reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
hej
po pierwsze gratuluje przyszłym mamą a po drugie..mam coś na handelek;-)
1. gondolka do wózka MUTSY (beżowa w bardzo dobrym stanie za bardzo mało kaski-cena do obgadania-zdjęcia na maila)
2.zestaw ubranek dla córci 62-68 w większości H&M (aukcje mogę zakończyć wcześniej) prawie wszystko kupione w Holandii
zestaw dla niej jesień H&M BCM 62-68 GRATISY (400439575) - Aukcje internetowe Allegro

zainteresowane mamuśki proszę o kontakt na PW lub gg 4470823 Ola

Dziewczyny
Mam pytanie.
Ja też nie mam laktatora i zastanawiam się czy kupować. sa jednak sytuacje kiedy malucha trzeba będzie zostawić na dłużej i wtedy by się przydał.
Jakie laktatory polecacie?? reczne? elektryczne??
no i czy to bardzo boli?
Kurde, czuje się jak przedszkolak w tym macierzyństwie. tyle nowych rzeczy o ktorych nic nie wiem:baffled:

post - nam w szkole rodzenia polecali MEDELĘ. Można kupić tańszy ręczny, który można przystosować do elektrycznego odciągania. Są tam ponoć jakieś specjalne części. Silniczek można wypożyczyć na Grzegórzeckiej za jakieś śmieszne pieniądze. Tłumaczono też nam, decyzja pomiędzy ręcznym a elektrycznym powinna być podjęta na podstawie ilości pokarmu.

Pozdrawiam:-)

odciaganie laktatorem nie boli nic
chyba ze bedziesz uzywac jak masz pokaleczone brodawki, ale wtedy generalnie wszystko boli hehe
i zgadzam sie z przedmowczynia w 100%

Ptaszyna ja mam własnie ręczny Medeli - odciąga się spoko, ale ... i tak wole ręcznie ;-) Mnie odciąganie nic nie boli.

Ja na początek miałam taki najprostszy - działał, ale trzeba było się napracować... Wysłałam męża do apteki i kupił Aventu. Drogi, ale dobry, ponieważ bardzo szybko odciąga pokarm. Jedyna wada sprzętu jest taka, że skrzypi, więc mało dyskretny;-), ale może ja trafiłam na taki okaz. Teraz już nie odciągam,bo sytuacja jakby się unormowała, ale przyjdzie czas, gdy go użyję (planowane 2 imprezki we wrześniu i październiku, na których planuję po rocznej abstynencji wypić piwko:-), więc ściągnę na 2 dni, żeby alkohol zniknął z organizmu:tak: Ale wybiegam w przyszłość!

ja mam Medeli Swing - elektryczny- i jestem bardzo z niego zadowolona... uzywam nawet kilka razy dziennie... wiem,ze nie powinnam przez pierwsze 6 tygodni dawac malej smoczka ani butelki,ale w ten sposob ona "wisi" mi na piersi godzinami i nie mam pojecia czy rzeczywiscie jest glodna czy tylko ma ochote na bliskosc i ssanie...

kaja hehehe też tak robiłam, tyle że chyba dla 4 miesięczniaka więc pokarmu trzeba było dużo uzbierać i musiałam zamrażać.
Ale to piwko po ponad roku abstynencji mniaaaaam, do tej pory pamiętam jak mi smakowało. Wiadomo, zakazany owoc...
Co do medeli ja używałam najpierw ręcznego, ale jako że często zostawiałam dzidzie to musiałam sporo ściągać i ręka szybko mi wymiękła (ściągałam gdzieś tak dla miesięczniaka). Po 2 tygodniach ruszać nią nie mogłam i jak przyszedł silniczek to sie z ulgi popłakałam :-p Jeśli planujecie pracować, studiować i często wychodzić to naprawde polecam silniczek. Jeśli nie, to można przeżyć :-) Ja planuje posiedzieć w domu więc mam na razie ręczny, ale pewnie dokupie elektryczny.

reklama
Dzięki dziewczyny za info.
Młoda mnie trochę nadgryzła w szpitalu i ma takie ssanie a moje brodawki bardzo wrażliwe
Najlepsze jest to że wczoraj wsuwała co 1,5 gpdziny oba cyce a dzisiaj po nieprzespanej nocy \, marudzi i je dużo mniej a cycki się przygotowały, skoro popyt wczoraj był one dzisiaj mega podaż. No więc masuję sobie i tak odciągam trochę no i zastanawiam czy kupować ten laktator czy nie :-):-):-) ale coś mi się wydaje że jednak kupię jak młoda takie numery będzie odstawiać

Do góry