reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

U nas nie ma takich srogich zim jak w Polsce a ja i tak Maje do wozka ubieralam w kombinezon i na to gruby kocyk i na to jeszcze pokrowiec od gondoli. Jak dzidzia lezy w wozku czy godzine czy dwie na spacerze to faktycznie moze sie wychlodzic, zawsze sprawdzalam jej policzki czy nie ma za zimne, u nas duzym minusem sa wiatry, czasem bardzo porywiste i to tez przewazylo nad kombinezonem.

reklama
Pamietam ze Alanowi na spod gondoli lladlam kocyk Alanka w ciwplym kombinezonie i przykrywalam go grubym kocem na to pokrowiec od gondoli.

A jezeli chcecie sprawdzic czy dziecku nie jest za zimno sprawdzvie cxy kark jest cieply, policzki moga byc chlodne w koncu sa na wierzchu

Lilith nieźle ;-)

Majja mi koleżanki mówiły że dziecko ma być w kombinezonie (mam dwa jeden 56 i 62) plus śpiworek do wózka tak też mam zamiar zrobić, zresztą takie śpiworki do wózka są wielofunkcujne bo można je dać i do fotelika i spacerówki a nawet sanek :tak:
Czytałam że dziecko powinno mieć warstwę jedną więcej od nas, zresztą ja kombinezon traktujr jak kurtke u siebie a dodatkowa ochrona nigdy nie zaszkodzi w końcu zima no i czasem się troche spaceruje ;-)

Noukie w deche ten śpiworek, ale cena powalająca :))

No wlasnie minusem jest cena:sorry2::sorry2::sorry2:, ale za to utrzymuje stala temperature ciala nawet gdy jest na dworze niezly mroz;-) a na cieplejsza pore roku zdejmuje sie ta jedna warstwe:tak: no i moze byc uzywany do 4 rz:-)

Nathani ja nie znam tej butelki, ale wczoraj dostalam w gratisach chico antykolkowa i naprawde fajnie wyglada:)

Ja mam jeden kombinezon i śpiworek, który dokupiłam do wózka, pasuje do gondoli i do spacerówki.

Lilith ślicznie masz to wszystko poukładane:-)
Nathani pisałyśmy o tych butelkach, ja też je zresztą kupiłam, właśnie 2szt. tej pojemności antykolkowe i jedną 150ml również antykolkową. Kuzynka poleciła mi tą firmę, jej synek był nią karmiony i nie miał nigdy kolki, więc ja też się na nią zdecydowałam, wolę dmuchać na zimne.

Ja tradycyjnie stawiam na Avent, kolka jak bedzie miała byc to i tak będzie butelka tu nic nie pomorze. z Alanem używałam aventa i tez nie miał kolki wiec chyba to nie od butelki zależy.

reklama
Mnie się wydaje, że dużą rolę odgrywa tu smoczek w butelce, te z TT mają kształt przypominający pierś matki, a kolka to nic innego jak połykanie przez dziecka powietrza. Nathani różne są opinie i najlepiej samemu zadecydować, jednak w moim otoczeniu te z Aventu są ponoć bardzo przereklamowane. Ja postawiłam na TT bo po prostu bardziej mi odpowiadają.

Do góry