reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

reklama
Ja mam takie grzejniki stare, więc mamy w sypialce nawilżacz taki wieszany właśnie ceramiczny, są nawet takie ładne kolorowe dla dzieciaczków (w castoramie czy praktikerze na pewno się kupi, kilkanaście złotych to pewnie kosztuje, może trochę więcej). I ewentualnie ręczniki, bo tam bywa sucho, w dużym pokoju już raczej nie są potrzebne.

A co do termometru to też będę musiała poszukać takiego do ucha i czoła, Lilith Ty masz taki z Lidla? Fiolka skąd wiesz kiedy będzie, gdzieś coś o tym piszą? :-D Ja mam do Lidla kawałek ale chętnie skorzystam, skoro polecacie. Elektroniczny zwykły mam, jak coś to taki elektroniczny z elastyczną końcówką do pupy można kupić w aptece za 10 zł już. Ale jakoś nie jestem przekonana, więc przydałby się jednak taki douszny...

Noukie ja kupiłam też termometr zwykły elektroniczny, ale jakoś nie wyobrażam sobie tego włożyć maluchowi ;-)
No muszę spróbować z ręcznikami, a te pojemniczki nie wiecie w jakich sklepach są?
Viv bo mój się pytał Pani kiedy znów mają się pojawić :p

Ja też mam ten z Lidla ale mam też taki elektroniczny do pupy Aventa i powiem Wam że taki dla maluszka jest ok bo takie niemowle da sobie jeszcze zmierzyć w pupie (ten mój w 5 sekund mierzy) gorzej ze starszymi nieco, moja 2 latka darłaby się jakby ją ze skóry obrywali gdybym teraz chciała jej to włożyć do pupska;p także jak macie taki do pupy to na początek na pewno wystarczy:tak:
Co do nawilżaczy to pamiętajcie też o drugiej stronie - że te parowe mogą zawilgocić pomieszczenie i będzie cos gorszego czyli grzybek :). Ja myślę że po prostu wietrzenie codziennie sypialni wystarczy a w nocy skręcanie grzejników (u mnie piec sie wyłacza na noc i nie grzeje jest ok 19-18 st. w nocy i to jest ok - ważne byleby nie było za gorąco)

Ostatnia edycja:
a oto co ja wczoraj zamowilam z carters dla naszego malenstwa, mamy juz tych ubranek, ale jak zobaczylam to nie moglam sie oprzec :-)
http://www.carters.com/null/Puppy-L...?cgid=carters-baby-boy-collections-puppy-love
F12LC4_Default.jpg

Ostatnia edycja:
Mummy3 śliczny ten komplet z psiakiem:-) uwielbiam takie :)
Zauważyłam, że tej firmy ubranka bardziej opłaca się kupować w kompletach niż pojedynczo .

Majja ja tez uwielbiam takie, masz racje, ze lepiej w kompletach. U nas caly czas sa jakies wyprzedaze i wtedy mozna sie oblowic, ostatnio bylam w sklepie carters i oczywiscie z pustymi rekami nie wyszlam :), maz mi mowi, ze juz duzo mamy tych ubranek, ale czasem jak zobacze cos slicznego to nie moge sie oprzec, wczoraj maz sie ze mnie smial, ze znowu cos zamawiam, no ale przeciez to takie slicznosci. Ale mu powiedzialam, zeby sie bal, bo po swiecie dziekczynienia beda mega wyprzedaze i ja mam zamiar do carters tez wstapic :-). No o ile nie urodze do tego czasu :). No i sklepy z zabawkami uwielbiam i czesto jezdzimy z dziecmi, raj na ziemi po prostu :)

Ostatnia edycja:
reklama
Fiolka takiemu maluchowi to tylko wlasnie powinno sie w pupie temperature mierzyc;-) no i nie zapomnijmy, ze takie maluszki maja wyzsza niz my i dopiero od 38.5 podaje sie cos na zbicie i tez do pupy czopki;-)

Mummy3 swietny komplecik, ja tylko dla maluszka brazy-granaty-szarosci;-)

Jakbyscie natknely sie na necie na komplet swiateczny dla chlopca dajcie linka plz:sorry2:

Do góry