Minka- śliczny domek. Marzenie każdej dziewczynki, choć myślę, ze Miku by nie pogardził.
Sylwia- jakie macie klocki?
Miku dużo się bawi się klockami. Ma różne typy niestety. Byłam za tym, żeby mu po prostu kupować duplo, choćby używane. Łatwo powiedzieć, trudniej wykonać. Sama mu kupiłam jixiny czyli pseudo duplo.
Teraz
są wersje dla dziewczynek, ludziczka z włosami
.
Dla chłopaków zrobili wersję z
Tomkiem i Bobem Budowniczym. Na Tomka mam alergię ale
Bob jest niczego sobie.
Najwięcej klocków ma
takich, nie akurat tak duży zestaw ale właśnie z pociągiem. Ma ich z 300 ale tam liczą płotek, drzewko i liczba klocków rośnie, a to tylko takie kawałki plasticzku. Bardzo lubi się nimi bawić, bo bardzo lekko chodzą.
Za niewielka cenę można ułożyć coś sensownego, sensowny mur i sensowną wieżę i potem sensownie ją rozwalić w drobny mak podczas pościgu samochodowego. Tak to z bliska wygląda
POLSKIE KLOCKI KONSTRUKCYJNE 300 el. MEGA PAKA (1900285511) - Aukcje internetowe Allegro
W przedszkolu maja takie wieeelkie klocki i są super. Z opowieści Miku wnioskuję, ze wszyscy świetnie sie nimi bawią.
Nie mogę ich zleźć na necie , ale są naprawdę duże, prawie jak cegłówki.
I na koniec. Żałuje, ze te się nie sczepiają z żadnymi moimi, najlepiej duplo.
-
KLOCKI JDLT ZOO ZWIERZETA SAFARI DOMEK /5023 (1886976915) - Aukcje internetowe Allegro KLOCKI ZOO 133 ŚWIETNE ELEMENTY! KOLOROWE KATOWICE (1869824025) - Aukcje internetowe Allegro
-
JDLT 5069 KLOCKI DINOZAURY z figurkami 73 el. (1903242087) - Aukcje internetowe Allegro
No i na pewno Miku brakuje zabawek , ze tak seksistowsko powiem- typowo dziewczęcych. Żałuję, ze w zeszłym roku kupiliśmy mu tor Wadera zamiast kuchenki. Tor już nawet schowałam na inne czasy. W przedszkolu Miku chce się bawić kuchenką, odkurzaczem i wózkiem ale dziewczynki się śmieją. Okrutne. Jeszcze nie wiedzą jaki by miały skarb: ugotuje, posprząta, z dzieckiem wyjdzie, no i te czarne oczy...;-)