reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

Ja czytałam , ze JDLT nie pasują albo pasują na ścisk, wiec teraz już nie wiem. Dużo jest opinii na necie , ze Jixiny są nie do odróżnienia od Duplo. Ja chyba jestem zbyt wymagająca, bo już na policje czy straż się nie skuszę. Jakby to Jixin zrobił dinozaury to bym zaryzykowała.
Iwonka- jak masz JDLT i lego to weź sprawdź. Co kilka opinii, to... kilka opinii.

Kwiteczku- zabawek o Peppie jest bardzo dużo.Tylko wybierać i...płacić.
Amazon.com: Peppa: Toys & Games
dom:
Peppa Pig Deluxe Playhouse: Amazon.co.uk: Toys & Games
plac zabaw:
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

My mamy tylko fartuszek do malowania z Georgem.

Rowerek biegowy mamy od wiosny.
Wii nie mamy ale mamy " Jajeczka":-p . Mamy też układankę z Polonezem ( kwadraciki się przesuwa). Miku próbuje ją codziennie rozkminić, ale nawet ja się gubię ( wersja z cyferkami jest łatwiejsza). Taka jestem zaawansowana.

Macie elektryczne szczoteczki dla dzieci?

Ostatnia edycja:
reklama
Szopek, my nie mamy :)

a co do prezentów Mati zbiera plusy dla Mikołaja za dobre zachowanie i minusy za złe i czeka na: policję i samochody (mają być 3 kolory) i samochód sterowany a najlepiej dwa, żeby mógł się ścigać z tatem....

szopek myślałam o tym ale po akcji jak to nie chciał jeździć rowerem ( już jeździ ) tylko siedział jak hrabia w akumulatorowym motorze powiedziałam dość... i mu takiej nie kupie niech szoruje uczy się bo baterii zabraknie a się okaże że zębów nie umie myć. Wiem może by lepiej te zęby były myte, mój M nie miał takiej szczoteczki i w wieku 30 lat ma swoje wszystkie zdrowe zęby i jedną plombę bo złamał na śląskiej, raczej na tym co było w środku. Ja miałam szczoteczki i cuda na kiju a mam plomb a plomb :baffled:

no nie wiem, az mi sie wierzyc nie chce, zeby nie pasowaly ;-) dostalibysmy juz mase negatywow, jakbysmy pisali nieprawde przeciez. no i nasze pasuja - co prawda, z poczatku na scisk troche, ale teraz nie do odroznienia i nie wiem juz, ktore sa ktore ;-) mi tam zal kasy na duplo, zaden sie klocek nie polamal dotad czy nie zniszczyl, a eksploatowane mocno przez 2 naraz.

a link do konta: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22655515

szczoteczki elektryczne mam dla nich, ale mam tez zwykle w zapasie. np teraz od ponad tygodnia nie ma w nich baterii, wiec mieliby brudne zeby, hehe ;-) a oni myja zeby sami, wiec jesli te szczoteczki lepiej im je umyja - to ja sie ciesze, jeden problem z glowy ;-)

Ostatnia edycja:
aenye link kieruje na głowną strone allegro
mój tez dostał rowerek biegowy na urodziny ale jakoś nie przypadł mu do gustu bo on chce rower z pedałami taki jak ma Maja... a znowu Maja fajnie na biegowym śmiga
ten wader co młody ma to chyba 6 różnych zestawów, ale znając mnie na tych 6 se nie skonczy, ale to raczej na urodziny bo teraz kasy brak

thx, cosmo, juz poprawilam. a widzisz, co dziecko to inne, moj jest jakis niesamowicie ruchliwy i po prostu ten rower to najlepszy mozliwy prezent. dwa miesiace bylismy 'na domku' na kaszubach i po prostu sie nie rozstawial, grube kilometry codziennie. i nawet obiad jadal na rowerze, jak jedlismy na dworze ;-) mowie wam, kosmos. ale za to nie chce sie nim dzielic, doslownie z nikim.

swego czasu, jak byl maly, to mial taka jazde na jezdzika - i do dzis, jak idziemy do znajomych, co maja male dzieci ,to ujezdza jezdziki ;-) rozwija takie predkosci, ze szkoda gadac. juz sie pogodzilam w myslach z tym, ze bedzie na motocrossie jezdzil albo cos w ten desen ;-)

a co do prezentów Mati zbiera plusy dla Mikołaja za dobre zachowanie i minusy za złe i czeka na: policję i samochody (mają być 3 kolory) i samochód sterowany a najlepiej dwa, żeby mógł się ścigać z tatem....
U nas sterowane, ani inne samodzielne jeżdżace nie przejdą, bo Miku woli sam szurać samochodami po podłodze. Dziw bierze, ze lokomotywa jixin jeszcze jeździ, 2 samochody i czołg poszły na śmieci.
Widzę klocki kupujesz już te mniejsze i to jest może rozwiązanie. Dziś widziałam fajne zestawy Cobi.
I cos dla naszych wędkarzy
Zobacz załącznik 404833

szopek myślałam o tym ale po akcji jak to nie chciał jeździć rowerem ( już jeździ ) tylko siedział jak hrabia w akumulatorowym motorze powiedziałam dość... i mu takiej nie kupie niech szoruje uczy się bo baterii zabraknie a się okaże że zębów nie umie myć. Wiem może by lepiej te zęby były myte, mój M nie miał takiej szczoteczki i w wieku 30 lat ma swoje wszystkie zdrowe zęby i jedną plombę bo złamał na śląskiej, raczej na tym co było w środku. Ja miałam szczoteczki i cuda na kiju a mam plomb a plomb :baffled:
Wiem, ze da się obejść. Miku zgłosił zapotrzebowanie, już mi dłuższy czas jęczy. W dodatku on gryzie te zwykłe szczoteczki, co 2 tygodnie wymiana- wyglądają jak stara miotła. Kiedyś widziałam takie elektryczne stosunkowo tanie, chyba nawet w Biedronce. Można sprawdzić czy taki chojrak z niego, czy będzie bał się buczenia:dry:.
Poszukałam na allegro z grubsza:
Elektryczna szczoteczka do zębów - promocja HIT!!! (1895384947) - Aukcje internetowe Allegro
COLGATE Szczoteczka Elektryczna SPIDERMAN tanio (1909921762) - Aukcje internetowe Allegro

U nas akumulatorowym to głównie po mieszkaniu śmiga. Biegacz osiąga większe prędkości, więc wolał go na spacery.

ten wader co młody ma to chyba 6 różnych zestawów, ale znając mnie na tych 6 se nie skonczy, ale to raczej na urodziny bo teraz kasy brak
One są co roku w Biedronce , jakoś taniej niż w sklepie:tak:. Załuję, ze wybralismy akurat ten zestaw co mamy. Ciągle nam się zawalają wiadukty. Można było kupić garaż, ale bałam się, ze się będzie opierał i zniszczy w tydzień.
Mamy chyba taki ( ok 6 metrów) :
Zobacz załącznik 404849

Szkoda, ze nie mamy :
Zobacz załącznik 404847

wiem, wiem jedne mamy własnie z Biedronki, ale w Biedronie to raczej jakiś garaż a tych torów się nie dostanie tam... jedne mlody dostał od pseudo ciotki i tak mu się spodobało że dopupowaliśmy co impreza. Teraz chyba dostana tylko puzzle ewentualnie jakiś samochodzik (są modele w carrefour typu fiat 126, syrenka, garbus po 15zł nie wiem czy to tanio, drogo czy nodmalnie? )

Cosmo- w zeszłym roku było tego w Biedronce z 4-5 rodzajów. Jeden garaż, reszta same trasy:tak:.
Co do samochodzików to 15 to dużo. Ja czasami kupuję po 15, ale jak jest coś unikatowego. Duże fiaty, małe fiaty, polonezy,mercedesy, bmw czyli często spotykane (wszystko z Welly) kupuję gdzieś ok 13 zł. Nie żeby znacząco taniej, ale Carrefour to market a nie kiosk ruchu. W zeszłym roku, też rzucili te samochodziki, ze niby atrakcja a nic ciekawego nie było i cena jak wszędzie- bez łaski.

reklama
raz kupilam takie autka Michalowi i Majce (po 1) i zaraz rozwalili. Nie wiem czy moje dzieci takie zdolne czy takie to dziadostwo ;-)

Do góry