reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Byliśmy w sklepach oglądać wózki i jestem zachwycona tym w stylu retro.
Łatwo się prowadzi, gondola ogromna a i szybko się składa
Widziałam też ta firmę co mi się podobała wcześniej i chyba faktycznie
za bardzo taki napakowany choć kolorki ładne;-)

Mamy ten plus że bagażnik ogromny więc tym się martwić całe szczęście nie muszę.

reklama
Dziewczyny, macie zamiar chustować wasze maluszki? Ja przyznam szczerze że bardzo bym chciała :)

Zamierzam i to od pierwszych dni może nawet chustę wezmę do szpitala :-) Starszego chustowałam dopiero od 6 m-ca i nie wyobrażam sobie że mogłoby być inaczej. Tym bardziej że w zimę spacery z zachustowanym przytulonym dzieciaczkiem są superaśnie , a nie męczenie się z wózkiem przez zaspy bo jak wiadomo różnie bywa ze służbami odśnieżającymi. Nie mówiąc o komforcie robienia zakupów :happy2: czy ogarnięcia dwójki dzieci :-)

Co dowóżków to dzisiaj zwrócił moją uwagę na mieście taki : http://tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=350 Cena nie mała ale naprawdę fajny , ma dużo akcesoriów i dziewczyna prowadziła go bez wysiłku krążąc po skrętnych uliczkach.

Ponadto dokonałam dzisiaj pierwszego zakupu wierząc w te 85-90% że będzie dziewczynka :happy2: Oczywiście zakup na ciuszkach po całe 8zł:-)Zobacz załącznik 488871

Ostatnia edycja:
liwus bardzo fajny wozek, ja mam podobny ale firmy Maked, odkupilam od siostry meza. Bardzo funkcjonalny, latwo sie sklada a skretne kolka sa super, tylko musze wymienic w nich detki bo sa juz chyba stare...powietrze mi schodzi ciagle....
Ja jeszcze nic nie kupowalam dla mojego drugiego dzidziusia, za tydzien dowiem sie plci ( mam nadzieje) to wtedy bede myslec o zakupach, za miesiac bede w Polsce a tam jest duzo slicznych rzeczy i tanszych niz w Irlandii, wiec sie zaopatrze w co trzeba ;)

liwus pajacyk cudny a co do wózka to ja nie chcę skrętnycj i małych kół przednich, preferuje pompowane:-)

Bulkaasia ale ten wózek i wiele innych mają pompowane koła przednie i tylnie i dodatkowo przednie skrętne. Ale wiadomo że nie każdemu podobają się skrętne. Ja mam spore koła pompowane w swoim starym wózku coneco sprzed 4 laty. Także dziury na chodnikach nam nie straszne a po leśnych drogach też się fajnie jeździ.

Roan marita ładny , moi sąsiedzi mieli - zadowoleni. Teraz się prowadzają w spacerówce :happy2:
A ten baby merc to jest faktycznie niski aczkolwiek duży. W Olsztynie to bardzo dużo Mam nimi jeździ oraz też Tako. Chyba w grę tu wchodzi cena i dlatego.

Ja tak naprawdę nic wielkiego nie będę musiała kupować. Chciałam fotelik samochodowy z adapterami do wózka ale okazało się że do mojego wózka nie będzie pasował. Także fotelika nie kupuje - pozostanę przy starym albo od koleżanki pożyczę. Pozostaje mi kupienie laktatora , z jedną butelkę oraz smoczek a także przewijaka usztywnianego na łóżko oraz kosmetyków. Bo ubranka teoretycznie mam a jak będę kupowała to tylko i wyłącznie dla własnej przyjemności :happy2: Ewentualnie może jeszcze jakiś komplet pościeli by się przydał...

reklama
Ja też wszystko mam dla dzidziusia ... i tez bede kupowała dla wlasnej przyjemnosci.
Tzn musze kupić na pewno kosmetyki i nowy komplet pościeli, no i tym razem kupie huśtawkę elektryczną toż to wygoda dla mnie teraz bedzie, znalazłam w fajnej cenie na allegro 200zł nowa. A no i moze koleżanka da mi ciuszki jeszcze po córeczce...bo ja wszystko chłopięce mam.

Do góry