reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Na chustę też już poluję :tak:

Czemu te pieluchy takie drogie... zostanę przy pupusie póki co. Podobno też dobre

Viv w sprawie chusty wybierz się na sppotkanie klubu kangura ( tam Ci doradzą ) albo teraz ( tzn.8-14.10) jest Tydzień Bliskości Harmonogram Międzynarodowego Tygodnia Noszenia 2012 w Poznaniu - Chusty.net tam się możesz dowiedzieć wiele rzeczy o chustach , wielorazówkach i innych cudach. Polecam ... tu info FB : https://www.facebook.com/events/420583407989824/

Ooo...nawet mam koleżankę w Poznaniu która chustowała dwójkę swoich maluchów więc jakbyś chciała to ona Ci może pomóc w doborze i wiązaniu chusty. Może ma jakąś na sprzedaż . Możesz już teraz się tym interesować i nauczyć wiązać a jak Mała się urodzi to hop do chusty. Ja pewnie będę wiązać od pierwszych dni :happy:

reklama
Dzięki Liwuś, nie słyszałam o tygodniu chustonoszenia, przyjrzę się temu bliżej. Byłam już na spotkaniu z Poznaniem w chuście, już mi babeczki doradzały co i jak, teraz tylko muszę znaleźć jakąś, najlepiej używkę, ale ceny na razie mnie powalają, a jak cena jest ok to mi się kolor nie podoba :-D musimy z mężulkiem mieć jakiś kompromisowy kolor.

O wielorazówkach też już mi nagadały, ogólnie jestem przekonana, tylko zebrać kasę i zamawiać ;-)

liwus, viv zazdroszczę wam tej chustowo-pieluchowej wiedzy i spotkań. U mnie nic takiego nie ma. Bardzo chciałabym chustować małego, ale jestem zdana na samą siebie i porady z neta. A zdecydowanie wolałabym kontakt bezpośredni z doświadczoną "chustomanką" żeby naocznie przekonać się co i jak. Póki co jesli chodzi o chustę, to chciałabym kupić tkaną, skośno-krzyżową, najlepiej używkę, ale jeszcze nie natrafiłam na taką. Na All widziałam nówki po 140 zeta :confused2: Co do wielorazówek to też bym chciała ich używać, chociaż zastanawiam się, bo nie planuję już więcej dzieci i w sumie potem mi się nie przydadzą, a taki pakiet, to koszt też niezły :eek:

Viv - Fakt. Tanie to nie jest. Ale jeśli planujesz drugie dziecko to tak drogo Cię nie wyniesie pod warunkiem że nie popadniesz w chustoholizm ( a to jest ryzykowne :-D ) . Ja mam chustę tkaną nati standard toscana ( bodajże ) i jestem zadowolona. Dałam za nią 170zł prawie 4 lata temu i służy do dziś :happy: Najlepiej by było mieć najpierw elastyka a potem tkaną no ale kasa kasa...jak będziesz miała sprecyzowane wymagania co do chusty to daj znać , może któraś koleżanka moja będzie się pozbywać.

Betiks w Twoich okolicach na pewno jest jakaś chusto-mama. Trzeba ją tylko poszukać. Ty z Mińska Mazowieckiego jesteś,tak? Zaraz coś zaradzimy ....
A co do wielorazówek to można je spokojnie sprzedać , a idą one jak świeże bułeczki. Ja też kolejnego dziecka nie planuje ale wolę pieluchować zdrowiej i taniej
happy.gif

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czym planujecie przemywać oczy maluszka ? Zwykłą solą fizjologiczną czy czymś innym. Tu fajny artykuł : Pielęgnacja oczu niemowląt Ja na punkcie oczu trochę jestem przewrażliwiona bo Adasiowi od urodzenia ropiały oczy i wtedy mi lekarze mówili(jeszcze w szpitalu) że tak ma być , po 2 tygodniach wylądowałam z dzieckiem w przychodni bo nie mógł oczu otwierać od ropy i tak przez pół roku przechodziło z jedno oka na drugie a ja tylko zmieniałam antybiotyk. W końcu poszłam na prywatną wizytę i tam mi Pani Dr powiedziała że ma niedrożny kanalik łzowo-nosowy i jak miał ok. 7 m-cy miał zabieg udrażniania.
Boję się żeby to samo nie było z Małą...więc może Wy przemywałyście swoim starszym pociechom czymś innym?

Liwuś ja nie mam doświadczenia w tym zakresie, ale zamierzam pielęgnować oczka tak jak w tym artykule, to samo mówiła położna - wacik jałowy do każdego oczka nowy + sól fizjologiczna, od zewnętrznego do wewnętrznego kącika.

A ja się dowiedziałam, że cioteczka z Niemiec zakupiła nam już karuzelę nad łóżeczko, nianie elektryczną i laktator elektryczny, więc cieszę się bardzo, bo przynajmniej trochę wydatków odpadnie :D Dobrze mieć taką cioteczkę ;)

reklama
Mikaa to fajnie masz, ja zakupiłam już laktator ale ręczny, w zestawie z flaszeczkami :tak: karuzelę kupię kiedyś w przyszłości, chyba, że Młoda dostanie. Niani nie planuję.

Do góry