reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Hi, hi, hi... no to Ewa pewnie ma dalej zakret z wyborem koloru;-) Mysle, ze i zolty i niebieski jest ladny i tak jak dziewczyny pisaly wszystko zalezy od odcienia;-) Ja mam pokoj dla Kubusia pomalowany na zolto no i mnie sie podoba bo jest wlasnie sloneczny i cieplutki, a ze to chlopak to wiekszosc rzeczy ma niebieskich i jest oki:-) Poza tym jak dzieci sa malutkie to chyba powinno byc cieplutko w pokoju i nawet lekki niebieski z tymi slicznymi mebelkami tez bedzie sliczny i przytulny. Ale stawiam na zolty i biale mebelki, bedzie zdecydowanie "cieplej".

Co do ciuszkow to ja mam dwie szuflady takie jak Ewa ale na dwojke dzieci:-D i niektore rzeczy sa od 0 do 3 miesiecy wiec pewnie za duze beda na poczatek ale nie kupuje tych malutkich wiecej bo mam nadzieje, ze az takie malutkie to one nie beda:-D:-D:-D Wiem z doswiadczenia po Kubusiu, ze niektorych rzeczy wogole nie zdazyl zalozyc:baffled: przydadza sie teraz;-) :-D ale wiecej dzieci to juz chyba miec nie bedziemy a jesli nawet to chyba juz pojedynczo a nie po dwa na raz, wiec bedzie miec ciuuuuuszkow......:-D

Milego dnia dziewczyny :happy:

reklama
pytanko mam??
Czy któraś kupowała może na allegro biustonosz do karmienia.
Ja się właśnie zastanawiam. Mam na razie jeden Triumpha i chciałabym dokupić jeszcze ze 2 ale już trochę tańsze :-):-):-)
Macie jakieś polecone ???
znalazłam na allegro nawet za 9,5 za sztuke i aż się dziwię czy to mozliwe?

U mojej mamy w wiejskim sklepiku dorwalam staniki dla karmiacych za 12,5 :-) przymierzalam, macalam i sa naprawde niezle :-) Wzielam 2 orozmiar wieksze niz obecnie mam...za taka cene mozna ryzykowac... czy Wy tez macie zamiar kupowac rozmiar wieksze- bo chyba takie sa wlasnie zalecenia poloznych...?

ja kupilam 2 takie staniory i niby o rozmiar wieksze,a nawet o 2 ,bo zwykle nosilam rozm 75 C,ostatnio "uroslam" do D,a kupilam DD,ale tak je wczoraj przymierzylam przy okazji pakowania torby i sie okazalo,ze juz sa dobre:sorry2:Mam nadzieje,ze moje mleczarnie sie juz duzo nie powieksza;-) Narazie nie dokupuje,mysle,ze 2 starcza,a jak nie to wtedy kupie i juz przynajmniej bede widziala jaki rozmiar.
Wlasnie ide wieszac kilejna ture prania.Szkoda,ze pogoda do d..y,bo by mi wszystko ladnie na dworze wyschlo,a tu leje i zimno,az wlaczylam grzejniki.Tak wam zazdroszcze tej slonecznej pogody:blink:
Wczoraj tak przegladalam,te wszystkie maluszkowe ciuszki i stwierdzilam,ze az tak za duzo to nie mam,no oprocz bodziakow,bo tych naliczylam 25szt i to w tym samym rozmiarze,z tym,ze ja kupilam przepisowe 7 szt,a pozniej reszte podostawalam i wszytkie jak nowe az szkoda selekcjonowac i wyrzucic.Podziele sie z kolezanka,bo ona tez w ciazy.I ostatnio dostalam znow torbe ubranek,ale te juz wieksze na ok roczek,wiec nawet sie jeszcze nie zabieram za ich pranie,bo nie mialabym ich gdzie poukladac.

wlasnie przyszedl mi zamowiony laktator:-) juz zdazylam go rozlozyc na czesci i obadac jak dziala.Chyba go odrazu wyparze.Ale nie wiem jak lepiej,bo te laktatory TT maja tez pudelko do sterylizacji w mikrofalowce i sie zastanawiam czy to wyprobowac,czy lepiej tradycyjnie wygotowac:dry: A wlasnie,pakujecie tez laktatory do torby szpitalnej?
Dostalam tez zamowione sliniaczki:-D

Ja ciuszków też mam górę a stanika do karmienia żadnego:szok: muszę w końcu o tym pomyśleć, ale nie mam pojęcia jaki rozmiar. Chyba kupię poprostu jeden nr większy, ostatnio kupiłam sobie nowy stanik i wzięłam miseczkę c i był ok ( normalnie noszę b ). Mój biust naprawdę niewiele się zmienił, więc mam w tej kwestii dylemat, bo nie wyobrażam sobie jak będzie wyglądał po porodzie.

Dziewczyny-dzieki za rady i komplementa :-), wieczorem lub jutro zrobie zdjecia z mojego pokoju niebieskiego gdzie mam tak samo biale meble i probke materialu na zaslonki,zeby lepiej wam pokazac kolor o ktorym mysle,bo tych odcieni jest od zarabania :tak:... u nas robia jeszcze cos takiego w sklepach z farbami,ze majac probke mojego materialu na zaslonki moga mi komputerowo dobrac idealnie taki sam kolor farby na sciane... jesli chodzi o ilosc ubranek to na prawde mam wiele,a zaczelam kupowac juz lata temu :zawstydzona/y:.... byla to moja kuracja odchudzajaca- zamiast slodkosci kupowalam ubranka neutralne dla dzieci .... teraz musialam - przepraszam chcialam- dokupic tylko troche dziewczecych... oprocz tej komody mam jeszcze cale pudlo ( jedno z tych czerwonych ikeowskich za lozeczkiem) z kombinezonami na wiosne i zime w rozmiarach do ok 1.5 roku; kolejne pudlo z ubrankami chlopiecymi ( samochodziki itp... co na dziewczynce by wygladaly smiesznie) oraz kolejne pudlo na 6-12 miesiecy i kolejne na do 24 miesiecy- ale to ostatnie juz zakupione teraz z racji,ze nie moglam juz kupowac malenkich... reszta pudel to posciel mam super wypelnienie przywiezione z Polski firmy Eurodown - wypralam je we wrzesniu z ciekawosci i zeby sprawdzic jakosc :)tak:) i pieknie wyglada po praniu,wiec polecam ... a w niedziele mama Joe powiedziala mi,ze Joe siostra kupuje ubranka dla malej.... wiec to jeszcze nie koniec :-D,na szczescie u nas nie ma problemu ze zwrotem do sklepow jesli tylko sa metki.... Joe juz dawno sie smial,ze rzeczy mamy wystarczajaco dla conajmniej trojaczkow bez potrzeby prania wiecej niz raz w tygodniu :-D:-D:-D... coz lepiej za duzo niz wcale..... i jeszcze co do tych wszystkich rzeczy to biore rowniez pod uwage,ze mala bedzie pierwszym dzieckiem w rodzinie- zarowno Joe jak i ja mamy po jednej mlodszej siostrze,wiec bedzie komu czesc z nich przekazac.... wiecie ja tez duzo szyje i mam troche wlasnie rzeczy co sama uszylam jak np. cala posciel w lozeczku ( w sumie to byl prezent dla mojej przyjaciolki 3 lata temu dla jej corki,ale ona nie chciala tego kompletu,wiec zostawilam sobie).... juz nie moge doczekac sie prania i prasowania- ale wszystkiego nie bede prasowac,bo uzywam suszarki i nie ma takiej potrzeby, chociaz i tak wiecej prasuje niz normalni ludzie,bo uwielbiam :tak::-D:-D alez sie znowu rozpisalam....

reklama
Pabla27-ja kupilam ten sam rozmiar,ktory nosze teraz i po przymierzeniu mam jeszcze sporo miejsca... wypiore ten biustonosz i zabiore ze soba do szpitala,a dokupie jeszcze ze 2-3 w tym samym rozmiarze i pozniej w razie czego po prostu wymienie na wieksze...
Madzia737-ja nie kupuje laktatora przed porodem... upatrzylam sobie juz jaki chce i kupi Joe po jesli na prawde bedzie potrzbny,a w razie potrzeby maja u nas w szpitalu ....

Do góry