reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Ja tak mialam mozna powiwdziec od listopada do polowy lutego. Ciagly lęk. Balam sie polozyc do łozka bo wtedy to serce jeszcze bardziej napier i jedna mysl w glowie i strach i ze ja tego nie chce i ze ile jeszcze ja tak wytrzymam. Spalam praktycznie co nic. Budzilam sie z lękiem az siadalam i musialam nabrac powietrza. Trafilam na you tubie na gościa pro therapy. Kanał. I zaczelam robic co on gadał. Nie to ze nie mialam lekow ale zauwazylam po dluzszym czasie ze ataki sa krótsze i juz nie caly dzien. Duzo mi dawalo jak wychodziłam z domu
Mam kołatania serca bardzo często, praktycznie codziennie potrafią cały dzień trwać z przerwa
Hej mam bardzo często kołatania serca praktycznie codziennie i też potrafi 3mać cały dzień, gdy są bardzo uciążliwe staram się wredy robić głębokie wdechy i wydechy
Dziewczyny czy jest tu ktoś z okolic Poznania i może polecić dobrego psychiatre w razie czego?
Dr Kamila Krawczyk. Wczoraj nawet u niej bylam po zaswiadczenie na cc. Dala mi najpierw zaswiad. Do gina ze sie u niej lecze, pozniej ze wolałaby zebym nie karmila piersią tylko wrocila do starych lekow a teraz wystawila mi zasw. O cc. Bardzo fajna babka. Ja trafilam w 26 tc. Dostalam zotral. Najpierw 50 pozniej zwiekszyla mi do 200. Trzeba sie zarejestrowac przez znany lekarz. Terminy ma dosc dalekie.

reklama
Dr Kamila Krawczyk. Wczoraj nawet u niej bylam po zaswiadczenie na cc. Dala mi najpierw zaswiad. Do gina ze sie u niej lecze, pozniej ze wolałaby zebym nie karmila piersią tylko wrocila do starych lekow a teraz wystawila mi zasw. O cc. Bardzo fajna babka. Ja trafilam w 26 tc. Dostalam zotral. Najpierw 50 pozniej zwiekszyla mi do 200. Trzeba sie zarejestrowac przez znany lekarz. Terminy ma dosc dalekie.

200mg w ciąży? Jestem zaskoczona, że Ci tyle pozwoliła brać

Nie aż takiej końcówce, zaraz zaczynam 34tc, ale od grudnia słyszę, że niczego nie mogę być pewna :( Po ciąży na pewno leki wrócą, chociaż znając życie podczas karmienia też zakazane :p
Teraz to już z górki już marzec mamy także trzy miesiące niepewności za Tobą :)

Teraz to już z górki już marzec mamy także trzy miesiące niepewności za Tobą :)
Wyobraź sobie nerwicę, którą codziennie od tylu tygodni nie pozwala myśleć pozytywnie, bo dziś może być TEN dzień - tak mnie nastraszyły stare zołzy piguły w szpitalu. Do tego paranoja, że dziecko urodzi się martwe albo umrze przed porodem... Nawet na spacer wyjść nie mogę przewietrzyć głowy, bo mam leżeć i leżeć. Wokół zero zrozumienia. Mam dni spokojne albo takie jak dziś, że wybucham płaczem bez powodu. Żyć się nie chce.

Wyobraź sobie nerwicę, którą codziennie od tylu tygodni nie pozwala myśleć pozytywnie, bo dziś może być TEN dzień - tak mnie nastraszyły stare zołzy piguły w szpitalu. Do tego paranoja, że dziecko urodzi się martwe albo umrze przed porodem... Nawet na spacer wyjść nie mogę przewietrzyć głowy, bo mam leżeć i leżeć. Wokół zero zrozumienia. Mam dni spokojne albo takie jak dziś, że wybucham płaczem bez powodu. Żyć się nie chce.
No od samego leżenia pewnie może się coś porobić w głowę a co dopiero w połączeniu z nerwica współczuję Ci ale pocieszaj się myślą że już bliżej niż dalej :)

@Nerwiczka87 @marta2211 no właśnie boję się, że to już tak stosunkowo blisko, boję się, że chwile, gdy czuję jego ruchy w brzuchu są ostatnimi, z jakimi mam do czynienia :( Dobra, wdech-wydech i próbuję wrócić do rozsądnego myślenia.
Ciesz się kochana naprawdę za chwilę będziesz miała maluszka lęki o ciążę miną a gdyby wróciły inne lęki zawsze możesz wrócić do leków. To już jest całkiem inaczej. Zazdroszcze Ci tych tygodni. A jak będziesz rodzić cc?

reklama
Ciesz się kochana naprawdę za chwilę będziesz miała maluszka lęki o ciążę miną a gdyby wróciły inne lęki zawsze możesz wrócić do leków. To już jest całkiem inaczej. Zazdroszcze Ci tych tygodni. A jak będziesz rodzić cc?
Jeśli w szpitalu nie zakwestionują zaświadczenia od psychiatry to cc. Z jednej strony cieszę się, że to będzie koniec leżenia i leków, z drugiej... Nawet nie wiem skąd ten lęk, aż tak głęboki, nigdy nie straciłam dziecka, tylko sporo się naczytałam i naoglądałam jak traktowane są rodzące w szpitalu. 2 tygodnie tam wystarczyły, by psychika siadła totalnie. Niech się dziecko dusi, masz urodzić sama. Dopiero jak jest naprawdę źle ląduje na stole. Dlatego chcę walczyć o cc od początku.

Do góry