reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

reklama
L4dy i za to uwielbiam BB i nasze majówkowe forum że nie jestem z tym wszystkim sama bo jako debiutująca mama z wyczekaną fasolką czasem mało nie oszaleje od nadmiaru myśli i pytań :-):-) poza tym Wasze wózeczki są fajne ale ja jednak tradycjonalistka jestem :-D:-D

pamiętajcie dziewczyny o kręgosłupach Kruszynek Waszych !!!!
one powinny (wg zaleceń lekarzy) być na twardym, szywnym podłożu,
a to zapewnia TYLKO gondola,
miękkie nosidło wkładane na spacerówkę
lub od początku spacerówka z "pełną" opcją
to na pewno bląd -
już nie jeden lekarz oglądał jaki mam wózek - czy nie szkodze nim aby dziecku - na szczęście mój Nowalex jest OK,

Iwonka ja jestem w 100% za tym Graco co pokazałaś taki kupie ale z USA ma szersze siedzisko w tamtej wersji... zresztą mam jeszcze fotelik pasujący do tej serii wiec dzieciatko malutkie będę miała skierowane do siebie ;-)

SIMAMA dziekujemy za pouczenie :tak: ale jak widac jest troche tutaj " multi" mam i każda i tak zrobi po swojemu wg. swoich racji itp :-D:tak: wychowała już wczesniej dziecko i napewno nie skrzywdzi swojego kolejnego brzdąca .

Co do maluchów i pleców to zgadzam sie ale trzeba brac poprawke na to ile planujesz z maluchem takim maleńskim spedzac czasu an dworze jesli przewidujesz od 6 h w zwyż bez przerwy to masz racje ...najlepciejsza będzie twarda gondolka...natomiast jeśli niektóre mamy maja w planach spacery na początku 1- 2 h ..( bo dziecko trzeba nakarmic i przewinac , umyc pupe itp...) to wydaje mi sie że wózki zaprezetowane przezemnie są ok .

Natomiast co do dodatku o sprawdzaniu przez lekarza jaki jaka mama ma wózek i czy jest dobry to sorry ale dla mnie to ...smieszne :sorry2:i pierwszy raz coś takiego słysze .

Minka faktycznie te Graco sa świetne i w połaczeniu z fotelikiem jest ok :tak:
Tylko ja nie wiem czy one maja amortyzatory:dry: ...jak gdzieś coś wyczytasz o tym to daj znac :tak:

...i mi sie przypomniało pare takich sytuacji książkowych ...

jak widze na ulicy babeczki idą z takimi maleństwami i skwar sie leje z nieba a te maluchy w gondoli ..i oczywiscie wszytko książkowo : ubrane w body ...oczywiscie o jedna porcje ubranek wiecej niz mama bo tak zalecaja książki ...wiec body ...bawełniane śpiochy !! i czapka !! buda postawiona i przykryte cienkim kocykiem a na dworze dochodzi do 37 stopni !!!
a matka popierdziela ledwo ubrana bo taki skwar ....MASAKRA !!

własnie o takim przegieciu pisze ...nie dajmy sie zwariowac do tego co piszą albo mówia inni ...róbmy tak jak uważamy i jak wg, nas maluch bedzie miał wygodnie i dobrze .

L4dY-bIrd ja miałam taki wózek oj mineło parę latek hihi bo Wiktor niebawem 7lat skończy...i mój one miał amortyzatory :tak: więc teraz to powinien mieć jerónież ;-)

A WIECIE CO TYLE TYCH WOZKOW JEST ZE CZLOWIEK GLUPIEJE:rofl2:NAJLEPIEJ JAK BY BYL JEDEN TO BYM NIE MIALA PROBLEMU :-DJA TERAZ MAM METLIK W GLOWIE :-p

reklama
Moje maleństwo przez pierwsze pół roku zdecydowanie będzie jeździło w gondoli - budkę można z tyłu odpiąć żeby był przewiew... gondolę mam dużą więc wcale nie będzie się "kisiło". A mój wózek (Emmaljunga), który niby nie ma skrętnych kół, ale i tak prowadzi się tak lekko i bezproblemowo, że nawet nie zastanawiam się nad jego zmianą. W wersji z siedziskiem spacerówki też jest super (ale nie do samochodu).
Ale będę zmieniała spacerówkę parasolkę (na wyjazdy, do auta), bo obecna Graco Mirage Plus jest krótko mówiąc wnerwiająca i słaba (płytkie siedzisko, nie podnosi się podnóżek, nie prowadzi się zbyt dobrze). To jest najprostszy model Graco pewnie te lepsze są zupełnie inne, ale ja kupiłam krótko mówiąc badziewie.

Do góry