reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
ja też juz dawno kupiłam smoczki, bo po pierwszeym dziecku jestm bardziej rozsądna, Ala ssała cyca 24 h na dobę i ani butelka ani smoczek nie wchodził w grę, zresztą do tej pory jest coreczką cycusia i mówi żebardzo kocha.:tak::-):zawstydzona/y:

Ha, no właśnie.... chyba jeszcze zaopatrzę się w smoczek. Tak na wszelki wypadek. :confused:
Bartek nigdy nie chciał (miał odruch wymiotny na smoka) ale cyca ssałby bez przerwy. Może teraz kupię z TT- mają fajny kształt, nie tak jak te zwykłe to może Natalce przypasują. Może mała da się "oszukać" :-pbo jej starszy braciszek był okrutnym ssakiem i nie miałam chwili dla siebie. Teraz się tak nie dam ;-)

Kupiłam dzisiaj oliwkę i krem pielęgnacyjny z Nivea Sensitive za 10.99 zł i chusteczki z Bambino za 6,96 zł z Tesco. Narazie jestem zadowolona. Bardzo nawilża ciałko te kosmetyki a chusteczki też super. Czy waszym zdaniem jest to drogo??

cisowianka u mnie podobne ceny, chusteczki Bambino bardzo lubie :)

A ja mam 4 smoki. 2 na noc i 2 na dzień aventu.
Co prawda ja planowalam smoczek innej firmy i to jeden ale nie miałam serca wydzierać ich z tatusiowych łapek A niech ma :) A tak sie wzbraniał przed zakupami a potem to go musiałam hamować.
Ale mam nadzieje, że nie będe musiała podawać żadnego smoka, dopiero jeśli Tymuś zacznie ssać kciuka to dam.
Tak więc w końcu, na dwa dni przed teoretycznie możliwym terminem w końcu jestem spakowana do szpitala :) Niestety brakuje mi nadal laktatora ale zamierzam to dzisiaj naprawić.

oby te smoki się nie przydały ale skoro mamy stać się niewolnicami naszych ssaków to czerpiąc z doświadczeń naszych mamusiek - lepiej miec awaryjnie:-)
a ja niby spakowana ale jakoś czegoś mi brak bo za mała torba jak na moje możliwości:tak::-D

ja też smokasa kupiłam,nawet jak sie nie przyda (oby) to wydatek niewielki a spokojniejsza jestem, że w razie czego małego krzykacza zaczopuję i moze będzie spokój, hi hi:-) chyba to wszystko powyparzam i spakuje do torby, a niech tam,może to przyspieszy poród ;-)

dziewczyny a kupowałyście jakąś pościel do wózka?? bo tak sie zastanawiam nad kupnem, czy taki maluch może spać na podusi - bo w komplecie przeważnie jest mała podusia? czy lepiej po prostu na kocyku? wiem że trochę głupie pytanie, ale teraz tak mnie naszło...:-)

reklama
AHaa z tego co czytałam to dzieciaczki nie powinny spać na podusi ze względu na kręgosłup i nawet moje małe szczęśćie podusię będzie miało na później:-)
też pościeli do wózka ne mam ale sam kocyk wydaje mi się wystarczy a na spód najwyżej wezmę flanelkę
kurczę muszę wyparzyć laktator i smoki - juz od 2 tygodni się za to zabieram;-)

Do góry