reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

Ja mam dla Wiktorka album-pamiętnik, który uzupełniam cały czas też go dostanie na 18 ur, a dla Julki tez kupilismy album, ale on jest tylko na 1rok życia... uzupełniamy cały czas :-D

reklama
my też prowadzimy album Kubusiowy (dostał album Anne Geddes http://www.allegro.pl/item402664858_piekny_album_dziecka_anne_geddes_hit_na_prezent.html na chrzciny od chrzestnej). Poza tym obydwie babcie dostały albumy od kubusia i muszą go prowadzić a potem damy mu na 18 stkę. Dla Bartusia jeszcze nie mam. Muszę coś wybrać:
ALBUM MAŁEGO DZIECKA - PIERWSZE TRZY LATA [nowy] (394888692) - Aukcje internetowe Allegro
albo:
ALBUM MAŁEGO DZIECKA KUBUŚ PUCHATEK DISNEY (407984285) - Aukcje internetowe Allegro.

Co do ramek z odbiciem nóżki lub stópki to zamówiliśmy dla dziadków na allegro. były paskudne, miały być z glinką, facet przysłał z masą solną. Ramki nie domalowane, no po prostu jakość wykonania strasznie poniżej średniej. Na szczęście po polakierowaniu i ożywieniu trochę drewna przeze mnie mogliśmy dać ramki na prezent. Ja myślę że teraz kupię w sklepie np z akcesoriami plastycznymi itp i coś sama wykombinuję bo na allegro ramek juz na pewno nie kupię chyba że mnie przekonacie.

Kerry ja mam dla Ani wielka ksiege malenstwa z kubusiem puchatkiem.Wg mnie lepsze sa takie albumy jak ten w pierwszym linku od Ciebie,Anne Gedes.Dluzszy okres z zycia mozna upamietnic.
A ten co mamy jest troche chaotyczny.W kilku miejscach sa np pierwsze sukcesy do wpisania.Zdziwilam sie jak zobaczylam ,ze ssanie palca to sukces :confused::szok:

Kerry mi sie podoba ta ramka ,chociaz jak dla dziecka to moze lepsza by byla kolorowa?
Ale ze wzgledu na to,ze kilka osob pisalo,ze jakies ramki byly tandetne ja wybralam odcisk bobasa w pudeleczku metalowym.Tylko szkoda,ze pudeleczka sie nie postawi np na polce i nie jest tak widoczne jak ramka.

Muszę coś wybrać:
ALBUM MAŁEGO DZIECKA - PIERWSZE TRZY LATA [nowy] (394888692) - Aukcje internetowe Allegro
albo:
ALBUM MAŁEGO DZIECKA KUBUŚ PUCHATEK DISNEY (407984285) - Aukcje internetowe Allegro.

Co do ramek z odbiciem nóżki lub stópki to zamówiliśmy dla dziadków na allegro. były paskudne, miały być z glinką, facet przysłał z masą solną. Ramki nie domalowane, no po prostu jakość wykonania strasznie poniżej średniej. Na szczęście po polakierowaniu i ożywieniu trochę drewna przeze mnie mogliśmy dać ramki na prezent. Ja myślę że teraz kupię w sklepie np z akcesoriami plastycznymi itp i coś sama wykombinuję bo na allegro ramek juz na pewno nie kupię chyba że mnie przekonacie.

Kerry daj namiar jak możesz na te lipne ramki, żebyśmy mogły się wystrzegać jakby co.
Ja po sprawdzeniu, ze w tych ramkach jest masa ceramiczna, postanowiłam zrobić wszystko sama ( mam fajna ramkę na 3 zdjęcia ze sklepu "wszystko za 4,5) Z tym, ze masa ceramiczna jest dosyć twarda i odciski były bardzo słabe. Nawet próbowałam swoja rękę odbić, włożyłam w to dużo siły ( a przecież rączki dziecka tak mocno nie przyduszę) i ledwo wyszło. Jeśli zmoczę ta masę to nóżka i rączka dziecka sie ślizga. Najlepszy odcisk wyszedł mi z masy papierowej, ale myślę , ze w gipsie wyjdzie najlepiej:tak: .
Mamy też ramkę z JYSK ( młody dostał w prezencie), jeszcze nie robiliśmy odcisku.Na opakowaniu pisze , ze z gipsem- wiec jestem dobrej myśli.

Ja książeczkę robię sama- ale szkoda , ze nie wiadomo jak jest w środku ksiażeczek z twoich linków, wiesz " nie ocenia sie ksiazki po okładce" jak mówi przysowie. w środku mogą byc głupoty jakieś.

Ostatnia edycja:
Mamy też ramkę z JYSK ( młody dostał w prezencie), jeszcze nie robiliśmy odcisku.Na opakowaniu pisze , ze z gipsem- wiec jestem dobrej myśli.
.

I zupełnie niepotrzebnie. To nie był gips a biała glinka, która na której tworzy sie siateczka pęknięć podczas schnięcia. Same odciski wyszły takie sobie.
3 lata rzeźby na studiach a odcisku rączki nie mogę zrobić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Spróbuję bez kombinacji w gipsie bo te wszystkie wynalazki to o d**ę wytłuc .

Już ja sobie zrobię CSI Janów Lubelski :-p.

reklama
Szopek ja myślę że sobie same poradzimy i coś wymyślimy, niech no ja tylko wpadnę do mojego sklepu z artykułami artystycznymi i malarskimi. Nie ma to jak własne "rękodzieła";-) PS ja nie jestem po ASP:-( ale co tam dam radę!!!!:tak:

Do góry