reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Jeśli się nic nie dzieję to nie ma po co czymkolwiek smarować pupy dziecka - wystarczy oliwka jak na całe ciało. Pamietajcie że kazda warstwa kremu uposledza wchłanianie moczu w pieluszce więc dziecko ma wtedy styczność z mokrym. A jak sie cos dzieję to tak wtedy sporadycznie Sudokrem, lub Linomag. Wybierajcie kosmetyki bez parabenów które zatykaja pory maluszka i utrudniają mu cyrkulację przez skóre a więc ostrożnie z Oilatu i Oilanami. Parabenów nie zawierają np kosmetyki z Rossmana Baby Dream lub Hipp. Ja na pewno któreś z tym wybiorę.

reklama
Liwuś a jakie wielorazówki wybierasz? Ja mam podobny plan, początkowo pampersiaki, potem wielorazówki. Prawdopodobnie zostanę przy pupus.pl, pieluszki z kieszonką i wkłady z mikrofibry. Tak myślę na chwilę obecną, zobaczymy.

Jak Młody był młody :-D to stosowałam pieluchy BABYETTA Pieluszki Wielorazowe tylko że wtedy miała dziewczyna nieco tańsze te pieluchy a fakt faktem warte swej ceny ( https://plus.google.com/u/0/photos/...5/5327532722662172578?authkey=CNeTmPGZioGRzAE - ale Adasiek był Mały :) i taka : https://plus.google.com/u/0/photos/...5/5327533119367194210?authkey=CNeTmPGZioGRzAE ). Miałam też jedną taką włochatą :happy: firmy pieluszka wielorazowa itti bitti Bitti D'Lish All-In-One - Itti Bitti
No ale po zakończeniu okresu pieluchowania wszystko sprzedałam o tutaj : Bazarek pieluszkowy - polecam super forum o chustonoszeniu i pieluchach wielorazowych i innych :happy:
P.S. Chustę też polecam :) w szczególności w okresie zimowym gdzie nie zawsze wszystkie ulice odśnieżone . A najbardziej to Tacie dzieciątka :happy: poczuje jak to jest nosić dziecko ( taka ciąża po drugiej stronie brzucha )

Lilith
Ale może znacie inne dobre kremu na odparzenia i pękające brodawki :confused:

na pękające brodawki polecam bepanthen - polozne mowily na szkole rodzenia, ze ponoc nie trzeba do zmywac przed karmieniem i nadaje sie rowniez na skorke malucha. polozne polecaja tez posmarowac brodawki wlasnym mlekiem i pozostawic do wyschniecia - ma ponoc rewelacyjne wlasciwosci regenerujace.
na pupe malucha polecam tez linomag, ale do brodawek sie nie nadaje:)

Wyprawka Bobasa

Ostatnia edycja:
Na pekajace brodawki najlepsze jest smarowanie ich własnym mlekiem, sprawdzilam przy Mayi, i zamiast zmywania specyfikow, to jest łatwiejsze i skuteczniejsze

to prawda - ja tez sprawdzilam przy pierwszym dziecku.
ale tak naprawde jest to kwestia przyzwyczajenia sie skory. przez kilka dni boli bardzo, ale potem skora sie przyzwyczaja i problem mija:)
podobnie jak nawal pokarmowy - trzeba to po prostu przezyc, jak sie pojawi. choc sa szczesciary, ktore nie maja tego problemu:)

Wyprawka Bobasa

reklama
Do góry