reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

co do monitora to nie neguję bo fakt człowiek w stresie jest na poczatku i co rusz patrzy czy dziecko oddycha ale tez słyszałam że one czasem daja fałszywe alarmy które przyprawiaja człowieka o atak serca:baffled:

Tak jak np sie dziecko z plytki zsunie;-) dlatego trzeba o tym wiedziec i jak alaram da znac nie wpadac w panike tylko sprawdzic co sie dzieje;-)

reklama
Noukie jeśli chodzi o monitor to zgadzam się z tobą w 100%. Naszego znajomego synek, który ma 6 miesięcy dwa tygodnie temu miał bezdech, a dodam, że jest całkowicie zdrowym dzieckiem, całe szczęście, że znajoma była w pobliżu i zareagowała w porę, a co by się stało gdyby wszyscy spali, albo nikogo nie byłoby w pobliżu to nawet nie chcę myśleć. Co do firmy to czytałam różne opinie i rzeczywiście ten AngelCare bardzo polecają.
Vivienne kupiłam nr 2 białą z jasnoróżową kokardką:-)
Liwus z AngelCare też mają same nianie i ponoć bardzo są dobre.

Misia kupiłam tą samą nianię z monitorem, już prawie miesiąc temu. Opaski superaśne!
I też uważam, że to nieprawda, że to zbędny wydatek. Słyszałam o niejednym przypadku zdrowego, donoszonego dziecka i śmierci łóżeczkowej. Nawet jak czytałam opinię o tym modelu, to babka pisała, że córeczka tak się kocykiem nakryła, że się przydusiła. Jak zadzwonił alarm i mama zdjęła jej kocyk z buzi, to było słychać jak młoda zaczerpnęła powietrza. Strach pomyśleć, co by matka zobaczyła rano, gdyby nie ten monitor oddechu. Więc nie dość, że śmierć łóżeczkowa z nieokreślonych przyczyn, to jeszcze się różne przypadki zdarzają. Dziecko może też się przecież zachłysnąć przez sen jak mu się uleje

Różne czytałam opinie, ale rzeczywiście z tej firmy było najwięcej pozytywnych komentarzy. Ankka ponoć ten monitor oddechu z nianią ma też wbudowaną lampkę i termometr, sprawdzałaś?

Hmmm nawet nie sprawdzałam. Mąż to tylko porwał i naładował, sprawdził czy alarm działa jakoś tam ręką czy coś :-p W każdym bądź razie to najważniejsza funkcja i zadziałała ;-)

To dobrze, że wszystko jest sprawne, mój monitor oddechu dziś przyszedł, ale jeszcze nie rozpakowałam go czekam na męża:-)

Witajcie Listopadowe mamusie
biggrin.gif

Jestem mamą 4miesiączego Michasia i już w ciąży narodził się pomysł otworzenia jakiegoś biznesu.
Można by rzec że moje dziecko jeszcze w życiu płodowym było dla mnie natchnieniem
wink2.gif

Otworzyłam SKLEP INTERNETOWY ARTYKUŁÓW DZIECIĘCYCH:

Sklep internetowy Pluto

W swojej ofercie mam bogatą różnorodność artykułów dla dzieciątek jak i również dla mam.
Towary są przez cały czas dodawane.
Towary te cec****ą się dobrą ceną i idealną jakością.
Znajdziecie wszystko czego Wam potrzeba.

ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO ZAKUPÓW

Jeżeli jest możliwość to proszę o podanie stronki swojej, rodzinie oraz znajomym. Dziękuję.

a Wam życzę spokojnej końcówki, szybkiego porodu i dużo zdrowa dla Maleństw
biggrin.gif

Pozdrawiam, Natalia

Misia tak ma lampe i pokazuje temperature w pokoju;-)

Ankka udowodniono, ze samo zalaczenie sie alarmu pobudza malucha, zeby zlapal oddech;-)

Do mnie dzis tez przyszly rzeczy, ktore zamawialam wszystko super tylko zamowilam tez smoczek i przyslali rozowy:eek: fakt faktem nie wybralam koloru, ale w takich wypadkach wydaje mi sie, ze sklep powinien wyslac jakis uniwersalny kolor, a nie zaraz rozowy:eek:

Jakby ktoras chciala smoka dla dziewczynki to dajcie znac, podesle oczywiscie za darmo, bo ja i tak nie bede go uzywac:-p

Zastanawiam się nad zakupem nawilżacza powietrza, do w sypialni w której jest dosyć sucho.
Ma ktoś z Was ten wynalazek może polecacie jakiś? Była bym wdzięczna za porady.

reklama
Fiolka mój brat ma nawilżacz powietrza bo jego córki wiecznie katar i kaszel i po nim jest super, dziewczynki bez dolegliwości no i dźwięk jego ich usypia:tak: Nie wiem jakiej firmy ma ale jutro postaram się dowiedzieć.

Do góry