Justi1234
Fanka BB :)
Asertin można brać w ciąży?Ja jestem w 3 trymestrze, biorę Asertin.
Od kilku dni kiepsko psychicznie się czuję [emoji17]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Asertin można brać w ciąży?Ja jestem w 3 trymestrze, biorę Asertin.
Od kilku dni kiepsko psychicznie się czuję [emoji17]
A w jakiś czasie odatawiasz i jaka dawkęMam okropne obiawy odstawienia zawroty głowy, mdłości, bezsenność, płaczliwość, zmiana nastroju. Najgorsze są zawroty głowy i jakieś dziwne wyładowania w głowie. Rozmawiałam że swoim lekarzem na ten temat kazał natychmiast mi odstawić jak chce mieć dzieci. Mam przeboleć obiawy odstawienia.
A karmilas tez piersia na paroksetynie??Ja paroksetyne biorę 13 lat, w pierwszej ciąży brałam i teraz druga planuje, ale przez nią nie mogę zajść i muszę zmniejszyć dawkę, ale zejście jest masakryczne.
Tak karmilam, miałam obawy ale jeszcze w szpitalu neonatolodzy sprawdzala czy mogę karmić i lek ma kategorie L2, więc jest dopuszczony przy KP, więc zezwoliła.A karmilas tez piersia na paroksetynie??
TakAsertin można brać w ciąży?
Jest w internecie taka strona na której jest lista leków [emoji846]Tak karmilam, miałam obawy ale jeszcze w szpitalu neonatolodzy sprawdzala czy mogę karmić i lek ma kategorie L2, więc jest dopuszczony przy KP, więc zezwoliła.
Ja w ogóle będąc w ciąży znalazł raport medyczny dotyczący stosowania paroksetyny w ciąży i podczas karmienia piersią, wynikało z niego że paroksetyna jest jednym z bezpieczniejszych leków. Oczywiście, że najlepiej nie brać żadnych, ale lekarz musi rozważyć czy odstawienie leków nie przyniesie więcej złego, w moim wypadku tak niestety było.Jest w internecie taka strona na której jest lista leków [emoji846]
Najlepiej brać te z kodem L1 i L2 bo są najłagodniejsze czy jakoś tak
Ja właśnie o sertralinie to słyszałam.Ja w ogóle będąc w ciąży znalazł raport medyczny dotyczący stosowania paroksetyny w ciąży i podczas karmienia piersią, wynikało z niego że paroksetyna jest jednym z bezpieczniejszych leków. Oczywiście, że najlepiej nie brać żadnych, ale lekarz musi rozważyć czy odstawienie leków nie przyniesie więcej złego, w moim wypadku tak niestety było.