reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Ja właśnie o sertralinie to słyszałam.
Wcześniej brałam paroksetyne i pamiętam te skutki odstawienne [emoji2961]
OK rok po odstawieniu musiałam wrócić do leków i właśnie poprosiłam o Asertin
Mnie lekarz też mówił o Asertinie, ale wie że nawet przechodząc na niego z paroksetyny też będę miała okropne skutki odstawienne, więc zostawił. Teraz też próbuje zejść na mniejszą dawkę żeby zajść w drugą ciąze, ale skutki odstawienne są okropne. :(

reklama
Mnie lekarz też mówił o Asertinie, ale wie że nawet przechodząc na niego z paroksetyny też będę miała okropne skutki odstawienne, więc zostawił. Teraz też próbuje zejść na mniejszą dawkę żeby zajść w drugą ciąze, ale skutki odstawienne są okropne. :(
Ja jak odstawiałam paroksetyne to po ścianach chodziłam.. Mdłości, wirowanie w głowie, pisk w głowie itp. [emoji2961]

Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa,ale wątek pasuje do mnie idealnie. Tak jak wy mam nerwice lękową. Zanim dowiedzialam się, ze na to choruje odwiedziłam chyba wszystkich lekarzy, bo oczywiscie myślałam, ze mam jakies guzy itd. W koncu trafilam do psychiatry i swierdziła u mnie nerwice lękową. Brałam asentre 100 i w razie "w" ratowałam sie afobamem. W zwiazku z tym, ze zaszlam w ciążę (obecnie 7 tydzień) schodze z asentry, ale to co sie ze mna dzieje to jakas masakra. Zawroty głowy, ciężka głowa (taka nie moja), napięcie, taki jakis strach paraliżujący. Moja psychiatra mowi, ze to objawy odstawienne. Dlugo utrzymywaly sie u was takie objawy odstawienne jak schodziłyście z leków?? Wczoraj dzwonilam do niej, zeby mnie poratowala jakimś wyciszaczem typu afobam. Przepisala mi Miansec, ale nie dziala na mnie tak jakbym chciala. Pozdrawiam was dziewczyny 🙂

Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa,ale wątek pasuje do mnie idealnie. Tak jak wy mam nerwice lękową. Zanim dowiedzialam się, ze na to choruje odwiedziłam chyba wszystkich lekarzy, bo oczywiscie myślałam, ze mam jakies guzy itd. W koncu trafilam do psychiatry i swierdziła u mnie nerwice lękową. Brałam asentre 100 i w razie "w" ratowałam sie afobamem. W zwiazku z tym, ze zaszlam w ciążę (obecnie 7 tydzień) schodze z asentry, ale to co sie ze mna dzieje to jakas masakra. Zawroty głowy, ciężka głowa (taka nie moja), napięcie, taki jakis strach paraliżujący. Moja psychiatra mowi, ze to objawy odstawienne. Dlugo utrzymywaly sie u was takie objawy odstawienne jak schodziłyście z leków?? Wczoraj dzwonilam do niej, zeby mnie poratowala jakimś wyciszaczem typu afobam. Przepisala mi Miansec, ale nie dziala na mnie tak jakbym chciala. Pozdrawiam was dziewczyny 🙂
Nawet do 3 tygodni tak moze być. Każdy organizm inny. Ale faktycznie to odstawianie to jakiś dramat

Nawet do 3 tygodni tak moze być. Każdy organizm inny. Ale faktycznie to odstawianie to jakiś dramat
Dzięki za odpowiedź. Odstawianie to jakaś masakra.... Czuje się tak jak przed braniem tabletek. Mam ochotę się wspomóc afobamem, ale moja psychiatra kategorycznie mi zabronila. Mam nadzieję, ze szybko minie.

Dziewczyny ja w ogóle nie wiem jak już z leków schodzić, ostatnio zmniejszylam dawkę o cwiartke tabletki i tak mnie kopnęło, że coś okropnego. Psychiatra kazała mi się wspomagać hydroksyzyną, ale ona mnie usypia, a jeżdżę samochodem i pracuje na razie, więc nie mogę sobie pozwolić, żeby stać na rzęsach.

reklama
Do góry