reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Witajcie Dziewczyny. Czy któraś przed ciąża brała Elicee i odstawiła jak dowiedziała się o ciąży?
Hej, ja miałam taka sytuacje ze brałam elicee i odstawiłam przed ciąża ale niestety poroniłam. Po tej sytuacji wróciłam do leku ale nie do elicei a do asentry (w elicei substancja czynna to escitalopram a w asentrze sertralina) bo ona jest najbezpieczniejsza w ciąży. A jaka dawkę bierzesz tej elicei? Idealnie byłoby odstawić zupełnie ale nie zawsze jest to możliwe.

reklama
Hej, ja miałam taka sytuacje ze brałam elicee i odstawiłam przed ciąża ale niestety poroniłam. Po tej sytuacji wróciłam do leku ale nie do elicei a do asentry (w elicei substancja czynna to escitalopram a w asentrze sertralina) bo ona jest najbezpieczniejsza w ciąży. A jaka dawkę bierzesz tej elicei? Idealnie byłoby odstawić zupełnie ale nie zawsze jest to możliwe.
Od 4 miesięcy 5mg. Lekarz kazał przez 4 dni 2,5mg i odstawić

Od 4 miesięcy 5mg. Lekarz kazał przez 4 dni 2,5mg i odstawić
Hmm 5 mg to bardzo mała dawka, ja brałam 10. No i krótko bierzesz. Nie wiem jakie miałaś objawy zanim zaczęłaś brac elicee ale jeśli pomogło Ci 5 mg to chyba nie powinno być aż tak zle. Oczywiście mówię to z mojej perspektywy

Hmm 5 mg to bardzo mała dawka, ja brałam 10. No i krótko bierzesz. Nie wiem jakie miałaś objawy zanim zaczęłaś brac elicee ale jeśli pomogło Ci 5 mg to chyba nie powinno być aż tak zle. Oczywiście mówię to z mojej perspektywy
Nie nie, brałam 3 lata 10mg. Miałam okropne objawy somatyczne i ataki paniki. Później zaczęłam brać 5mg i w sumie na tej dawce pojawiały się jakieś delikatne objawy nerwicy, najgorszy dla mnie objaw odrealnienia ale jakoś sobie z tym daje radę

Nie nie, brałam 3 lata 10mg. Miałam okropne objawy somatyczne i ataki paniki. Później zaczęłam brać 5mg i w sumie na tej dawce pojawiały się jakieś delikatne objawy nerwicy, najgorszy dla mnie objaw odrealnienia ale jakoś sobie z tym daje radę
Rozumiem, ja tez tak miałam ze udało mi się zejść na 5 mg i czułam się na tej dawce dobrze, potem właśnie 2,5 a na końcu taki tyci okruszek. Najgorzej było mi odstawić ten okruszek, ale to chyba była taki wentyl bezpieczeństwa ze cos tam mi pomaga, a tak będę sobie musiała radzić sama... teoretycznie najlepiej ten 1 trymestr być bez leków, od 2 można wrócić ale indywidualna sprawa. Ja mimo ciąży biorę minimalna dawkę tej asentry, bez tego boje się ze bym się posypała :(

Rozumiem, ja tez tak miałam ze udało mi się zejść na 5 mg i czułam się na tej dawce dobrze, potem właśnie 2,5 a na końcu taki tyci okruszek. Najgorzej było mi odstawić ten okruszek, ale to chyba była taki wentyl bezpieczeństwa ze cos tam mi pomaga, a tak będę sobie musiała radzić sama... teoretycznie najlepiej ten 1 trymestr być bez leków, od 2 można wrócić ale indywidualna sprawa. Ja mimo ciąży biorę minimalna dawkę tej asentry, bez tego boje się ze bym się posypała :(
Myślę że Twoje samopoczucie jest ważne i dla dziecka również. Ja boję się jak już odstawie tą resztę ale spróbuję, najwyżej wrócę do leków.

No dziewczyny Ulka jedzie dzisiaj rodzić. Oczywiście jak kroplówki zadziałają.
Uleńko powodzenia:-) :)

reklama
Do góry