reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

A ja z racji tego ze troszke wyleczylam sie z kupowania ciuszkow dla niuni przezrucilam sie na zabawki hehehe.
Zyrafke wczoraj zakupilam pewnie przysla pojutrze
Image: Fisher Price Sit-to-stand Giraffe
Zastanawiam sie nad stolikiem do rysowania. Ostatnio jak poszlysmy do biblioteki to super atrakcja byla. Z pol godziny pyza siedziala ze starszymi dziecmi i zbierala kredki, rysowala.

reklama
laski, czy wasze brzdace spia w pizamach jednoczesciowych czy dwuczesciowych?
moj niestety wyrasta juz z tych jednoczesciowych, dorwalam jakies duze ostatnio, ale praktycznie juz nie robia na jego rozmiar, fak. i sie zastanawiam nad tymi dwuczesciowymi, bo fajne sa, ale boje sie, ze mu sie popodwija wszystko.. on sie okropnie wierci w nocy, spi na brzuchu, boku, do gory nogami ;-) zawsze rozkopany.

jak wy sobie z tym radzicie?

Moja śpi w bodziakach, tylko i wyłącznie z krótkim rękawkiem
w długim jej za gorąco
rozkopuje się na maxa i rano jest zimna
ale jak ją przykryję, to się w 5 sek. rozkopie
i bądź tu mądry:-)

a te piżamki dwuczęściowe mam 4 i moim zdaniem niestety nie spełniają swojej funkcji
tzn. góra się podwija i to jest niewygodne, a spodenki włażą, jakby to nazwać, za pieluchę od strony brzucha i to jest mega niewygodne i wydaje mi się, że uciązliwe
próby spania w piżamie, u nas nie sprawdziły się:no:

ja mam 2 czesciowa early days ktora kocham
jest niec o za duzo wiec jak wciagne bluzke do srodka to rzadko mu wychodzi i spi w nie pieknie

sa w tesco piekne pajace na ten rozmiar ale ja juz mu nie kupuje

my mamy i jedno i dwu częściowe
z dwu robimy tak, że wkasuje bluzeczke w spodnie i na stopy skarpety
nic się nie podwija
dziecko wyspane i ciepłe

hehe, ja wlasnie za to kocham jednoczesciowe. u nas zaraz rozkopany, wiec zakladam mu welurkowa pizamke i jest git, spi cieplutki do rana.

my zawsze z otwartym oknem spimy, nawet, jak mroz... dlatego tak mi zalezy, zeby sie nie podwinelo, zeby golutki nie lezal.. choc nawet, jak spi bez koldry itp.

kate, jesu, ja sobie nie wyobrazam Filipa w krotkim rekawku, a juz nie daj Boze w bodziaku :-D ale super, jak mloda taka zahartowana :-)

he he uwaga a moje spia w body z krotkim rekawem i na to pizama, cieplolubne :-D

inna sprawa ze spia totalnie odkryte i ich nie przykrywam w nocy bo mi sie nie chce

hehehehe, atol, ja mojemu, gdy jest zimno mocno (jak mowilam, my otwarte okno i wylaczony kaloryfer), tez zakladam podkoszulke ;-) taka jak mowi moj D - 'meska' ;-)
bez przesady, ja nie moge spac, jak mi zimno, co dziecku bede ciepelka odmawiac :-D

U mnie śpi pajac bawełniany plus piżama 2-częściowa plus skarpety takie ciepłe i nie uciskające. Bez kołdry za to.

reklama
Do góry