z kubeczka. Już dosyć dawno to ładnie jej szło ale jak piła raz z tatą to się zakrztusiła i marudzi jak widzi kubeczek. Staram się próbować raz na jakiś czas wkońcu powinno chwycić.

reklama
Ja też mam TT i jest super. Mleko pijemy ze smoczka 3 a soczki z 2. Ale też chce kupić niekapek i powoli młodą przyzwyczajać.

Do góry