reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

U nas nie ma takich srogich zim jak w Polsce a ja i tak Maje do wozka ubieralam w kombinezon i na to gruby kocyk i na to jeszcze pokrowiec od gondoli. Jak dzidzia lezy w wozku czy godzine czy dwie na spacerze to faktycznie moze sie wychlodzic, zawsze sprawdzalam jej policzki czy nie ma za zimne, u nas duzym minusem sa wiatry, czasem bardzo porywiste i to tez przewazylo nad kombinezonem.

reklama
Pamietam ze Alanowi na spod gondoli lladlam kocyk Alanka w ciwplym kombinezonie i przykrywalam go grubym kocem na to pokrowiec od gondoli.

A jezeli chcecie sprawdzic czy dziecku nie jest za zimno sprawdzvie cxy kark jest cieply, policzki moga byc chlodne w koncu sa na wierzchu

Lilith nieźle ;-)

Majja mi koleżanki mówiły że dziecko ma być w kombinezonie (mam dwa jeden 56 i 62) plus śpiworek do wózka tak też mam zamiar zrobić, zresztą takie śpiworki do wózka są wielofunkcujne bo można je dać i do fotelika i spacerówki a nawet sanek :tak:
Czytałam że dziecko powinno mieć warstwę jedną więcej od nas, zresztą ja kombinezon traktujr jak kurtke u siebie a dodatkowa ochrona nigdy nie zaszkodzi w końcu zima no i czasem się troche spaceruje ;-)

Noukie w deche ten śpiworek, ale cena powalająca :))

No wlasnie minusem jest cena:sorry2::sorry2::sorry2:, ale za to utrzymuje stala temperature ciala nawet gdy jest na dworze niezly mroz;-) a na cieplejsza pore roku zdejmuje sie ta jedna warstwe:tak: no i moze byc uzywany do 4 rz:-)

Nathani ja nie znam tej butelki, ale wczoraj dostalam w gratisach chico antykolkowa i naprawde fajnie wyglada:)

Ja mam jeden kombinezon i śpiworek, który dokupiłam do wózka, pasuje do gondoli i do spacerówki.

Lilith ślicznie masz to wszystko poukładane:-)
Nathani pisałyśmy o tych butelkach, ja też je zresztą kupiłam, właśnie 2szt. tej pojemności antykolkowe i jedną 150ml również antykolkową. Kuzynka poleciła mi tą firmę, jej synek był nią karmiony i nie miał nigdy kolki, więc ja też się na nią zdecydowałam, wolę dmuchać na zimne.

Ja tradycyjnie stawiam na Avent, kolka jak bedzie miała byc to i tak będzie butelka tu nic nie pomorze. z Alanem używałam aventa i tez nie miał kolki wiec chyba to nie od butelki zależy.

reklama
Mnie się wydaje, że dużą rolę odgrywa tu smoczek w butelce, te z TT mają kształt przypominający pierś matki, a kolka to nic innego jak połykanie przez dziecka powietrza. Nathani różne są opinie i najlepiej samemu zadecydować, jednak w moim otoczeniu te z Aventu są ponoć bardzo przereklamowane. Ja postawiłam na TT bo po prostu bardziej mi odpowiadają.

Do góry