reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Mojego synka Bambino nie uczulało. Nivea też nie, ale po mydełku Johnsona swędziała go cała skóra :no: chociaż nie jest alergikiem.
Jeśli potrzebujesz jakichś szczególnie delikatnych kosmetyków to Nivea ma taką serię dla wrażliwej skóry. Powinno być oki.

Ubranka małego prałam w płatkach mydlanych i było super, potem w Loveli i też dobrze. Płukałam w Jelpie.
U mnie się sprawdziło.

Ja też słyszałam że johnsons uczula, a wczoraj w zakuchach G znalazłam pięć takich mydełek, troche się zdziwiłam że takie kupił, bo gdy go prosiłam o kupno to mówiłał o mydle w płynie dla niemowląt od 0 hipoalergiczny Nivea... No cóż faceci jednak mają dość dziwne zawirowania, ale i tak jes kochany :-)
(mydło napewno się nie zmarnuje:-p)

I ja slyszalam niezbyt pochlebne opinie o Johnsonie, a glownie takie ze uczula...
Jesli chodzi o proszki to piore w Lovelli, kupilam tez w promocji Jelpa, ale jego jeszcze nie testowalam. Zobaczymy jak Tosienka bedzie akceptowac ubranka po wypraniu :-)

cisowianka20
no tak
najlepiej spróbować tych tańszych. Ja kupiłam Nivea.
Johnsona nigdy w życiu nie kupię, mają za dużo różnych środków pachnących itp. i dlatego uczulają.
Jeśli zaś będziesz już miała problem ze znalezieniem kosmetyku to Oliatum to jest świetna firma, niestety droga więc ja narazie nie kupowałam no bo moze nie będzie trzeba i Nivea wystarczy.
A bambino też powinno być ok. tak myślę. Najlepiej kup coś małego z bambino i wypróbuj.

Ja wychodze dokladnie z takiego samego zalozenia jak Ptaszyna. Lepiej na poczatek zaopatrzyc sie w tansze kosmetyki, bo dzieciaki moga je swietnie akceptowac, a zawsze jak bedzie sie cos zlego dziac mozna przejsc na drozsze- w koncu latwiej jest pozniej dokupic cos drozszego niz z gory przeplacac, bez takowej koniecznosci:-)
Rowniez mam kupione kosmetyki Nivea- biala seria dla skory wrazliwej "Nutri sensitive"- dosc duzo znajomych ich uzywa i sa bardzo zadowolone. Co do bambino, one chyba sa wlasciwie robione przez Nivea :-) Sa raczej niezle, a niedrogie, wiec zobacz jak Dziewczynki beda na nie reagowac :-)

co do kosmetyków to ja mam bambino-mydło i krem a płyn do kąpieli z serii AAtheraphy, chusteczki z pampersa sensitive bo te z bambino jak dla mnie za ostro pachną ale jak mały podrośnie to spróbuje tych z bambino. :tak:Jeżeli chodzi o proszek to ja teraz wyprałam i wypłukałam w Jelpie ale czy uczula to zobaczymy jak Mały przyjdzie na świat, później zamierzam przejść na dzidziusia bo wiele moich koleżanek używa i nie maja problemów ze skóra malucha no ale każde dziecko jest inne wiec trzeba próbować na małych opakowaniach:tak:

Andziaa a ja się spotkałam z proszkiem który uczula, i słyszałam niezbyt opinie właśnie o Jelpie, i naszym Dzidziusiu. W Dzidziusiu prała moja kuzynka, tzn wyprała raz i dziecko strasznie obsypało, musiała prać wszystko po raz drugi, w innym proszku.

reklama
Sylcia tak naprawde ciezko przewidziec. Kazdy Maluch jest inny, moja kuzynki piora z kolei w Jelpie i wszystko jest super...same musimy niestety testowac to na naszych Maluszkach...

Do góry