reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężkie wybory - imię dla Dziecka

reklama
Ivi-u nas juz chyba decyzja co do Igora ostatecznie zapadla hehe. Nawet czasem mowie do meza ze niedobrze mi bo Igor w brzuchu dokucza :-) on biedny caly czas ma nadzieje na dziewczynke :-)zobaczymy czyje przeczucia sie sprawdza :-)

Co do nazwiska to po mezu mam polskie nazwisko od pewnego zwierzaka hehehe. Wydaje mi sie ze wiekszosc imion pasuje :)

Princeseczka - to jeśli TZ mi się na Fabiana nie zgodzi, to też pewnie Igor będzie :)

lilith - my mamy długie (jedno z typowo polskich, na R ;) ) i wybieramy dwu-sylabowe imiona zawsze :) Poza tym ja mam fioła na punkcie imienin - muszą być dwa max. dwa razy w roku, innych imion nie akceptuje :D

Oo Ivi, tego bym się nie spodziewała. Ale im wyższe wymagania tym wybór lepszy bo się zmniejsza hihi.
Moj syn nie ma imienin. Tu w uk i tak ich nie obchodzimy. Tylko życzenia i tyle. W Polsce za to np.moja babcia przewyzszala imieniny nad urodziny.

Princeseczka my haha mamy takie co się rymuje ze Zwierz. Smiac mi się chce po Twojej wypowiedzi. Do tego nie umieją go tu wymówić i niestety wiele imion brzmi tragicznie!

Keejti - nie tylko :) mi się wiele imion podoba :) a Miłosz się świetnie zdrabnia - w przedszkolu starszaki mają kolegę Miłka :)

Lilith - no im więcej wymagań tym niby łatwiej.. ale i trudniej, bo wiele imion odrzucam własnie z powodu zbyt wielu dat imienin :) My jeszce nie wyprawiamy ich,ale wolę jak jest tych okazji niewiele w roku niż "co chwile" :)

A ja mam calkiem normalne mysle nazwisko o sredniej dlugosci wiec wszystko pasuje :) ale wszedzie gdzie mowie to musze "tlumaczyc" ze zaczyna sie na b a nie g haha :) to jest zagadka :D

Imion dalej nie mamy...

reklama
U nas jak będzie dzięwczynka to pewnie Alicja ale jeszcze typu Laura i ja proponuje Ewa - ale mąż nie chce Ewy
Jak chłopiec to nie wiemy. Mi się podoba właśnie Igor, Miłosz.
W wyborze stawiamy raczej aby było normalne bez udziwnień;) A mamy już Dawida i Artura więc jakieś pasujące musi być. Nazwisko mamy typowo polskie 3-sylabowe

Do góry