reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

A brałaś tez w pierwszym trymestrze? Bo ja w ciąży jeszcze nie jestem ale się staram i moja lekarka mówi że jak tylko zobaczę 2 kreski natychmiast mam odstawić sertraline.
A skad jestes?
Lekarze po prostu boja sie brac na siebie odpowiedzialności. Ja mialam wpisane w karcie ciazy asentra 100 mg i nikt jakos nigdy nie był tym zdziwiony. Bylam pod opieka naprawde swietnych specjalistów i czytalam fachowa literature zagraniczna i wplyw sertraliny na plod jest prawie zaden. Jedzac owoce i warzywa z naszych "ekologicznych" upraw rowniez wywieramy negatywny wplyw na płód. Trzeba chyba troche sie zdystansowac :)

reklama
A skad jestes?
Lekarze po prostu boja sie brac na siebie odpowiedzialności. Ja mialam wpisane w karcie ciazy asentra 100 mg i nikt jakos nigdy nie był tym zdziwiony. Bylam pod opieka naprawde swietnych specjalistów i czytalam fachowa literature zagraniczna i wplyw sertraliny na plod jest prawie zaden. Jedzac owoce i warzywa z naszych "ekologicznych" upraw rowniez wywieramy negatywny wplyw na płód. Trzeba chyba troche sie zdystansowac :)
Ja bralam leki od pierwszego trymestru i żaden ginekolog nie był zdziwiony, nawet się wypytuje jak nerwica. Jak trafiłam do szpitszp z plamieniem też żaden lekarz się nie dziwił.

A skad jestes?
Jestem z Chojnic, woj. Pomorskie. Przed ciąża też brałaś czy w ciąży zaczęły się jazdy ?

Co do zasady bralam caly czas tylko przez ostatnie miesiace bardzo nieregularnie i teraz mam za swoje. Ciąże przezylam spokojnie i połóg też, bylo lepiej niz myslalam. Dziewczyny dacie radę, mimo ze teraz wydaje wam sie to niemozliwe do przebrniecia ....
Justi ja miałam taki sam epizod chwile przed ciążą.. czulam ze wszystko ok i zaczelam zapominać o braniu lekow, mega nieregularnie przyjmowałam i przez kilka dni może kilkanaście zaczęły pojawiać się lęki.. poszłam do lekarza, wróciłam do regularnego brania i przeszło. Także nie stresuj się, zacznij brać tak jak wcześniej i poczujesz się dobrze:) swoja droga jak zeszlam w ciaze, czytalam chyba wszystkie Twoje posty na tym forum:p

Nawet nie wiesz jak sie cieszę ze moge komus pomoc i wesprzeć. Dzięki temu forum przetrwalam ciążę :) dziekuje za dobre slowa ....mam nadzieję ze leki zaskoczą w końcu bo ciezko jest znowu przez to przechodzić ...zwlaszcza ze jest dwojka dzieciaczkow i praca na głowie. Kasia juz urodzilas?

Justi ja miałam taki sam epizod chwile przed ciążą.. czulam ze wszystko ok i zaczelam zapominać o braniu lekow, mega nieregularnie przyjmowałam i przez kilka dni może kilkanaście zaczęły pojawiać się lęki.. poszłam do lekarza, wróciłam do regularnego brania i przeszło. Także nie stresuj się, zacznij brać tak jak wcześniej i poczujesz się dobrze:) swoja droga jak zeszlam w ciaze, czytalam chyba wszystkie Twoje posty na tym forum:p

Nawet nie wiesz jak sie cieszę ze moge komus pomoc i wesprzeć. Dzięki temu forum przetrwalam ciążę :) dziekuje za dobre slowa ....mam nadzieję ze leki zaskoczą w końcu bo ciezko jest znowu przez to przechodzić ...zwlaszcza ze jest dwojka dzieciaczkow i praca na głowie. Ania juz urodzilas?

Jestes juz na ostatniej prostej ;) czy to twoje pierwsze dziecko? Ja pierwsza ciaze znioslam super a druga to byla jakas makabra
Pierwsza ciąża i chwilami tez nie bylo kolorowo. niepokoj i jakieś dziwne schizy są ze mną caly czas pomimo lekow, ale teraz mam świadomość że to końcówka już praktycznie i jakos mi lżej z ta myślą

reklama
Pierwsza ciąża i chwilami tez nie bylo kolorowo. niepokoj i jakieś dziwne schizy są ze mną caly czas pomimo lekow, ale teraz mam świadomość że to końcówka już praktycznie i jakos mi lżej z ta myślą

Mysle ze na 100 mg masz szanse na bardzo dobre samopoczucie, moja psychiatra mowila ze to jest dawka terapeutyczna, mniejsza ma znacznie slabsze działanie.
Ja od tygodnia biore 100 mg i czekam na poprawę bo chyba wyplukala mi sie porządnie seretonina...zreszta zawsze na wiosne mam gorsze samopoczucie :(

Do góry