reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

Szopek my kupowalismy kilka lat temu znikopis duzy chyba za 30zl w TESCO z tym pisakiem na sznurku plus 5 magnesow w roznych ksztaltach.
Kwiateczek fajne autka :-) a z tym zestawem to niezly,nie mogl kupic torby i zakleic tasma zebys nie zajrzala.;-)No nic liczy sie gest.:-)
Gest sie liczy,pewnie:sorry:teraz czekam tylko czy dostane cos od synusia:baffled:bo jak widzialam to nic,tatus pewnie jak zwykle nie wpadnie:no:ja mu zamowilam portwel z napisem w srodku od Kondzia ale on pewnie nic i znow sie wkurze:no::confused2:

Szopek a ile te perfumy kosztuja???ja zobvacze ile tu,jak nie zapomne jutro:sorry:

reklama
Mój P. to jak już musi opakować to pakuje w te torebki prezentowe. Jak musi w papier a ja nie wyrabiam z czasem ( np. bombonierka na ślub czy książka o czymś skomplikowanym w kształcie nie wspomnę), to mu się schodzi wieki całe, ostatnio godzinę małą bombonierkę owijał i jeszcze nic mu z dużego arkusza nie zostało:eek:

Kwiateczek- tu ceny przykładowe ( nie wiem skąd taka rozpiętość ), ale nawet w najniższej to się muszę obejść ze smakiem ( węchem) bo u nas tak wyszło, ze max 30 zł na prezent dla niego mogę wydać. Poszaleję, ze ho- ho.
On mi zawsze bieliznę kupuje ale w tym roku to co najwyżej elastiko-plastiko gacie u chińczyków może fundnąć:-(

A ja w tym roku sprawę prezentów mam z głowy bo ustalilismy, że ich nie kupujemy bo ani moi rodzice ani siostra ani tym bardziej my nie mamy kasy.
Co jedynie kupie coś Klaudii i chrześnicy.

Jesli chodzi o córcie to nadal jestem za ciastoliną np. taki zestawik
FARBY DO MALOWANIA PALCAMI + STEMPLE+ CIASTOLINA (830114426) - Aukcje internetowe Allegro
ZESTAW FARBY DO MALOWANIA PALCAMI + CIASTOLINA (832861880) - Aukcje internetowe Allegro

A chrzestna (tzn moja siostra) prawdopodobnie kupi cos takiego
UKŁADANKA DREWNIANA w SKRZYNCE - MIŚ 3480 (832939808) - Aukcje internetowe Allegro
DREWNIANA UKŁADANKA MISIE DO PRZEBIERANIA PUZZLE (826773246) - Aukcje internetowe Allegro

Miałam wczoraj pisać panistepelek ( i zapomniałam) czy kupiłaś już farby, bo byłam bardzo ciekawa jakie. Sama się przymierzam, choć chyba już nie na święta.

Szopek nie sprawdzilam dzis:zawstydzona/y:napisz rano mi pri to jutro moze nie zapomne:sorry:
Panistepelek mi w tym play group pani napisala jak robic taie ciastoplasteline:tak:kazala kupic tylko barwnik i tyle.moze byc nawet do tyg:tak:ona robi na kazde spotkanie bo wiadomo,dzieci tyle;-)fajne jest ale Kondzio sie brzydzi.kupilam plasteline tez nie chce,za maly jest.
Maja takie zabawy tez jak;na plastikowej podkladzce wypsikana pianka do golenia i dzieci podchodza i dotykaja,Kondzio na poczatku tez nie chcial a potem nogami wszedl:baffled:spiewnie o zwierzatkch,rzeczach i takie tam...banki mydlane:tak:i wiele...

I jak się robi własna ciastolinę?Pewnie podobnie jak masę solną. ja robiłam masę solną właśnie z Miku, i on ją zaczął jeść i włosy miał wypaćkane i w nosie nawet miał.
Myślałam, że może chociaż odcisk rączki wyjdzie ale nie ma bata. Masa solana bardzo się lepi. Robiłam też z nim paper mache

Szopek ja mam taki przepis.nie robilam jeszcze:sorry:
1 szk maki
1/2 szkl soli
1 szkl wody
1 lyzka stolowa oleju
2 lyzeczki od herbaty (nie wiem co to jest:no:)cream of tartar:sorry:
podgrzac delikatnie,wymieszac

Ostatnia edycja:
szopek - jak widać farby jeszcze nie kupione :p
Co do masy solonej to jak dobrze się zrobi to nie powinna się lepieć. Raz się nia pobawiłam i też chciałam m.in. zrobic odcisk dłoni Klaudii ale nie dała.

kwiateczek - Podejrzewam, żę moja córcia też nie od początku będzie chciała się nią bawić tak jak było z farbami... ale do nich w końcu przekonała się więc zobaczymy.

A własnie. Któraś z Was chyba ma tego typu drewniane układanki jak pokazałam. Czy wasze dzieci lubią sie tym bawić?

reklama
panistepelek- mazia się pod wpływem ciepła, jak się długo memła.
sama nie wiem co to
cream of tartar to coś jak proszek do pieczenia. Nawet wyczytałam cale te chemiczne czary-mary na googlu ale nie kupię tego w spożywczaku
cream of tartar - Grafika Google

Muszę sprawdzić po ile funt.
edit:: sprawdziłam, tanio wychodzi. Na razie jednak nawet tyle nie mam.
Kurcze jak zwykle coś co tam kosztuje normalną kasę u nas ma taką, ze odbieram to jak luksus.

Ostatnia edycja:
Do góry