reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Ja nianie miałam przy Alanie ale jakos szczególnie nie była mi potrzebna, karuzele też mam po młodym i jakos lepszej z bajerami kupować nie potrzebuje, laktator muszę sobie kupić bez dwuch zdań ale elektryczny, miałam przy młodym ręczny i myslałam że mi ręka odpadnie. W planach też jest mata edukacyjna FP i huśtawka elektryczna ( ale na to drugie to chyba dziadków namówię )

reklama
Ja nianie mam, przydaje mi sie baaardzo, laktator też mam ręczny po cóci z Aventu ale jak bede naprawde potrzebować to zainwestuje w elektryczny bo co ja się wtedy namachałam to już moje:sorry2:
Karuzelka to gdzieś jak dziecko ma ok 4 tyg. wcześniej nie potrzebna, bardziej z początku projektor taki na sufit ale to też póżniej dopiero planuje:tak:
Oczka solą fizjl. tak jak to robiłam zawsze. Liwus zatkane kanaliki to nie jest efekt złej pielegnacji. Dziecko się już rodzi z taką przypadłością i skłonnością niestety czasami.

Mnie laktator był potrzebny tylko raz poprzednim razem, więc na razie nie kupuję.
Co do ropiejących oczek. To często ropieją po posmarowaniu oczu noworodka azotanem srebra, co jest normą w Polsce, a o czym nie informuje się rodziców :no: Dlatego ja zawarłam prośbę w swoim planie porodu, aby tego nie robiono. Tu m.in. można o tym przeczytać:
Ropienie oczu u niemowląt | parenting.pl

Uporałam się z ciuszkami i spisałam co mam
Rozm.56
Body dł. rękaw x4
Śpiochy x 4
Bluzeczki x 3
Pajacyki x2
Kombinezon x1
Spodenki x3

A czy kaftaniki to też takie bluzeczki http://e-zygzak.pl/sklep/images/ewa/43.0023blue.jpg ?

Rozm.62
Body dł. rękaw x11
Krótki rękaw x5
Śpiochy x7
Koszulki x4
Pajacyki x6
Spodenki x6
Bluzeczki x9
Bluzy x8
Półśpiochy x3

Co jeszcze kupić jak myślicie? :sorry2:

To nawet nie pisałam ale tak mam już tego reklamówkę
tylko mam problem z czapeczkami bo mam z 5 sztuk ale nie mam pojęcia czy dobre dla noworodka :sorry2:
a taką grubszą 1 czy 2?

Mam Asia.
Jeszcze może dokupie coś fajnego w tym maleńkim rozmiarze jak trafię tzn. nowe bo mam większość używanych i niektóre widać a świetne są takie komplety

reklama
Do góry