reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

wszystko zaleZy od tego z czego jest pielucha
polecam bambus i konopie
jesli chodzi o pocket i te formowane ( czyli z otulaczami) to roznica polega na tym ze w pielusszce typu pocket jest jedna czesc bo wkladki wklada sie do srodka pileluszki
te formowane najpierw trzeba dzieciowi zalozyc na dupke a potem na to otulacz
wygodniejsze sa wg mnie pockety

co do tego jakie lepsze to tylko wg wlasnego uzytkowania
imse vimse mam tzw "jedna biala doskonala" to jest taka pt all in one i ona jest super
z tych formowanych mam frotowa i flanelkowa i frotowa lepsza ale wkurzaa mnie to ze nie ma zapiec w przy duzym dziecku juz jest problem
motherease czy nature babies sa na fajne rzepy i sa zdecydowanie mniejsze niz imse vimse, imse ma najlepsze otulacze ale pieluszki to tak na 4 z duzym minusem

jak juz pisalam kupic sobie kilka roznych i potem w miare tego jakie bede sie sprawdzaly najlepiej dokupic inne :-)

co do rozmiarow to ja mam wiekszosc one size i z glowy
ale mozna zainwestowac tez w kilka tych sizowych

wejdzcie na forum chusty.info/forum i tam szukajcie dzialu pt "wychowanie bezpieluszkowe" znajdziecie tam dokladnie co i jak

kamila polecam moj graco quattro duo, wozek jest naprawde fajny, ma ooooogromny kosz, swietnie sprawdza sie juz dla niemowlaka bo ma z tylu mozliwosc zrobienia czegos w rodzaju "gondolki" , sklada sie jedna reka i jest ok jak trzeba przewiezc no i do tego wszystkiego ma baaaardzo przystepna cene, a jak masz kogos kto moze Ci bezposrednio kupic w us to bierz w ciemno bo to sa naprawde grosze!

cosmo tak jak juz pisalam jestem mega zadowolona z tego wozka
wozki robione w us roznia sie od tych robionych w europie, te na stany sa wieksze
cena naprawde jest ok wiec ja bym sie nie zastanawiala
ignacy do malych nie nalezy a spokojnie miesci sie na przednim siedzonku :-)

poczytajcie sobie watek pt "nasze podwojne wozki " na watku dzieci rok po roku

Ostatnia edycja:
reklama
Sugar dzieki za wszystkie rady,chyba sie zdecyduje na takie pieluchy:cool2:
wydaje sie to ekonomiczne, szczegolnie jesli drugie dziecko bedzie je tez uzywac
niewspomne o fakcie ze mi council zwroci 50f jak zakupie takie 'real nappies':-p
tylko teraz mam takie pyt. ktore pieluchy sa chlonniejsze? te motherease one size czy imsie vimsie frotowa? pytam bo jest roznica w cenie- jedna imsie vimsie frotowa wychodzi 8,50 f a motherease jak zamawiasz 10wychodzi 7,12
chce tez kupic pare tych all inone imsie vimsie- takzeby miec na wyjscia inie kabinowac i tu tezpytaniejakwychodzi czasschnieciaw porownaniu do np motherease? jest roznica? bo tez takie all in one wychodza taniejod zestawu pielucha plus otulacz...
bo otulacze chyba wezme imsie vimsie bo chyba na najlepsze opinie:blink:
i kolejne pytanie- co uzywasz na noc? testowalas te Huggles nappies by minki?

ja tez sobie megachwale ten podwojny wozek, wiadomo ze taki za 3000zl pewnie ma lepsze patenty i wieksze siedzenia, ale za taka cene ten graco jest swietny i moja Hanka prawie 3 letnia miesci sie na przednim siedzeniu

otulacz pierzesz raz na jakis czas i styka ci jak masz dwa

polecalabym Ci jednak pockjet napies jako "danie glowne"
co do imse vimse odradzam , bo tak jak pisalam nie maja zapiec i sa wieeelkie imse vimse tylko otulacze, rewelacja
zdecydowanei mother ease- sa swietne

na noc najlepsze sa pocket i do srodka dodatkowo wkladka z konopii - dokupisz w dziale inserts( u mnie mloda ma sucha pupe do rana) , ja uzywam bum genius i poki co to sa faktycznie geniusze

pieluchy schna dosc szybko, szybko schnie mi AIO imse vimse, jak masz pieluchy pocket to tez schna szybko bo wszystko wyciagasz i suszysz oddzielnie
te AIO sa fajne ale ja wole miec wieksze pole manewru i dokladac badz ujmowac wkladki tak jak mi potrzeba wiec pocket badz formowane

tutaj moi faworyci z tego sklepu do ktorego linka podalam:
Econappi from Swaddlebees one size

Swaddlebees pocket nappies

to z kieszonek

a tutaj te do otulaczy
Swaddlebees Organic Velour shaped nappies

Motherease One Size nappy

i AIO
Swaddlebees All In One Nappies

All-in-One nappy by Imse Vimse

do tego dorzucilabym wg mnie najlepsze bumgenius i swietne nature babies lovable

zakup sobie tez takie papierki, wkladki do pieluszek, wtedy jak dziec robi kupe to nie przepuszcza kupki do srodka EKO BABY Sklep - Akcesoria do przewijania
i super sie sprawdza olejek z drzewa herbacianego, wkrapla sie doslownie kilka kroipelek na dno kosza do ktorego wkladasz brudne pieluchy przed praniem

:)

kurde fajnie ze zwracaja wam za to kaske
rewelacja!

a tu masz cala mase odpowiedzi na inne pytania pieluchowe jakby co
Witamy na forum Chusty.info - dla zainteresowanych noszeniem dzieci w chustach :: Zobacz Forum - Pieluchy, wychowanie bezpieluszkowe

Ok, teraz kolejne pytankodo Sugar:cool2:
ile otulaczy kupowac? bo piszesz ze razna jakis czas, to nie zakladasz goza kazdym razem na pieluche? to chyba przemaka? czy zakladasz caly czas jeden ijak sie ubrudzi to zmieniasz?
na dzien chce kupic 10 pieluch motherease one size nappy to jakmyslisz 4 warpy imsie vimsie wystarcza?
do tego chce zakupic 3 AIO Imsie Vimsie i 2 AIO Swadlebees[to tego chyba musze kupic ich booster z micto terry]
a na noc myslalam o tych Huggles nappies by minki, wiec myslalam zeby kupic 3i doteo 3 warpy white soft imsie vimsie[przy jednym i drugim pisze ze idealne na noc]

codo kasy to tak, super ze zwracaja ale to jest 50 f. a zmoich wyliczen wychodzi ze potrzebuje ok 250 f, na jeden raz na pieluchu to troche:dry:
dlateo tak wypytuje bo szukam dobrego rozwiazania z rozsadna cena:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Ten cicco wyglada na pozadnego, z drugiej strony kolka wygladaja na taka sama wielkosc noi ten drugi na spiworek
chyba zalezy czy wolisz 3 czy 4 kola:confused:

Do góry