Hej, ja miałam taka sytuacje ze brałam elicee i odstawiłam przed ciąża ale niestety poroniłam. Po tej sytuacji wróciłam do leku ale nie do elicei a do asentry (w elicei substancja czynna to escitalopram a w asentrze sertralina) bo ona jest najbezpieczniejsza w ciąży. A jaka dawkę bierzesz tej elicei? Idealnie byłoby odstawić zupełnie ale nie zawsze jest to możliwe.Witajcie Dziewczyny. Czy któraś przed ciąża brała Elicee i odstawiła jak dowiedziała się o ciąży?
reklama
Sysia29
Fanka BB :)
Od 4 miesięcy 5mg. Lekarz kazał przez 4 dni 2,5mg i odstawićHej, ja miałam taka sytuacje ze brałam elicee i odstawiłam przed ciąża ale niestety poroniłam. Po tej sytuacji wróciłam do leku ale nie do elicei a do asentry (w elicei substancja czynna to escitalopram a w asentrze sertralina) bo ona jest najbezpieczniejsza w ciąży. A jaka dawkę bierzesz tej elicei? Idealnie byłoby odstawić zupełnie ale nie zawsze jest to możliwe.
Nerwiczka87
Jak sie czujesz? Lęki ustąpiły po relanium??Ja po trzech nieprzespanych nocach i zaczęciu czwartej skusiłam się na relanium. Wzięłam na początku pół tabletki ale chyba była za mała dawka więc po godzinie wzięłam drugie pół i usnęłam nie wiem kiedy. Zobaczymy jak będzie dzisiaj
marta2211
Jeszcze jakieś są ale trochę przeszło mam nadzieję że będzie już lepiejJak sie czujesz? Lęki ustąpiły po relanium??
Hmm 5 mg to bardzo mała dawka, ja brałam 10. No i krótko bierzesz. Nie wiem jakie miałaś objawy zanim zaczęłaś brac elicee ale jeśli pomogło Ci 5 mg to chyba nie powinno być aż tak zle. Oczywiście mówię to z mojej perspektywyOd 4 miesięcy 5mg. Lekarz kazał przez 4 dni 2,5mg i odstawić
Sysia29
Nie nie, brałam 3 lata 10mg. Miałam okropne objawy somatyczne i ataki paniki. Później zaczęłam brać 5mg i w sumie na tej dawce pojawiały się jakieś delikatne objawy nerwicy, najgorszy dla mnie objaw odrealnienia ale jakoś sobie z tym daje radęHmm 5 mg to bardzo mała dawka, ja brałam 10. No i krótko bierzesz. Nie wiem jakie miałaś objawy zanim zaczęłaś brac elicee ale jeśli pomogło Ci 5 mg to chyba nie powinno być aż tak zle. Oczywiście mówię to z mojej perspektywy
Rozumiem, ja tez tak miałam ze udało mi się zejść na 5 mg i czułam się na tej dawce dobrze, potem właśnie 2,5 a na końcu taki tyci okruszek. Najgorzej było mi odstawić ten okruszek, ale to chyba była taki wentyl bezpieczeństwa ze cos tam mi pomaga, a tak będę sobie musiała radzić sama... teoretycznie najlepiej ten 1 trymestr być bez leków, od 2 można wrócić ale indywidualna sprawa. Ja mimo ciąży biorę minimalna dawkę tej asentry, bez tego boje się ze bym się posypałaNie nie, brałam 3 lata 10mg. Miałam okropne objawy somatyczne i ataki paniki. Później zaczęłam brać 5mg i w sumie na tej dawce pojawiały się jakieś delikatne objawy nerwicy, najgorszy dla mnie objaw odrealnienia ale jakoś sobie z tym daje radę
Sysia29
Myślę że Twoje samopoczucie jest ważne i dla dziecka również. Ja boję się jak już odstawie tą resztę ale spróbuję, najwyżej wrócę do leków.Rozumiem, ja tez tak miałam ze udało mi się zejść na 5 mg i czułam się na tej dawce dobrze, potem właśnie 2,5 a na końcu taki tyci okruszek. Najgorzej było mi odstawić ten okruszek, ale to chyba była taki wentyl bezpieczeństwa ze cos tam mi pomaga, a tak będę sobie musiała radzić sama... teoretycznie najlepiej ten 1 trymestr być bez leków, od 2 można wrócić ale indywidualna sprawa. Ja mimo ciąży biorę minimalna dawkę tej asentry, bez tego boje się ze bym się posypała
reklama
Sysia29
Super! Trzymamy kciuki.No dziewczyny Ulka jedzie dzisiaj rodzić. Oczywiście jak kroplówki zadziałają.
Uleńko powodzenia
Podziel się: