reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

Do chicco key 1 też trudno zładować Młodego. Muszę mocno uważać na głowę. Zresztą zazwyczaj kończy się na rzutem dziecka i poprawkach ułożenia.

Ten f16 nie wygląda na mało zbudowany, weź tu wierz zdjęciom:baffled:.

reklama
mm81 wiesz zastanawialam sie nad takim, do mojego auta przejezdzamy dosłownie jedna dluga ulice jedne swiatla i jestesmy w zlobku, na zakupy tez kawalek chociaz wiem ze to nie wytlumaczenie w duzym aucie mamy ten z "podestem" nie raz malemu guza nabilam. O tym myslalam jako o drugim, bo jak narazie ciegle przekladamy

Migotka- super rowerek.

Minka- pisałaś, ze służysz pomocą w sprawie zamknięć do okien.
Co muszę wiedzieć o swoich, żeby odpowiednie zabezpieczenia zainstalować?
Nie pamiętam z jakiej firmy są. Po cenie i sposobie użytkowania widzę , ze w sypialni mam dobre a w reszcie mieszkania badziew.
Zależy mi głownie na tym sypialnianym. W całym mieszkaniu otwieramy tzw "lufcik" więc nie mogę zastosować klamerek żadnych. Tylko chyba klamki wyciągać jakoś.

Sylwia- ja już łózko mam wybrane, dogadane z producentem ( nie wystawiają takiego rozmiaru , w takim kolorze) ale najpierw muszę popytać lokalnie stolarzy.
Wychodzi mi z przesyłką przeszło 700 zł, co dla mnie jest dużą sumą. Łózko jest porządne, takie właśnie jak dla mojego Szajbka. Materac pianka- kokos.

Normalnie by mnie tak nie piliło ale to chyba jedyna szansa, żeby spał samodzielnie.
z tego co sie orintuje nie ma znaczenia jaki producent :-) zapytam dzis znawcy i wieczorkiem odpowiem :)

odnośnie fotelików na rower my mamy taki i Julianna jeżdzi w nim już od zeszłego roku ;) moge polecić z czystym sumieniem, tylko ta cena... szystko zależy jak czesto eksplootowane, u nas juz sezon rowerowy w pełni 2 razy w tyg jeździmy http://www.cyclosport.pl/fotelik-dz...-systemem-zmiany-polozenia-kata-opoarcia.html

Ostatnia edycja:
Czytałam Wasze ostatnie posty i widziałam, że temat łózek był na tapecie.
Szymon ma łóżeczko u nas w sypialni, nie ma jeszcze swojego pokoju. Myślę że za jakieś pół roku powinien się "wyprowadzić" od nas.
Zastanawiam się, czy nie kupić mu teraz juz łóżka i na razie postawić u nas zamiast łóżeczka i tak nauczyc go w nim spać, a potem przenieść je do niego do pokoju.
Widziałam na allegro łózka w rozm 70/160 i te normalne 90/200. Jakie lepiej kupic na początek?

łóżko LOCO 70x160 producent barierki materac (989943828) - Aukcje internetowe Allegro

lub
Łóżko SOSNOWE 90x200 dla księżniczki gwarancj (990923965) - Aukcje internetowe Allegro

Pola- ja postawiłam na stopniowe odłączanie.
U nas dochodzi jeszcze jakieś widzimisię, ze Miku od grudnia zaczął z nami w łóżku spać. Poza tym on ma zostać w naszej sypialni to my mamy sie wynieść.
- Kupiłam łóżeczko ( ma być niby w tym tygodniu)
- zacznę go usypiać na tym jego łóżku, ważne żeby je polubił.
- jak się zaaklimatyzuje, będzie ładnie spał to się wtedy przeniesiemy.

Jako , ze przekopałam wszystkie łózka na allegrowie....

To Loco jest fajne z wyglądu, ale jak dla mnie ma za krótką barierkę, Miku wędruje po całym łóżku, często śpi w nogach, wiec by spadł.

Na to drugie, nie wiem czemu niby dla księżniczki , sie zdecydowałam.
Kupiłam inne jednak, bardziej mocarne, nie pozwalam Mikutkowi skakać po łóżku ale nigdy nic nie wiadomo. Na spokojnego nie trafiło.
Jeśli chodzi o wymiar to zdecydowałam się na 90x160.

Ps. właśnie weszłam na aukcję, żeby podlinkować i lipa. Konto zawieszone :baffled:. Więc pewnie nie przyjdzie w tym tygodniu:eek:. Kasy z góry nie płaciłam, więc nic nie trace ale szkoda, szkoda.

Więc pewnie zamówię to dla księżniczki, tylko książę będzie na nim spał.

- jak się zaaklimatyzuje, będzie ładnie spał to się wtedy przeniesiemy.

Na spokojnego nie trafiło.

Jeśli chodzi o wymiar to zdecydowałam się na 90x160.

Więc pewnie zamówię to dla księżniczki, tylko książę będzie na nim spał.

Dzięki. U nas chyba też książę będzie spał w łóżku dla księżniczki... nie wiem, o co chodzi z tą "księżniczką", ale chyba chłopcy tez mogą w nim spać :-D:-D:-D

Niestety u nas tez na spokojne dziecko nie trafiło, dlatego zarwało nam się łóżeczko :-D:-D:-D

Szopek fajne rozwiązanie z tym, żebyście Wy się wyprowadzili, a mały został.
Niestety u nas to niemożliwe, bo teraz mam sypialnie na parterze i nie mam tam miejsca na pokój dla małego. Jak będziemy robić pokój Szymonowi, to my tez musimy się z sypialnią przenieść na górę.

Co do rozmiaru to z jednej strony bardziej mi się podoba 90/160-mam wrażenie, że jest bardziej przytulne. Jednak zastanawiam się nad większym, bo może będę musiała z nim czasem spać, a na 160 będzie ciężko.

kurcze widze ze duzo was sie decyduje na lozka. maly ma u siebie niska sofe, i lozeczko turystyczne. Ostatnio jak byla siostra byla sofa rozlozona i on sie polozyl ale za chwile tup tup i byl u nas, wiec mysle ze taki brak kontroli mogłby zaszkodzic MI. zadziera noge z lozeczka ale zaraz sie kladzie i spi jak wstanie drze sie zeby go wyciagnac

co do fotelika przedyskutowalismy sprawe i chyba stanie na tym
Fotelik CHICCO NEPTUN 9-36 kg +GRATIS od reki W-wa (985075770) - Aukcje internetowe Allegro

Wcześniej byłam zdecydowana na TAKIE, ciekawe czy jak im zablokowali konto to wyślą. Widziałam bardziej upstrzonych negatywami bez zawieszonego konta. Coś to allegro szaleje ostatnio z blokowaniem .

My zdecydowaliśmy się na 90x160, bo:
- 40 cm więcej w pokoju małego dziecka to zbawienie. Teraz tego jeszcze nie ma, ale dojdą pewnie jakieś tory czy kolejka.
- przy usypianiu nie chę usnąć na łóżku. Jak mi będzie niewygodnie to jak Młody uśnie to wstanę i pójdę. Jak będę miał pełen wypas to przekimam do rana.
- pomartwię się za kilka lat w czym będzie spał dalej. Może łóżko piętrowe. A może się wzbogacę i i tak kupię inne łóżko do naszego pałacu, jakieś szersze, złote, w komplecie z niewolnikami wachlującymi w upalne noce.
Zanim wyrośnie to minie ho-ho czasu.

reklama
szopek podoba mi sie,nawet bardzo nawet chciala bym takie ale niestety jak wspomnialam mlody mial by za duzo "wolności" a i rzuca sie strasznie.
wyglada na praktyczne mozesz zmieniac kapy jaski i juz efekt inny w zaleznosci od nastroju

Do góry