reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Dziewczyny a tak z innej beczki :) możecie polecić jakąś stronę, portal gdzie znajdę liste z wyprawką dla dziecka? Tzn co jest na pewno potrzebne na pierwsze miesiące...i co zabrać do szpitala dla siebie i dziecka? Stresuje mnie to, bo na każdej stronie co innego piszą. Może macie jakieś sprawdzone? Ja nie wiem od czego zacząć te zakupy:confused:

też by mi się takie coś przydało bo ja kompletnie nie wiem co potrzebne będzie

reklama
Dziewczyny czemu mi nie przychodza powiadomienia ze piszecie co lepsze wchodzilam sprawdzic i od niedzieli nie wyswietlalo mi postow :/ teraz mi przykro bo jakos mi latwiej jak czytam co u Was itp a mam ciezki czas jak zreszta prawie wszystkie :( dzis po drzemce w jednym oku mialam tak zamazany obraz z 20 minut miala ktoras tak kiedys. Bakterie wytepilam tym antybiotykiem to zas cos z okiem... no masakra jakas

mi też nie przychodzą, czasami tylko jakieś pojedyncze

też by mi się takie coś przydało bo ja kompletnie nie wiem co potrzebne będzie

Ja duzo czytalam co trzeba i na tej podstawie spisalam co wydaje sie konieczne. Wszystko zalezne tez od pory roku:)
Podzielilam sobie na 3 kategorie dla mnie dla dziecka ciuszki ubranka i akcesoria.
Jak wejde na kompa to moge tu wstawic chodz kazda z nas musi wedlug wlasnego uznania czego ile:))
Zrobilam tez spis sklepow z ktorych sensownie wydaje mi sie cos kupic.

Dziewczyny jak dlugo trwalo Wasze pierwsze badanie prenatalne? Pamietacie?
Tak jak dziewczyny pisza ok 20minut. Lekarz sprawdza organy wszystkie. Chodz wiadomo to jest to pierwsze bardzo ogolne podstawowe wykluczajace przedewszystkim wady genetyczne. Moj lekarz mowi ze dzieciatko jest malutkie i to taka ocena na ten etap rozwoju tyle ile wstanie sa zobaczyc powiedziec. Polowkowe dopiero tak naprawde mowi duzo wiecej. Bo dzieciatko juz wieksze.

Jasne tez tak mialas? To troche mnie pociesylas ja ogolnie miewam tez migrene z aura moze to ma jakos zwiazek, kurka byle mi sie to nie powtorzylo juz chcialam na szpital jechac, tez wlasnie mialam jak ma mgla plus drganie obrazu, drga mi dziemnie lekko jak sie zapatrze na cos ale po tej drzemce to mi caly obraz skakal... ah ja mysle czy nie isc po leki, zas sie na necie naczytalam o stwardnieniu rozsianym a na rezonansie rok temu mialam jakies rozsiane ogniska z tym, ze o niespecyficznym charakterze czyli niby noezle... ale mialam powtorzyc rezonans po pol roku ale juz prywatnie i olalam to bo za drogo... teraz we wtorek ide do neurologa na nfz to sie zapisze na ten rezonans. Ja sie mega martwie, ze mam tetniaka guza mozgui przez to te problemy z okiem i przy porodzie peknie itp ahh Powiedz Ty mialas w jednym oku te gorsze widzenie czy w 2 bo ja w 1... :/ a to ponoc zle... nie wiem mysle czy nie iac po te leki do psychiatry ja sie strasznie zamartwiam teraz twz sie boje isc spac, ze znowu zamkne oczy i bede widziec blyski a potem te zamazane pole widzenia eh

To nerwicowe ja mialam tak wiele razy. Teraz w ciazy tez mi sie zdarzylo np. przy przemeczeniu to calkiem nic przeczytac nie moglam taki obraz rozmglony.

reklama
To nerwicowe ja mialam tak wiele razy. Teraz w ciazy tez mi sie zdarzylo np. przy przemeczeniu to calkiem nic przeczytac nie moglam taki obraz rozmglony.
Myslisz, ze to jwat tez objaw nerwicy? Przeciez ona nas wykonczy ja nigdy sie nie leczylam farmakologicznie ale jak nie szybciej to po porodzie juz na bank... eh

Do góry