reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

U mnie też już wszystko poprane i poprasowane. W sobotę odbyłam maraton po hurtowniach i sklepach i kupiłam prawie wszystko. Pralka postękiwała ale dzielnie zniosła 5-ciokrotne męczarnie. A potem z zachwytem patrzyłam jak cały ogród powiewa w kolorowych pieluchach i ręczniczkach :-) Taki obrazek chyba tylko za pierwszym razem wzbudza taki zachwyt ;-)

Potem zjawiła się dobra wróżka (w postaci mojej mamy) i poprasowała wszystko, więc komoda aktualnie pęka w szwach.
I też wkładałam prosto do (wymytej i wywietrzonej) komody.

reklama
Dziewczyny mam pytanie o przewijaki. To chyba ostatnia rzecz która została mi do kupienia i nie bardzo wiem jak podejść do tematu.
Jakie przewijaki kupujecie???

Acha i termometry douszne, jakieś marki do polecenia?

Ja przewijak dostałam gratis do łóżeczka, taki z pianki formowanej na dyktowej podkładce, więc sztywny - mąż musi dorobić ala nóżki od dołu, żeby nie zsuwał się z łóżeczka, bo własnoręcznie zaprojektowaną komodę wymyśliłam sobie zapominając o swoim mikrym wzroście i teraz mam za wysoko:/ ale wydaje mi się, że to dobry pomysł, jak się nie ma żadnej dogodnej płaszczyny na której można rozłożyć się z dzieckiem i kosmetykami.

U mnie grubsze rzeczy już zakupione. Pozostała apteka, kosmetyki, no i koszulki plus biustonosze. Z tymi ostatnimi poczekam do lipca, bo boję się nadmiernego rozrostu dystrybutorów:baffled: Chyba skuszę się na TRIUMPH. Mam już jeden innej firmy zakupiony w SMYKU ale biust w nim wygląda strasznie. Samopoczucie minus 10. To ja dziękuję. Poszukam czegoś dodatkowego:tak: Mam nadzieje, że wszelkie przygotowania uda mi się zakończyć do końca czerwca. Pozdrawiam:tak:

Ja dziś zrobiłam porządek w komodzie - masakra. Juz mam dość. Jutro wypiorę pieluchy i może poprasuję. Od wczoraj jestem na zwolnieniu i ogarnął mnie mega leń:baffled:Ale małe światełko w tunelu widzę;-)
magdzik_w, przypomniałaś mi o biustonoszach. Muszę sprawdzic co mi zostało z poprezedniej ciąży, ale zakładam, że kupie sobie jeszcze jeden porządny "biustnik" ;-)
Kiwaczka, ale masz fajną dobrą wróżkę:tak::-)Ja mam przewijak na ścianę z Ikei. Mąż zadeklarował, że w weekend przywiesi ;-)
Co do termometrów, to nie pomogę, bo mam zwykły pod paszkę, ale nie rtęciowy, tylko elektroniczny i mierzy szybciutko.

Ja jeszcze nie mam nic poprane i poprasowane. Po 10-tym zaczynamy robic zakupy dla malej i dla mnie do szpitala. Ale bardzo sie ciesze bo kupilismy lozeczko. Stoi w naszej sypialni i czeka na corcie.:-):-):-)

Załączniki

• Obraz 001 (Small).jpg
    Obraz 001 (Small).jpg
    45,6 KB · Wyświetleń: 51
  • Obraz 002 (Small).jpg
    Obraz 002 (Small).jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 51
co do przewijaka to ja mam taki jak u dorki na zdjeciu tylko ze zielony:-Dno i ma takie nóżki od spodu żeby sie nie przesówał:tak: wczoraj jeździłam po sklepach z wózkami bo Pan z mojego sklepu sobie o mnie zapomniał i stwierdził że może zamówić wózek ale na............. koniec lipca:wściekła/y:wyśmiałam go no ale efekt koncowy w 100% zadowalający- mianowice wózek już stoi w domciu:-Dkupiłam w innym sklepie, porobie zdjecia to wam pozniej wkleje, jak narazie widze 1 minus do ktorego trzeba sie bedzie przyzwyczaic- regulacja oparcia w spacerówce:baffled:a poza tym to super:-D

Kicrym czemu nie fajna ta regulacja mnie się wydaje że fajna.W tym coneco co ja wybrałam jest taka sama.Wydaje mi się że łatwa w obsłudze

reklama
Do góry