reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Aniu! ja już jestem w takim stanie że nawet relanium mi nie pomaga i lęki też pojawiły się dopiero miesiąc temu. Nigdy w życiu nie miałam czegoś podobnego.

reklama
Gosiu mam to samo, dopada mnie strach i nie umiem odpowiedziec czego sie boję czasami jest silny a czasem słabszy.
Aniu, bralam leki asertin i propranolol, ten pierwszy musialam odstawic a propranolol ginekolog pozwolil mi brac w malej dawce, ale mimo tego te kołatania występują

Hej dziewczyny piszę ku pocieszeniu, mam nerwicę lękową od kilku lat. W zeszlym roku zaszlam w ciaze i odstaeilam leki jak tylko się dowiedziałam się że jestem w ciaży. Do 16 tyg było ok natomiast potem nerwica wróciła. Po konsultacji z psychiatra do końca ciąży brałam elicea i trittico w małych ilościach na sen. Urodziłam zdrowego silnego syna w terminie. Franio teraz ma 4 miesiace i rozwija sie prawidlowo. Najwięcej szkody można zrobic nie lecząc się i będąc w permanentnym stresie. Ja dzięki lekom przeszlam ciąże spokojnie. Są lekarstwa które nie szkodzą i dobry psychiatra dobierze odpowiednio. Życzę Wam spokoju w tak cudownym okresie jakim jest ciąża

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, przymierzam sie juz dlugo zeby wreszcie cos napisac na forum.... zmagam sie z nerwicą o przebiegu depresyjnym. Przed ciążą bralam seroxat i bylo wszystko ok. Z momentem zajscia w ciążę zaczelam odstawiac lek. ..ale objawy wrocily z pieciokrotna siłą. Od 13 tygodnia mam wrażenie że ledwo żyję, jestem w 25 tygodniu ciazy i od dwoch tygodni zazywam asertin 50 i trittico 50. Liczę ze coś pomalutku ruszy się z moim samopoczuciem. Dziewczyny doszlam do wniosku ze jest to lepsze niz permanentny stres. Mam dwie przyjaciółki ktore braly przez cala ciaze sertraline i karmią nawet na niej piersią i dzieci są zupełnie zdrowe. Jest to najtrudniejszy okres w moim życiu, mam wrażenie że to zly sen, który musi się skończyć. Dodam ze dzidzia (chlopczyk) byla moim marzeniem. Mam juz 5 letniego synka, dla którego muszę funkcjonować. Od 3 dni wszyscy przechodzimy grypę, co dodatkowo mi nie ułatwia życia. Jestem pod stałą kontrolą psychiatry. Mam wsparcie rodziny ale to co sie ze mna dzieje jest tak jakby niezależne ode mnie. Przychodzą mi do głowy jakies głupie myśli. ... ze ktos mi cos zrobi albo ja zrobię cos sobie, nigdy nie miałam tak nasilonych leków. Mam nadzieję ze wspolnie będzie nam łatwiej przejsc ten trudny czas. Jeju.... wy pewnie tez zadajecie sobie pytanie, dlaczego?

Brydza, a masz kolatania serca? bo mi to sprawia najwiekszy problem i z tego powodu mam lęki i przez większość czasu sprawdzam puls i gdy troche przyspieszy panikuje....

Miałam też kołatania serca i ogólny lęk ciężki do ogarnięcia. Myślałam, że oszaleje. Dodatkowo w nocy nie moglam spać. Na szczęście trafiłam na super psychiatrę który miał doświadczenie w leczeniu kobiet w ciąży.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny mąż się na mnie wkurzył i wcale mu się nie dziwię bo powiedziałam mu że jak tylko pomysle że rano idzie do pracy i bede sama dopada mnie panika On chyba nie może tego zrozumieć, w sumie to ja chyba też nie bo co to za powód do lęku czy paniki... Nie wiem już co robić. czuje kolejna nieprzespaną noc...

Gosiu, moj mąż tez czasem sie denerwuje ale bardziej dlatego ze chcialby mi pomoc ale nie wie jak. Ja z moim mężem duzo na temat swoich obaw rozmawiam i dzieki temu wiem ze on mnie wspiera i ze zawsze moge na niego liczyć.

Mąż jest tak kochany że aby mnie uchronić przed męka kolejnego dnia nie poszedł do pracy. Dziękuję że go mam bo sama nie dałabym rady. Znowu zarwałam noc jestem potwornie zmęczona a nerwy nie pozwalają mi zasnąć. Czuję się totalnie bezsilna. Jak wybić sobie z głowy te cholerne myśli

reklama
Mamy super mezow i dla nich musimy być silne i dla naszych maluszkow. Ja czasem sobie tłumacze ze musze byc silna musze wytrzymac i wtedy udaje mi sie zapanowac nad tymi lekami

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry