reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

reklama
Dotkass dokladnie ostatnio wchodze do pokoju bo cos jeknal a on stoi i sie barierki trzyma ale patrze ze oczy jak zamkniete wzielam go polozylam a on spi :szok: niewiem na stojaco spal :eek:

wiktoria, na pocieszenie to wam powiem, ze moj trzylatek nadal spi z glowa raz na poduszce, raz w nogach :-p czekam, az sie uspokoi, by kupic im pietrowe w koncu i zaoszczedzic miejsce, ale ostatnio dochodze do wniosku, ze najpierw kupie zwykle, a potem sie nauczy nie spadac ;-)

ale dam mu jeszcze z pol roku.. o dziwo, Maks spi w miare spokojnie, po jednej stronie lozka zasypia i sie budzi :-)

Widziam u kogos barierke kupiona w mothercare, byla rozciagana na cala dlugosc po prostu regulowana.
Polskie znaki mi zginely :baffled:

Jeszcze napisze, ze teraz to mnie nosi, bo łóżeczko kupowałam z wyjmowanymi szczebelkami( wg zapewnień babola sklepowego).
Kupiliśmy w kwietniu, złożyliśmy je dopiero jak Młody miał 2-3 miesiące, nie miałam głowy latać i robić demole,że powiedziała to a mam to. Mea culpa, powinnam te pudła od razu rozpakować, sprawdzić wsjo. To mam na własne zyczenie. Zapłaciłam jak za takie bez wyjmowanych szczebelków, ale nie na tyle mniej, żeby sie zorientowac, ze cos tanie.
Teraz P. musi coś wymodzić. Miku strasznie się dziś irytował w dzień, ze nie może wejść do łóżeczka się pobawić.

Ostatnia edycja:
szopek, jak byłam mała miałam łóżeczko, wtedy jeszcze nie było opcji wyjmowanych szczebelków, pamiętam, że mój ojciec mi dwa wyciął :tak:...a jeżeli chodzi o barierkę z MotherCare mogę się zapytać siostry czy mają coś takiego i ile kosztuje, jeśli masz życzenie? ;-):tak:

Dotkass-dzięki, szukałam na stronie internetowej i teraz mają juz inne.
Nowsze nie znaczy lepsze
nowe .Mothercare soft fold-down bed guard - Blue : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop
poszukam starej opcji

P. wydumał, ze nawierci z góry dziury, tak, żeby szczebelki można było górą wsuwać i wysuwać. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.

edit:
dawno czytałam, pamięć mi figla zrobiła. Właścicielka super bramki napisał pokazuję barierkę, niestety brak na niej jakiejkolwiek informacji o producencie,
ale myślę, że to myśl techniczna dość prosta i popularna, więc nie trudno będzie kupić
(pytaj np. w Mothercare)
.
Ponoć człowiek słucha tylko tego co na początku i na końcu ( takie psychologiczne czary mary, zagadki ludzkiego umysłu) wiec zapamiętałam barierka mothercare:-p

Pokazuje tą bramkę , nie chce być chamska, wiec zdjęć nie kopiuję
IMG_0760 - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl
IMG_0768 - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl
wygląda na długą.

Ostatnia edycja:
Nie będe editować edita.
Jak zwykłe łóżeczko dla starszaka ma 140 do 160 a bramka ma 135 cm to całkiem nieźle, muszę przedyskutować ten plan bo jeszcze musiałabym kupić materac do łóżka.
Łóżko mam bez materaca, sama rama, jeszcze trzeba by było odmalować, bo ja przestałam w nim spać w 1984 czy 5 to stoi na strychu. Materaca fabrycznego z milionem pokoleń roztoczy wole nie dawać Miku..

reklama
Do góry